"Толерастията" е християнска ценност

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Re: "Толерастията" е християнска ценност

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 12 окт 2016 05:50

Диригента САЩ чрез фирмата за мокри поръчки НАТО си създава анклави които точи природни богатства.Не случайно убиха единственият католик президент Кенеди.Кукловодите се имат за световен господар и решават съдбата на цели държави.Религията остава на заден план за пъклените им планове.Тайните общества командват.И там където не могат да се намесят създават и финансират опозиции.На тях силна и единна Европа не им трябва.
Има и една карта на "преформатирания" Близък изток. За пръв път я показал един полковник на име Петърсън през 2005 г на един семинар на НАТО в Италия. Турците като я видели подскочили. На картата има държава Кюрдистан /доста голяма/, Сирия е разделена на две - крайбрежна част и една нова сунитска държава / границите и съвпадат със сега завзетите от Ислямска държава територии от Сирия и Ирак/, От Саудитска Арабия е отрязано цялото крайбрежие на Голфа и там е нарисувана една нова шиитска държава. Интересно "съвпадение", нали?
Война ще има със сигурност. Русия е свалила от въоръжение всичките С300 и те вече са развърнати в Иран.Всичко е за пари и кражби,няма религия която да проповядва насилие,а лидери които се имат за наместници на Бога.Деспота Маркс е прав ,,Религията е опиум на на народа''.За без ум ните.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 окт 2016 09:56

Кашчей написа:
Значи по Виасат Хистори лъжат в поредицата си за викингите, че Рюрикови са викинги, и че княгиня Олга също е от тях :roll:

Историческите поредици на Хистори, Дискавъри и Нешанъл, са си платени.
В смисъл... Дадена Държава си плаща да се направи филм за нейната история, като самите канали ползват за това местни източници и специалисти.
Нормално е - който плаща, той поръчва музиката.
В съответните поредици за сръбските и хърватските крале, също има доста неточности, но са си платили хората. :lol:

В едно от изданията на предаването на Б. Димитров, го питаха, защо въпросните исторически канали не са направили филм за нашата история, човека каза, че един 45 мин. епизод струва 2 млн. долара.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 окт 2016 09:59

КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Диригента САЩ чрез фирмата за мокри поръчки НАТО си създава анклави които точи природни богатства.

Щатите също са просто инструмент. ;)

Както сам посочваш, за кукловодите няма религия.
Аз бих добавил, че няма и народност.
Точно за това се опитват да омешат етносите.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 12 окт 2016 10:03

River Plate написа:Автор на статията е Владимир Левчев от dnevnik.bg.

Изключително качествен материал, който препоръчвам на русофилите (българофобите), пропагандиращи едновременно някакви православни ценности, които била изповядвала Раша и ненавист към бежанците и различните :mrgreen:

Дано да ви влезе нещо в кухите кратуни, ама на дали.
Вашите дядовци продадоха суверенитета на България на държава, която ни победи във ВСВ, а сега плачете против НПО-та и Козяк 16, каква демагогия :mrgreen:

Ей на моменти се чудя как ги измисляте тези глупости? За какво трябва да си русофил за да си против толерастията?
Мога да ти пратя поне 20 ютюб влогъри от Германия,Великобритания,САЩ, Ирландия,КАнада, Швеция и др които говорят против модерния феминизъм,SJW, LGBT и т.н.. И те ли са русофили?

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 12 окт 2016 11:07

THE G.A.M.E написа:
kiril.a.d написа:
Руснаците, като цяло, като народ, са 60% болгари и 40% словени!!! - и ние от там сме дошли...

Колега, няма нито един исторически извор, който да твърди, че голяма част от русите са "болгари".
Поне малко от малко, но нема.
Така че, не е редно на база собствени пристрастия, да си правим свободни съчинения.
Връзката на средновековните руси с българите останали по онези земи, е символична.
Да, няколко аристократични рода от Волжка България се покръстват и присъединяват към Руската империя, но това е капка в морето.
А "Баяновите" българи, дето остават под власта на хазарите, след падането на "Кубратова България", по времето когато се създава руска Държава, вече са били силно повлияни от други етноси и култури.

Да, русите са шведско племе, лафа с викингите го вкарах нарочно, защото в самата Русия тече... Припознаване.
Изглежда и там най-после разбраха, че другите историци не хапват доматите с колците и скоро ще зарежат "славянският" си произход.
Е, ако забият към викингите, ще продължат да се самозалъгват, но това не е наш проблем.

Не, русите или по-скоро урусите - от Урус Болгар, по Великоболгарски, а по-късно, при отделяне от Метрополията, Киевска Рус, са си баш болгари! - има една история, как са се сбили, на религиозен принцип, тъй като Метрополията вече върви към мохамеданство, докато Урус Болгар държи на тангризма! И клони към християнство.
На този, религиозен принцип се разпада старата Болгарска империя.
Та в тази битка на кнез Угор (княз Игор) преписано на славянски, именно от славянката княгиня Олга, която и подменя рода Дуло, с рода Романови, кнез Угор вика свионски дружини на помощ, срещу Канас Юбиги. И това не е първи и последен път, та са се поразмесили доста ;)
Но, на север от Киевската Рус, след разпада на Болгарската империя, съществува чисто славянското Новгородско княжество!!! - славянско, а не свионско! Е, пак често са се...кяскали и размесвали със свионите ;)...
Това княжество успява да запаси макар и васална, независимост и от татарите при нашествието им и превземането на Киевската Рус!

Та, още от тогава, урусите се делят от болгарите, та и до днес!!!- въпреки че именно там ни казват болгари, а не българи ;) Името на народа, което е първо като такова!!!
А днес...как ли пък няма да вземат да се пишат болгари, като я гледат пустата България...то ще си е направо унижение за тях, да се приравняват с нас и нашата трагична история...

Но и не съм чул това което казваш, да конят към припознаване на викингите, като своя племенна принадлежност - от нито един руснак не съм го чул!
А Путин, къде пък той да се прави на викинг, след като е чуваш! - народност от зад Алтай ;)

Извинявай, сега прочетох за исторически извор, който да твърди че руснаците са болгари - има го и се намира баш в Русия! От там и подробностите ;)
- казва се "Джагфар тарихи", писан от и по нареждане на Канас юбиги Джагфар, вече след приемането на мохамеданството във Велика Болгария, станала Кара Болгар, на арабски. Та се превежда, по нашенски, "Хрониките на Джагфар" или "Именник на болгарските владетели". Намира се в Национално историческия музей в гр.Оренбург - близичко до гр.Казан ;) НО, някой ми казваше, че бил изчезна от витрините и не бил на разположение за четене, но вече е преведен и на български и съм го чел!!!
Апропо - при високо разрешение, може да се прочетат такива документи и в библиотеката на Ватикана, където са пък Римски първоизточници, кое е това племе, което пази Северния път на коприната и е тръгнало на поход, на Запад, срещу Рим и стигнало до днешна Северна Италия ;)
Та нас, а днес именно руснаците, Запада си ни недолюбва още от ония времена ;)...За това и ние не сме нормална държава в ЕС, а само анклавна територия на ЕС ;) За това и аз няма основание да им вярвам на тия от Запад!
Последна промяна от kiril.a.d на 12 окт 2016 11:46, променено общо 1 път.
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 12 окт 2016 11:16

А Кашчей ще го посъветвам да си изхвърли телевизора и да не го мързи да чете повечко! ;) - може да прекарва повече време в разни библиотеки, вместо да търси да се заяжда тук и да ръси глупости...често, високопарни глупости! :lol:
Княгиня Олга е от П(о)русия, днешната Калининградска (Кьонигсбергска) област и тъй като династията на Романови идват от там, руснаците много държат тази област да си е тяхна!!!
А там е живяла смес от славяни и германи ;) - венети и вендети!
С викинска кръв е кралица Елизабет!!! - ингилизката кралица ;)
С викингска кръв е била и една от ранните династии на франсетата - не помня коя точно...
Изобщо, както писах вече, викингите са правили своите набези на югоздапад, защото на изток не са могли да минат, заради свионите!!!

Апропо, Кашчей, аз съм си изхвърлил телевизора от преди 5-6 години и си се чувствам много добре, да не ми пълнят главата с глупости всякакви...желаещи нещо да кажат ...или пък пратени да пълнят на хората главите с глупости!!!
Е, аз съм учен човек и то не от 5-6 години ;)....
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 13 окт 2016 15:58

kiril.a.d написа:
Не, русите или по-скоро урусите - от Урус Болгар, по Великоболгарски, а по-късно, при отделяне от Метрополията, Киевска Рус, са си баш болгари! - има една история, как са се сбили, на религиозен принцип, тъй като Метрополията вече върви към мохамеданство, докато Урус Болгар държи на тангризма! И клони към християнство.

Няма средновековен или древен българин, който да е бил тангрист.
Дедите ни са били зоростраийци, това е доказано чрез археологията, дори и на Балканите има храмове, строени по "зороастрийски" тип.
Нито в Азия, нито в Европа има храмове на Тангра, които да са свързани с каквито и да било българи.
Повярвай ми, бродил съм из онези земи и с очите си съм виждал храмовете.

Тези "българи" ( кавичките са уместни ) ...Дето са били тангристи, са толкова българи, колкото и татарите.
Тоест, т'ва са си наследници на монголи или тюрки, побългарили се, когато са били с векове в границите на различните Български Държави.
И Българска Империя никога, ама никога не е имало.
Това е най-абсурдното твърдение, което може да съществува.

Българите винаги, ама винаги сме създавали Държави на етно-национален принцип, демек - Един народ, една Държава.
Империите са на многонационален принцип.
Известни са едва 2-ма наши Владетеля, които са имали амбиции за Императори - Симеон Велики и Калоян.
Но така и не правят Империя.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 13 окт 2016 16:42

kiril.a.d написа:Та, толерантността е характерна за всяка една религия! - дори за мюсюлманите, ако прочетеш заветите на Мохамед.
От друга страна, говорейки за това, че толерантността е християнски принцип, ще ти напомня времето на Светата инквизиция и "Големите географски открития"! - прочети за тях...и "освободителните войни" на испанци, португалци, англичани, холандци...и т.н. всичките западно европейски народи. За разсипващото демократизиране, от страна на САЩ, да не говорим, че точно идва думата за "бежанските вълни" и "толерастията".

Не,че нещо ама българската църква и държава няма нищо общо с инквизицията

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 14 окт 2016 13:19

THE G.A.M.E написа:
kiril.a.d написа:

Няма средновековен или древен българин, който да е бил тангрист.
Дедите ни са били зоростраийци, това е доказано чрез археологията, дори и на Балканите има храмове, строени по "зороастрийски" тип.
Нито в Азия, нито в Европа има храмове на Тангра, които да са свързани с каквито и да било българи.
Повярвай ми, бродил съм из онези земи и с очите си съм виждал храмовете.

Тези "българи" ( кавичките са уместни ) ...Дето са били тангристи, са толкова българи, колкото и татарите.
Тоест, т'ва са си наследници на монголи или тюрки, побългарили се, когато са били с векове в границите на различните Български Държави.
И Българска Империя никога, ама никога не е имало.
Това е най-абсурдното твърдение, което може да съществува.

Българите винаги, ама винаги сме създавали Държави на етно-национален принцип, демек - Един народ, една Държава.
Империите са на многонационален принцип.
Известни са едва 2-ма наши Владетеля, които са имали амбиции за Императори - Симеон Велики и Калоян.
Но така и не правят Империя.

Колега, задълбаваш, а това ми е приятно! Но, да видим до къде ще стигнем в задълбаването...
Чакай да видя, от къде да започна...
Значи, "нашата" култура и наистина "българи", в кавички, тръгва от днешните Балкани, разпростряла се около езерото, днешно Черно море.
По това време, слънцепонклонничеството е масово разпространено! - 15 000 г. пр.н.е. всички се кланят на бога "Слънце"! Защо...е друга тема. Именникът на нашите владетели - Джагфар тарихи, започва от 14 966 г. пр. н. е.
Второ, ако разгледаш името Зороастра, култура която е малко известна изобщо, ще стигнеш до много странни заключения: - дали е точно Сънцепоклоничество или е поклонение към звездата и днес наричана Зора? ...И днес, в Сибир и в Африка, още се кланят на Зората...
Има и друго - Зоро-астра, или Зороаст - ра? - от там, богинята Ищар (Астра) или Танг-ра, Амон-ра ;)...
Храмове строени по зороастрийски тип? - самото "по зороастрийски тип" говори за култура, начин на строеж, но не и че е храм!!! По принцип, зороастрийците, както и тангристите, нямат храмове , а капища!!!
Общо взето, както ти намекнах, това говори за една и съща "религия", а тогава вярвания, така че...
Татарите? - съжалявам, но до тях и тангризма не е стигнал!!! Тангризма е до Памир и Тибет, а в тези диви степни народи, просто...някакви суеверия са си имали! - нещо от рода на таласъми, караконджули, животни с извънредни качества...такива неща!
Но за едно си прав! - там, в старите земи на Волжска Болгария, са останали само татароидни народи и...може би 10% болгарско население. Ние сме продължили на Запад, в стремежа си да смажем Римската империя! И ей така, от Урал до Триест, всичко е болгарско!

Болгарска империя, има много отдавна - създаването и започва, още когато за пръв път разбиваме Рим, в неговото придвижване на Изток! - І век пр.н.е. Тази държава се е казвала Бактрия! Израснала върху останките на предишната ни велика държава, Шумер! - 5 000 г. пр.н.е. бягайки от последния потоп, образувал днешно Черно море, образуваме великия Шумер. Но, някъде 3500 г.пр.н.е. нов потоп, от който се образува днешния Персийски залив и...Акадите..."индийски" племена! - разбиват пострадалия жестоко Шумер.
Следва Бактрия - новата ни велика държава на Изток много години, векове, след Шумер.
Та Бактрия, след като разбива Рим и то два пъти, все пак тръгва на Северозапад, по Северния път на коприната! И като така, отделните китайски мандарина, на разделен тогава Китай, са ни били васали!!!Япония също! - Японския император, шашрдиса наш Тошо, през 80-те години, с поздрава "Добре дошъл в земите си царю!" ;)
И, в движението си на Северозапад, почти всички диви скитнически народи са признавали властта на нашия Канас Юбиги! - които не са...са си го отнасяли...
Та, вече в новите времена - І-ви век от н.е. Болгарската империя се е простирала от Бактрия, до дивите земи на скития! - последващ Урус Болгар.
И като стигнем до Кубратова Болгария. Пак сме били империя - простираща се от Хазария, през Метрополията при Каспий, Скития и Панония!!!
И синът му Аспарух, не повежда преселение, а освободителен/завоевателен поход, насам, с цел връщане на наши стари земи и отрязване на Рим, дори от Южния път на коприната и подправките!!! И по стар обичай, войската се е движела заедно със семействата "в обоз" ;) - за това му викат преселение, някои историци.
И не си прав за еднонационалния принцип, макар че може да се каже етно-национаен принцип: В Болгарската империя, като управляващи и имащи право на глас, са били признати три "наши" племена: Оногондури, Кутригури и...третото племе все го забравям!!! - тези, по-черничките болгари, които и днес обитават около Драгоман и Иван Костов е от тях! - не е циганин ;) :)
Войната на Хазария, след смъртта на Кубрат? - чиста междуособна война, за трона!!! - на трона на Хазария, естествено стои Кабкан от рода Дуло ;)...е и имал мераци да вземе трона, от Кан Баян...
А на трона на Панония, или Авария, стои брата на Кубрат - Кабкан Авитохол...е и той имал претенции за трона на брат си ;)
И разпада на тази Болгарска империя, започва около 8-ми век, по религиозен принцип! - Хазария, клони към Юдаизъм и малко мохамеданство. Метрополията, към мохамеданство. Урус Болгар(по-късно Киевска Рус) държи на Тангризма - ще го срещнеш като израз, като Староверство! - и днес го има там ;)...Итил Болгар (Дунавска Болгария) към православие и Панония(Авария), към католицизъм!
Видя ли го многонационалния принцип, от Бактрия, през Китай и Скития, барабар със словени и германи? - и днес "брат`чеди" по древен език и някои обичаи, са ни Пущуните от Северен Афганистан...
А тия пък, словени и германи - общо Ариите, ги влачим с нас, още от първите походи! - искали да бягат от Северна Индия, щото отдолу напирали разни по-диви и чернички племена - "Велико преселение на народите" не се е случвало 1, че и 2 пъти!!!
А Симеон Велики е император...колкото аз съм Бойко Борисов! :lol: - върнал си стари наши земи, населени все с болгари...е и словени, угри, печенези...изобщо авари, стигнал до пределите на Куберова Болгария, в Северна Италия и папата, за да го усмири, го признал за Император. Е, той се изкефил, ма на мен, знаеш ли колко ми пука за Папата?...колкото за Обама и за Юнкер :lol:
А Калоян, дори и не се е докопал до тази Папска титла, въпреки желанието му, пък за многонационална държава, изобщо да не говорим!!!
И така, запомни - от Урал до гр.Триест, все болгари!!! - няма руснаци, сърби, хървати, словенци, бошняци...еле па "македонци"!!! - само с Полша и Чехия можеш да правиш разлика, защото тези държави са с преобладаващо словенско мнозинство, така, както е било Новгородското княжество за "Русия"!
Справка - "Джагфар тарихи", Ватикана и "Писмените знаци на древните болгари" - последното, издание някъде 199...и някоя година.

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 14 окт 2016 13:20

Alexx написа:
kiril.a.d написа:Та, толерантността е характерна за всяка една религия! - дори за мюсюлманите, ако прочетеш заветите на Мохамед.
От друга страна, говорейки за това, че толерантността е християнски принцип, ще ти напомня времето на Светата инквизиция и "Големите географски открития"! - прочети за тях...и "освободителните войни" на испанци, португалци, англичани, холандци...и т.н. всичките западно европейски народи. За разсипващото демократизиране, от страна на САЩ, да не говорим, че точно идва думата за "бежанските вълни" и "толерастията".

Не,че нещо ама българската църква и държава няма нищо общо с инквизицията

:) а кой е казал, че "българската църква и държава" се отъждествява с цялото християнство? ;)....

Върни се в “Свободна зона”