Нереални цени за наем в София

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Daniel Levski
Контакти:

Re: Нереални цени за наем в София

Мнениеот Daniel Levski » 12 окт 2016 10:46

Аз предлагам Младост да се отдели като отделен град, и без това всички селяни които завършват в красивата ни София се насочват на там да живеят. Така рязко ще намалеят селяните в СОФИЯ. А в останалите части наемите да са си високи за да нямат много достъп. Сега по темат - какъв е този висок наем който те тормози - 400 - 500 лева е нормален наем на месец, в Англия например наемите за боксониера започват от 500 паунда и то в по-малък град. Като не ви отърва сиходете. Писна ми в СОФИЯ да идват едни ниски дребни мякащи човечета с големи болни амбиции и с малки претенции за заплата - те цапат града.

ММ1914
Контакти:

Мнениеот ММ1914 » 12 окт 2016 11:10

South_Park написа:В София тотално са полудели и пускат обяви под наем минимум от 400 лв(за най-мизерните , дори в Люлин и Обеля) нагоре . Лично аз ще прецакам този порочен картел , като си взема за начало стая , а ще търся квартира през периодът Януари-Март, да ги видим тогава 8-)

ПП: Ако някой има впредвид нещо сносно до 350 лв / или до 200 лв за стая да казва.

Ако търсиш стая си има групи във фейсбук, които ще те ориентират, горе-долу толкова върви наем за стая в приличен район. Смешно е как се определят квартали като мизерни, като изключим Левски и Хаджи Димитър - там има проблем с транспорта. Ти определяш Обеля и Люлин като мизерни, ами сладур ако живееш на 10 минути пеша до метростанция и след това с метрото се на работа за 15-20 минути, дали те боли фара че не си във идеалният център, разликата в цената е оправдана за мен. Да не забравяме, че някои от нас помнят Младост, като работнически квартал и тогава не беше Бевърли Хилс. :mrgreen:
Саут Парк, ако възможностите ти за плащане са мизерни, тогава не можеш да претендираш да живееш в кооперациите до СУ. Просто пазарна икономика.
ivo55 написа:Публиката пълни отбора, когато има силен отбор на терена, който доставя удоволствие с играта си. Това е причината да не е пълен.

Интересно виждане за подкрепа към отбора!!!

Потребителски аватар
Yoda_
Контакти:

Мнениеот Yoda_ » 12 окт 2016 11:11

В момента най-печелившия законен начин да се печели някой лев от инвестиции, е да имаш 3-4 свободни жилища и да ги даваш под наем. И аз давам, и аз дера кожи - по 2 наема депозит, договори, протоколи и т.н.
И си избирам наемателите, не е достатъчно само да се съгласиш да дадеш кинтите, трябва да минеш на разговор и през мене, като фейс-контрол :lol:
Пък на който не му харесва - чупка и обратно на село или в Обеля !

Много сте заблудени от платените публикации на агенциите за недвижими имоти, че се търси основно ново строителство. Абсолютно невярно, купувачите не са съвсем прости, нищо, че всички са от селата, все пак могат да смятат...
Търсят се санирани панелки или ЕПК, на хубаво място, с ПВЦ дограма, в чисти и спокойни райони и блокове, без цигани или наркомани наоколо. Защото на новото строителство нито качеството му е каквото трябва нито местоположението.... Пък и там плащаш за тристаен 90 квадрата, а реално получаваш 65 квадрата, щото вътре са ти сметнати минимум 30% общи части и прочее простотии. А като решиш да го продадеш, купувача си идва с архитекта, оглеждат кутийките, наречени стаи, и човека казва - нищо че на акта пише 90 кв., реалната площ на това жилище всъщност е 65 квадрата.
А в панелката има и таван и мазе, и двете на отделен нотариален акт, но на едното място още в началото ги сложихме на един общ, та да не може някой селтак да купи апартамент в блока и след това да продаде мазето и тавана отделно на некои мангали примерно... !

Има в Младост-2 15-тина блокчета, построени там, където беше плавателния канал, в блатото. Като си разхождам кучето нататък, се чува бученето на помпите, които денонощно изсмукват водата от наводнените подземни гаражи. Ето това се получава с "новото" строителство.
Да не говорим за тия в Младост-4, дето висят над една урва и при първия дъжд ще се плъзнат надолу. Пилоните върху които са построени са вързани с арматурни железа за отсрещния тротоар... :lol:

А иначе, Младост отдавна задмина Лозенец и останалите селташки квартали, нацвъкани с блокчета през 2 метра...
Wikipedia : Българите са малък, но изключително прост народ. Тъпи, неуки, необразовани и озлобени комплексари, мързеливи неработещи пияници, чакащи на заплатите на жените си. Амин !

Изображение

Потребителски аватар
vg_vasilev
Контакти:

Мнениеот vg_vasilev » 12 окт 2016 11:13

Daniel Levski написа:Аз предлагам Младост да се отдели като отделен град, и без това всички селяни които завършват в красивата ни София се насочват на там да живеят. Така рязко ще намалеят селяните в СОФИЯ. А в останалите части наемите да са си високи за да нямат много достъп. Сега по темат - какъв е този висок наем който те тормози - 400 - 500 лева е нормален наем на месец, в Англия например наемите за боксониера започват от 500 паунда и то в по-малък град. Като не ви отърва сиходете. Писна ми в СОФИЯ да идват едни ниски дребни мякащи човечета с големи болни амбиции и с малки претенции за заплата - те цапат града.

А Англия една продавачка в Лидъл взема 1200+ паунда при 500 паунда квартира и и остават 700 панда или 1700лв.
В България една продавачнка в Лидъл взема 350 паунда при 200 паунда квартираи и остават 150 паунда или 300лв. При горе-долу еднакви цени на храна и дрехи. И това в София и в Лидъл. В другите магазини заплатите са по 500-600 лв.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 12 окт 2016 11:21

Брей тука много дискриминация от страна на суфеянци бре.Аз за разлика от автора не искам и да стъпвам в тоя мръсен и гаден град, още по-малко пък да живея в него и да плащам на някакъв шопар квартира.

Провинцията винаги ще е много по-добра за живеене, да може и заплатите да са малко по-ниски, но ако се стигне до махане, определено ще е зад граница, а не в суфето.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
Daniel Levski
Контакти:

Мнениеот Daniel Levski » 12 окт 2016 11:23

vg_vasilev написа:
Daniel Levski написа:Аз предлагам Младост да се отдели като отделен град, и без това всички селяни които завършват в красивата ни София се насочват на там да живеят. Така рязко ще намалеят селяните в СОФИЯ. А в останалите части наемите да са си високи за да нямат много достъп. Сега по темат - какъв е този висок наем който те тормози - 400 - 500 лева е нормален наем на месец, в Англия например наемите за боксониера започват от 500 паунда и то в по-малък град. Като не ви отърва сиходете. Писна ми в СОФИЯ да идват едни ниски дребни мякащи човечета с големи болни амбиции и с малки претенции за заплата - те цапат града.

А Англия една продавачка в Лидъл взема 1200+ паунда при 500 паунда квартира и и остават 700 панда или 1700лв.
В България една продавачнка в Лидъл взема 350 паунда при 200 паунда квартираи и остават 150 паунда или 300лв. При горе-долу еднакви цени на храна и дрехи. И това в София и в Лидъл. В другите магазини заплатите са по 500-600 лв.

Ти май забравяш и за данъците които ще плаща тази продавачка в Теско например /Лидъл в Англия не съм виждал/.

4oKuTo
Контакти:

Мнениеот 4oKuTo » 12 окт 2016 11:24

Търсенето определя предлагането, цените не са нереални, щом ги има и има сделки. Казвам го от позиция и на наемодател, и на наемател едновременно.

Потребителски аватар
Daniel Levski
Контакти:

Мнениеот Daniel Levski » 12 окт 2016 11:26

Балкански Орел написа:Брей тука много дискриминация от страна на суфеянци бре.Аз за разлика от автора не искам и да стъпвам в тоя мръсен и гаден град, още по-малко пък да живея в него и да плащам на някакъв шопар квартира.

Провинцията винаги ще е много по-добра за живеене, да може и заплатите да са малко по-ниски, но ако се стигне до махане, определено ще е зад граница, а не в суфето.

То е хубаво всички български градове да са хубави, но повечето ви влече в София, а София си е много хубав и зелен град, както и повечето български градове. Проблема е,че идвайки от провинцията такива като теб , те не обичат града и се отнасят с него като варвари и това пречи. Аз когато отида в друг български град не се отнасям като варварин и винаги се стремя да виждам само хубавото в него.

TNT
Контакти:

Мнениеот TNT » 12 окт 2016 11:31

South_Park написа:В София тотално са полудели и пускат обяви под наем минимум от 400 лв(за най-мизерните , дори в Люлин и Обеля) нагоре . Лично аз ще прецакам този порочен картел , като си взема за начало стая , а ще търся квартира през периодът Януари-Март, да ги видим тогава 8-)

ПП: Ако някой има впредвид нещо сносно до 350 лв / или до 200 лв за стая да казва.

Ти не беше ли готвач? :) Ще икономисваш от манджи и може да си позволиш някой апартамент до.....Южен парк. :lol: :mrgreen: Там най-много би ти прилягало на ника.. :lol:
когато отвратените не гласуват,отвратителните управляват!

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 12 окт 2016 11:49

ММ1914 написа:Ако търсиш стая си има групи във фейсбук, които ще те ориентират, горе-долу толкова върви наем за стая в приличен район. Смешно е как се определят квартали като мизерни, като изключим Левски и Хаджи Димитър - там има проблем с транспорта. Ти определяш Обеля и Люлин като мизерни, ами сладур ако живееш на 10 минути пеша до метростанция и след това с метрото се на работа за 15-20 минути, дали те боли фара че не си във идеалният център, разликата в цената е оправдана за мен. Да не забравяме, че някои от нас помнят Младост, като работнически квартал и тогава не беше Бевърли Хилс. :mrgreen:
Саут Парк, ако възможностите ти за плащане са мизерни, тогава не можеш да претендираш да живееш в кооперациите до СУ. Просто пазарна икономика.

Пич, предпочитам да си живея в Хаджито отколкото в Люлините или Обеля. Центърът ти е супер близо, имаш тролеи за тая цел, да не говорим, че до 3-4 години и метро ще има. Ако имаш кола още по-добре.
Пък като стане време за мач си знам, че естадиото ми е на 10 мин :mrgreen:
Последна промяна от bilyaletdinov на 12 окт 2016 11:50, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Върни се в “Свободна зона”