Мнениеот umen » 23 сеп 2016 13:39
Като човек пиещ бира от доста години бих казал, че подобен въпрос може да зададе човек пил малко наливна бира в чужбина. Действително наливните бири на запад често са с максимално добър вкус така че няма как да се сравни подобно нещо. Все пак веднъж докато бях в Ливерпул пих най-добрата наливна бира. Всички които бяха с мен потвърдиха, че това е най-добрата бира, която са пили някога. Марката е boddington
Иначе в България по едно време в един мол продаваха наливна бира в шишета по 2 литра тогава имаше оригинален хайникен със срок на годност от няколко дни. Много бира се пиеше и въпреки че я изкупуваха решиха да спрат да я предлагат.
Все пак от достъпната бира в България на мен най ми допадат най-големите шишета на pilsner urquell, които ги има в някои Кауфланди и Били. Също шишетата на турската Effes са ми любими. От кутийките мисля, че Budweiser. Въпреки твърденията на много българи, че българската бира е хубава мога само да се засмея. Българската бира е най-зле в цяла Европа - пил съм и в Румъния и в Сърбия от Бг бирата винаги ме боли глава. Тукашното хайникенче също не е много добро.