Здравейте,
Имам следния казус. Преди 1.06.2016 бях глобен в градския транспорт за нередовен пътник и ми беше блокирана картата като ми беше наложена глоба в размер на 20 лв. След като поисках да си платя глобата след 1.06.2016, беше ми заявено, че трябва да платя същата в размер на 40 лв., колкото е тарифата след тази дата.
Питам аз дали има правно основание да искат от мен да заплатя глоба в размер на 40 лв., при положение, че в деня на съставяне на нарушението, глобите по действащата тарифа са били в размер на 20 лв. Ако няма - мога ли да обжалвам това постановление?
Глоба в градския транпосрт
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- buhata_prime
- Контакти:
Re: Глоба в градския транпосрт
Дължиш глоба, в размер какъвто е бил към момента на нарушението. Имаш всички основания да обжалваш.
ЗАКОН ЗА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ
Чл. 3. (1) За всяко административно нарушение се прилага нормативният акт, който е бил в сила по време на извършването му.
(2) Ако до влизане в сила на наказателното постановление последват различни нормативни разпоредби, прилага се онази от тях, която е по-благоприятна за нарушителя.
ЗАКОН ЗА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ
Чл. 3. (1) За всяко административно нарушение се прилага нормативният акт, който е бил в сила по време на извършването му.
(2) Ако до влизане в сила на наказателното постановление последват различни нормативни разпоредби, прилага се онази от тях, която е по-благоприятна за нарушителя.
Последна промяна от buhata_prime на 06 окт 2016 22:35, променено общо 1 път.

Кой нормален плаща глоба в градския транспорт ?
според закона максималната глоба в градския транспорте 10 лв... аре стига си спамил по форуми, има гугъл, прочети законите, напиши си една жалба и така...
[center]
[/center]

- Балкански Орел
- Контакти:
Пич, купи си Голф 2 и забрави за мъките с градския транспорт. 

[center]Levski & Lazio[/center]
Alex написа:според закона максималната глоба в градския транспорте 10 лв... аре стига си спамил по форуми, има гугъл, прочети законите, напиши си една жалба и така...
Ти в кой век живееш ?!
КОНТРОЛ ПО СПАЗВАНЕ ПРАВИЛАТА ЗА ПЪТУВАНЕ И ОТГОВОРНОСТ ПРИ НАРУШЕНИЯ
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.
Билета в градския транспорт-1.60,винетката-97 ! Печелещите щастливци,свещи да си купят!
- 7 е добро число
Балкански Орел написа:Пич, купи си Голф 2 и забрави за мъките с градския транспорт.
кондоре спирай джойта , не влияе добре

[center]През 1921 год. е основан отборът „Хисаря“, докато не бива прекръстен на :
„Христо Кърпачев“- 1957 г.
ФК „Осъм“- 1979 г.
Лекс и Ловеч- 1994/95 г.
Литекс - 1996 г.
Цска тире София (София) - 2016 г .
[/center]
„Христо Кърпачев“- 1957 г.
ФК „Осъм“- 1979 г.
Лекс и Ловеч- 1994/95 г.
Литекс - 1996 г.
Цска тире София (София) - 2016 г .

Не давай пари на тия боклуци
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.
-
- Контакти:
Субсидиите в градският транспорт от общината са достатъчни ,за да возят хората безплатно.Тези глисти са безкрупулни и не заслужават пари за билет,а какво говорим и за глоба.