Нуждата от промяна във футбола ни

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

samo_levski
Контакти:

Re: Нуждата от промяна

Мнениеот samo_levski » 11 окт 2016 16:30

Долно уйно написа:
samo_levski написа:
Долно уйно написа:В крайна сметка, за какво е този целия рев?

Защото не съм съгласен със статуквото. Не съм олигарх, не мога да им обявя война в прекия смисъл на думата. Това е моя начин да изразя несъгласие.

Ако това беше написано на хартия и изпратено в БФС предполагам знаеш, какво щеше да направят с него?

Докато феновете не предприемат ефективни действия статуквото във футбола НИКОГА няма да се промени, НИКОГА.

Колкото повече клавиатурни мрънкачи, толкова по-добре за ръководните органи на футбола

Изобщо нямам намерение да пращам на умрял писмо. Клавиатурни мрънкачи - и аз и ти сме в тоя форум, така че явно и двамата сме клавиатурни мрънкачи, несъгласни със статуквтото. Въпроса е да има поне такива, щото и да измрънкаш във форум пак е по-добре от колкото да не измрънкаш въобще. Феновете мрънкачи в нета са солидна част от причината най-накрая да се задава края на ерата Уейн Рууни. Медиите следят форумите и нагласите там, защото реално това са обществени нагласи. Така че не е крайно безполезно.

Колкото до държавата - държавата няма абсолютно никаква работа да се меси във футболните дела.

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 11 окт 2016 16:41

Възрастен написа:Футболът е отражение на цялата ни действителност. Не само той е зле - целият ни елитен спорт се срива стремглаво. Не става само с крадене покрай магистрали и европари. 51% от предприемачите казали, че им се иска подкуп. В отговор на което министър Бъчварова щяла да ги "привиква" да си кажат и майчиното мляко. Липсва качествен административен капацитет по общини и държавни учреждения. А липсва, защото заплатите на "индианците" са ниски - за "вождовете" са осигурени по-високи. А най-кадърни за "вождове" са ченгета и пожарникари. Нищо, че не разбират от работата си - ще се научат, те са "дялани камъни". Кога и кого ще "опраскат" се решава вечер, на карти в Банкя. Там са решили, че президент ще ни бъде г-жа Ачмонек - нищо, че е "рабфак", партиен секретар, не знае езици и т.н. Във връзка с последното: От Цв. Цв. разбрах, че който не е бил комунист преди 89-та, не става за нищо. И за чеп за зеле дори! Горкият аз и още 8 милиона като мен (ако сте забравили, тогава НРБ гонеше 9 млн.). Пак в Банкя, след няколко разговора с Берлин, са решили, че имаме по-голям шанс с двама кандидати за ООН, с което станахме за смях на целия свят. Вероятно пак там се решава на кой клуб кой собственик да пратят, че иначе ще го гази мечка. А мечката е облечена я като ДАНС-аджия, я като НАП-аджия, я като митничар...И в крайна сметка от там ще кажат дали Перукан и компания ще останат. "Няма такава държава", пее Слави. Ама виж, че имало!

Всичко което си написал е вярно.И най-вече,предпоследното изречение. Индивида,който пръв вкара чалгата в ефира,който направи просташкото,арогантно,мутренско поведение,пример за подражание и норма, платената про...ститутка на мутри и политици,точно той пее "Нема такава държава". Той е моралния стожер и спасителят на нацията от същата простащина,мутри и политици. Господи Боже Исусе Христе ! Ние сме необратимо увредена генетично нация.Няма спасение.Нито за футбола,нито за нищо.

Потребителски аватар
BIG RED
Контакти:

Мнениеот BIG RED » 11 окт 2016 16:46

И понеже Лецка си прати футболните изчадия в национала какво станахме? - ЕВРОИДИОТИ
То бива то може ЕВРОИДИОТИЯ ама чак пък толкова..... абе лефскарска му работа.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 11 окт 2016 16:47

Разберете, че футболът не е сред най-привлекателните сфери за инвестиция и няма да се засилят едик куп млади и амбициозни хора да го развиват. Някой знае ли собственик на клуб, който се е фокусирал върху футбола и това му е основната част от бизнес портфейла? Може би има такива, но техният брой е пренебрежимо малък спрямо броя на футболните клубове по света. Футболът по-скоро се използва като инструмент за влияние (обществено, политическо, икономическо и всякакво друго). Разбира се, говорим за неговата светла и законна страна, иначе може да се използва и за други дейности. А конкретно за България условията са още по-неблагоприятни заради ограничения пазар и ниската платежоспособност.
За БФС много е коментирано, много грешки на ръководителите са изтъквани. Там изходът е само един - генерални промени.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

tochavos
Контакти:

Мнениеот tochavos » 11 окт 2016 16:49

Преди 15тина години пак бяхме стигнали дъното и кат сменихме Батето всичко щеше да се оправи. А ква стана тя накрая? :)

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 11 окт 2016 17:07

Възрастен не е проблема в подкупите , а в размера на подкупите :)
Ако в нормалните държава този размер е 10% от поръчката тук стига до 50%.
Ще ти дам пример с нашата северна съседка.Пуска се някаква европейска програма и ти решаваш да кандидатстваш за нея.Няма как да знаеш да си подготвиш документи и т.н. и тук идват консултантите за да ти подготвят.И в Румъния консултанта си взима пари едва когато ти си получиш парите по този проект ,а тук никой не чака да спечелиш и т.н. Щом се те консултирали ти взимат парите, да ли ще спечелиш божа работа.Малка , но съществена разлика.Хората дори в Румъния плащат за наистина свършена работа и то качествено :) А тук плащаме за някаква работа и затова всичко ни е някакво , а не качествено !
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 11 окт 2016 17:12

iliev72 написа:Възрастен не е проблема в подкупите , а в размера на подкупите :)
Ако в нормалните държава този размер е 10% от поръчката тук стига до 50%.
Ще ти дам пример с нашата северна съседка.Пуска се някаква европейска програма и ти решаваш да кандидатстваш за нея.Няма как да знаеш да си подготвиш документи и т.н. и тук идват консултантите за да ти подготвят.И в Румъния консултанта си взима пари едва когато ти си получиш парите по този проект ,а тук никой не чака да спечелиш и т.н. Щом се те консултирали ти взимат парите, да ли ще спечелиш божа работа.Малка , но съществена разлика.Хората дори в Румъния плащат за наистина свършена работа и то качествено :) А тук плащаме за някаква работа и затова всичко ни е някакво , а не качествено !

Само че това не е подкуп.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 11 окт 2016 17:21

samo_levski написа:
Долно уйно написа:
samo_levski написа:
Долно уйно написа:В крайна сметка, за какво е този целия рев?

Защото не съм съгласен със статуквото. Не съм олигарх, не мога да им обявя война в прекия смисъл на думата. Това е моя начин да изразя несъгласие.

Ако това беше написано на хартия и изпратено в БФС предполагам знаеш, какво щеше да направят с него?

Докато феновете не предприемат ефективни действия статуквото във футбола НИКОГА няма да се промени, НИКОГА.

Колкото повече клавиатурни мрънкачи, толкова по-добре за ръководните органи на футбола

Изобщо нямам намерение да пращам на умрял писмо. Клавиатурни мрънкачи - и аз и ти сме в тоя форум, така че явно и двамата сме клавиатурни мрънкачи, несъгласни със статуквтото. Въпроса е да има поне такива, щото и да измрънкаш във форум пак е по-добре от колкото да не измрънкаш въобще. Феновете мрънкачи в нета са солидна част от причината най-накрая да се задава края на ерата Уейн Рууни. Медиите следят форумите и нагласите там, защото реално това са обществени нагласи. Така че не е крайно безполезно.

Колкото до държавата - държавата няма абсолютно никаква работа да се меси във футболните дела.

Къде ти казах, че не съм съгласен със статуквото, лично на мен ми харесва.
Виж, какъв идеален рестарт направиха и когато и аз бучах повече ми се подиграваха
Виж, какви автентични отбори играят в първенството от подписа ми
Тоя кръг отбор ще домакинства на стадиона на отбора, който ще му е гост.

Знаеш ли, че изпълкома се провежда по телефона :lol:
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 11 окт 2016 17:22

Да се дорисува нелицеприятния образ на българския футбол няма да даде кой знае какъв резултат, ако няма конкретни действия.
Питам се какво можем да направим ние. Нямам кой знае колко богата палитра от отговори. Засега ми идва наум само това - във всички форуми да започваме каквото и да е с израза - искаме промяна. Друго - може би да отворим група във Фейса Искаме промяна, където кратко и ясно да се призоват всички, които искат промяна на сегашното статукво, да се впишат и да коментират.
Може би трябва да бойкотираме всички дейности на футболната централа на равнище национален отбор. Навярно трябва да се бойкотират и всички действия на различните журналисти, като тези от Гонг - Александров и Русев, докато промяната не стане и тяхно искане.
На първо време, като се мисли за хореография за мача на Левски с ЦСКА - София, да се намери време и място за единен транспарат и сред двете агитки с текст - БФС, искаме промяна или нещо подобно, но да бъде посланието явно че е и от сини, и от червени и да не бъде уязвимо заради словесна агресия.На другите стадиони също може да се появи този призив.
Всеки може да сподели идеи - ако искаме промяна, трябва първо ние да се променим - да признаем истината за свята и да се обединим около грижата за българския футбол.
Тук преди години имаше процеси, осъдени, смени, война на агитките, но нещата тръгнаха, след като държавата, въпреки заплахите на УЕФА, се намеси и поиска прочистване на климата. Идват избори - нека бащицата да бъде притиснат от нашите искания за промяна, нека даде отговор на въпроса - възможна ли е в тази държава, в която партията му държи властта, или трябва да сменяме власт и държава.
Последна промяна от Странджата на 11 окт 2016 17:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 11 окт 2016 17:22

Аз не казвам че е подкуп , а показвам каква е разлика от нас и румънците.
ние плащаме за него което не знаем дали ще ни свърши работа , а те плащат при свършена работа.
Иначе казано все още важи максимата - човека взе пари и каза ще видим !
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Върни се в “Национален отбор”