6 кръг - Черно море - Лудогорец 09.09 21.15

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Кролик
Контакти:

Re: 6 кръг - Черно море - Лудогорец 09.09 21.15

Мнениеот Кролик » 12 сеп 2016 11:16

Nine написа:
Кролик написа:Мисля, че на всички е ясно че отбор с много промени в началото на всеки сезон води до слаба есен и след сработване - малко по-добра пролет. Ако някой има съмнение, моля да види предходните ни сезони.
Та, сега погледнете кои отбори са с най-малко промени в състава и на кое място са в класирането.
От сега се надявам следващото лято да нямаме хокейна смяна в отбора !

Реших да проверя дали има връзка между мястото на отборите във временното класиране и броя пристигнали/заминали футболисти, като въведа съответните данни в таблица и изчисля съответните корелационни коефициенти. Данните за трансферите взех от този източник: http://transferi.sportal.bg/transfers_champ.php?champ=1 . Видях, че данните не са съвсем точни, така че и резултатите са приблизителни.

Наистина има умерена отрицателна връзка между брой пристигнали играчи и място в класирането. Много по-силна обаче е връзката между мястото във временното класиране и мястото в крайното класиране през миналия сезон. Най-силна е отрицателната връзка между мястото миналия сезон и броя пристигнали.

Накратко: по-слабите отбори от миналата година са вземали повече футболисти и пак са по-слаби. Така че връзката е може би малко по-сложна. Между другото, според източника, който ползвах, с най-малко трансфери е Славия, която не е сред първите.

Евала за усилието ! Със сигурност закомерността е много по-сложна :)
Майката: Защо вчера си подарил на баба си за рождения ден футболна топка ?
Момчето: А тя защо все книги ми подарява ?

Nine
Контакти:

Мнениеот Nine » 12 сеп 2016 12:29

Кролик написа:Евала за усилието ! Със сигурност закомерността е много по-сложна :)

Мерси! Радвам се, че не го прие като заяждане :) . Не беше голямо усилие, а и наистина ми стана интересно като прочетох наблюдението ти.

Потребителски аватар
thisisthelife
Контакти:

Мнениеот thisisthelife » 12 сеп 2016 18:12

До към 60-тата минута стояхме добре. Имахме и късмет при гола, но после нямахме при гредата. Закономерно е, все пак не показахме достатъчно, за да съжаляваме, че записахме загуба. Лично за мен тя беше очаквана, особено на фона на текущите представяния и на двата отбора. Гонзо има много работа за вършене. Ние взехме доста играчи, някои от новите даже ги махнахме, а сега ще идват още. Реално селекцията още не е приключила при нас. Много нови лица, които тепърва има да се сработват. Аз лично очаквам след зимната пауза да играем доста по-добре, организирано и с повече постоянство. Отделно, че и по традиция играем пролетта по-силно. Има наченки на нещо в този Черно Море, въпросът е да се надгражда. Ще отнеме време, но и ние не бързаме за никъде.
Truth is hate for those that hate the truth.

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 12 сеп 2016 18:38

thisisthelife написа:До към 60-тата минута стояхме добре. Имахме и късмет при гола, но после нямахме при гредата. Закономерно е, все пак не показахме достатъчно, за да съжаляваме, че записахме загуба. Лично за мен тя беше очаквана, особено на фона на текущите представяния и на двата отбора. Гонзо има много работа за вършене. Ние взехме доста играчи, някои от новите даже ги махнахме, а сега ще идват още. Реално селекцията още не е приключила при нас. Много нови лица, които тепърва има да се сработват. Аз лично очаквам след зимната пауза да играем доста по-добре, организирано и с повече постоянство. Отделно, че и по традиция играем пролетта по-силно. Има наченки на нещо в този Черно Море, въпросът е да се надгражда. Ще отнеме време, но и ние не бързаме за никъде.

Особено докато стане стадион "Варна".
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

Потребителски аватар
Илич Рамирес
Контакти:

Мнениеот Илич Рамирес » 12 сеп 2016 23:33

КироВарна написа:
Илич Рамирес написа:
КироВарна написа:
Илич Рамирес написа:Бихте ли обяснили,какво точно игра Морето и на базата на какво са коментарите за перфектната игра дори и до 60тата минута.Съдията е ....,това е ясно,но дайте за футбол да говорим.По какъв начин заслужавахте победата?Да,автогол,след центриране,нескопосана намеса на наш,без да има някой от вашите наоколо,да го натиска.Ок,повеждате.Проблясък на Жоро Илиев,после удар в крака на същия наш герой и греда.Това е достатъчно да ни победите.Пропагандата шопска ви заля и вас.Ми да ни няма,че да тръгнат нещата в милата ни татковина.
Не мога да разбера защо така се настройвате срещу нас?Както и да е.Морални победители сте.
След кончината на Лудогорец,ще последва апогея на Българския футбол.Дерзайте!

Не мога да разбера,защо ако си милеем за отбора....решавате,че се настройваме срещу вас?Вие какво искате?Да викаме за вас ли?Смятаме,че играта на ЧЕРНО МОРЕ беше перфектна до 60-тата минута,защото играхме като с равен,срещу отбор с милионна селекция!!!Ние си обичаме отбора и оценяваме играта на своите!!!Аплодираме ги,дори когато губят и сме твърдо зад тях ВИНАГИ!!!Не се нуждаем от кренвирши за да напълним стадиона!!!Не се обиждайте на закачката,тя е доброжелателна....а и не е измислена!!!Познавам лично,няколко души,които не се интересуват от футбол....но по линия на БМФ бяха задължени да пътуват до София за вашите евро мачове!!!Между тях имаше и хора,които заявиха,че с удоволствие са си направили тази безплатна екскурзия!!!Така са успели да се видят със своите съселяни,които понастоящем са столичани....в повече!!!Мен не ме интересува,как си пълните трибуните,но съм горд с това,че нашите са пълни само от верни фенове на отбора!!!Никой нищо не ни плаща и от никого нищо не чакаме!!!Относно настройването срещу вас,абсолютно не си прав!!!Аз специално се радвам на вашите успехи,защото са постигнати с организация и пари,които К.Домусчиев има право да харчи.....защото ги е спечелил!!!Това е основната разлика между вас и животинските отбори!!!Те разчитаха на партията,на държавата и под всякакви протекции успяваха да се изреждат на шампионския връх,крадейки играчи от цяла БЪЛГАРИЯ!!!Единият от прийомите им обаче беше,че съдиите ги обгрижваха много нежно и непрестанно!!!Това продължава и сега!!!Има го и при вас!!!Ето това никога не ми е харесвало,не ми харесва и няма да ми хареса!!!Играта трябва да бъде чиста,като планинска вода!!!За съжаление,това не е така!!!Не сте го измислили вие,затова ненавиждам "онези",а вас ви подкрепям в международни срещи.....без леката закуска,която предлагате!!!Подкрепям ви защото това,което правите е добре за БЪЛГАРИЯ и българския футбол!!!Защото това е правилният път!!!Ако обаче,съдийските аванти продължат,ще спра да ви симпатизирам!!!Защото това не е правилният път!!!Освен на футбола,подобно отношение вреди и на вас!!!Футболистите трябва да знаят,че могат да разчитат само на себе си!!!Ако чакат от съдията,дори и най дребен компромис,това е пагубно!!!Спомнете си казахстанската излагация на Левски!!!Когато още в началото Димов,направи дузпа и получи картон!!!Това се случи,защото той е свикнал,че това ще мине.....и то наистина минава,но само у нас!!!По света хората не ебават!!!Затова,нашите отбори трудно играят по Европата!!!Затова най "великите ни грандове",се радват на два-три пършиви полуфинала.....и толкоз!!!Затова се радват,че вкарали гол в Шампионска лига.....без да броят,колко пъти им го набутаха!!!Жалкарска история!!!Както винаги съм доста приказлив и подробен,но исках да ти стане ясно....че не ви мразим!!!Мразим жалките истории!!!Ако един отбор е добър,за него е унизително да получава и най дребната помощ!!!Английският футбол е велик,защото когато нещо не е наред.....треньора на победителите казва"Бихме нечестно,искаме мачът да се преиграе!"Надявам се,че го помните случая,не беше чак толкова отдавна!!!Ако не беше помощта на смешния Н.Попов и на долните му помощници,най вероятно пак щяхте да изравните и да ни биете....вашите футболни аргументи са много повече от нашите!!!Но когато го направите без подкрепа,получавате респект и уважение....иначе заприличвате на "онези"!!!Вие избирате какви искате да бъдете!!!

Никой не иска да ни подкрепяте,това е ясно.Съдийски аванти също не искаме,че после да се оправдаваме по форумите,да се разграничаваме от реферски грешки.В този мач нямаше фрапираща такава,но ти щом смяташ,че Н.Попов е виновен да не победите,явно ти трябва малко повече познания относно футболната игра.
Относно леката закуска.....

Никога не съм твърдял че имам,кой знае какви претенции за огромни познания относно футболната игра!!!Изваждам ти един цитат от горното си мнение:"Най вероятно,пак щяхте да изравните и да ни биете....вашите футболни аргументи са много повече от нашите"!!!Както виждаш,не мисля,че само Н.Попов и помощниците му са виновни!!!Аз съм малко многословен,но това е така защото темите са необхватни.....а и много ми се е насъбрало!!!Ако все пак си беше направил труда да прочетеш това,което съм написал щеше да разбереш(може би),какво искам да кажа!!!Основната ми болка не е,че сме загубили този мач!!!Нито е първия който губим,нито е последния!!!Болно ми е,че в родния футбол няма принципност и не се спазват основни правила!!!Ненапразно правя аналогии между вас и"онези"!!!Заприличвате на тях,а това е пагубно и за футбола и за вас!!!Фаталната грешка на съдиите в Каварна беше,засадата която пусна страничния при изравнителния гол!!!По телевизията не се вижда и няма повторение от друг ъгъл!!!Това най вероятно ви се струва естествено,като знаем чия е телевизията!!!Но не е честно!!!Като говоря за нашия футбол въобще,ще ти дам пример с мача на Левски с Нафтата!!!Спестиха им дузпа и червен картон на Ал.Александров още в 3-та минута!!!Малко след това,игра с ръка на границата на наказателното поле....пак несвирено!!!При измислената дузпа за Левски има засада,страничния не вдига!!!Виждам,че гледаш футбол само по телевизора,но и през плета,докато си храниш добитъка!!!Доста неща не виждаш,затова ще ти помогна!!!Този страничен съдия,дето не вдигна засадата в Бургас се казва веселин мишев!!!Не е правописна грешка,просто никога не пиша името му с главна буква!!!Същия този веселин мишев,не вдигна двуметрова засада на Левски преди 2-3 години във ВАРНА,като по този начин им подари изравнителен и спасителен гол за 1:1!!!Това,което искам да ти кажа е,че едни и същи съдии се изпращат на определени отбори,за да изпълняват поръчки!!!Нищо случайно няма!!!Повече от очевадно е!!!След като поръчковите съдии си свършат работата,поръчковите журналисти замазват следите!!!Я повторение няма да покажат,я авторитетно ще обяснят,че съдията е прав!!!Това се прави за такива,като теб дето се интересуват повече от овцете си,отколкото от отбора си!!!Не те обвинявам,овчиците ти сигурно са вакли и тънкорунести,може и мериносови да са.....на футбола е нещо друго!!!Ако не ти е станало ясно,защо ти дадох пример с обслужващия Левски веселин мишев,погледни в статистиката да видиш Георги Кабаков,колко често е съдия на мачовете на Лудогорец!!!Най случайно на мача с нас,пак беше в бригадата!!!Не беше главен,но беше в кюпа!!!Това,което става в БЪЛГАРИЯ не е нормално!!!Няма феър плей,затова няма и футбол!!!А ти се радвай,кой като теб!?

Много готин коментар,всички от по-малки градове,със сигурност хранят животни през плетове,отупват сламата от цървулите и сядат пред ТВ,все пак сме 21 век и вече имаме дори телевизия,за разлика от преди 20 години,когато палихме свещи и газови лампи,за да си видим тъпите селски мутри,как изглеждат и с какви нюанси са на мъждукаща светлинка.Овчарска работа,но какво да направим ,това ни е съдбата.После нямало шопски синдром,те врякат по вас селяни,вие си траете като....,идват други,вие сте гражданите,абе облъчени сте отвсякъде.
А от футбол,не вдяваш нищо гражданино,запомни го това добре.Приключих с твоите мнения.

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 13 сеп 2016 07:49

Вече отбелязах по горе,че нямам претенции да вдявам от футбол!!!Просто си обичам отбора,имам мнение и си го казвам!!!ВИНАГИ!!!Доколкото е възможно,се старая да обяснявам,на каква база и на какво основание е изградено това мое мнение!!!Не видях аргументи от другата страна,а само някакви обвинения,че от футбол не вдявам....и че съм гражданин!!!Ами вярно е!!!

Потребителски аватар
thisisthelife
Контакти:

Мнениеот thisisthelife » 13 сеп 2016 14:20

зеления написа:
thisisthelife написа:До към 60-тата минута стояхме добре. Имахме и късмет при гола, но после нямахме при гредата. Закономерно е, все пак не показахме достатъчно, за да съжаляваме, че записахме загуба. Лично за мен тя беше очаквана, особено на фона на текущите представяния и на двата отбора. Гонзо има много работа за вършене. Ние взехме доста играчи, някои от новите даже ги махнахме, а сега ще идват още. Реално селекцията още не е приключила при нас. Много нови лица, които тепърва има да се сработват. Аз лично очаквам след зимната пауза да играем доста по-добре, организирано и с повече постоянство. Отделно, че и по традиция играем пролетта по-силно. Има наченки на нещо в този Черно Море, въпросът е да се надгражда. Ще отнеме време, но и ние не бързаме за никъде.

Особено докато стане стадион "Варна".

Стадионът наистина върви с много добри темпове и дано да стане до 2019 година. До тогава има много време, за да се положат едни стабилни основи на боеспособен отбор. Остава само да е налично желанието за нещо такова.
Truth is hate for those that hate the truth.

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 22 сеп 2016 01:46

КироВарна написа:Вече отбелязах по горе,че нямам претенции да вдявам от футбол!!!Просто си обичам отбора,имам мнение и си го казвам!!!ВИНАГИ!!!Доколкото е възможно,се старая да обяснявам,на каква база и на какво основание е изградено това мое мнение!!!Не видях аргументи от другата страна,а само някакви обвинения,че от футбол не вдявам....и че съм гражданин!!!Ами вярно е!!!

Киро,както винаги си точен и справедлив.По въпроса за мача-нелоша игра от нашите,добра игра на лудите през второто полувреме и перфектна такава на играчите в жълто-черно.Пет и половина години не бях гледал мач на Морето на живо.Останах доволен от показаното и крайно недоволен от селяндурското отношение на играчите на Лудогорец.Но явно е въпрос на манталитет.Не може да се избяга от него.Подкрепял съм лудите в чужбина,сега ще отида само да гледам Арсенал в Лондон и ПСЖ в Париж.Без да подкрепям пазградчани както преди разбира се.Не мога да подкрепям играчи опитващи се да ме дразнят,както са се опитвали много маймуни в клетките си в зоопарка и не са успявали,защото аз съм човек,а те майуни.Аз го осъзнавам,а те не.
п.п.Сега и към чакала.Драги ми чакале от долината на широките гащи,като индивид израснал в ясно изразена мюсулманска общност и закичил се с името на известен в миналото терорист,дали правилните хора няма да намерят в теб наченки на радикализиран ислямист?Разбрахме че от футбол не разбираш,искрено се надявам да разбираш от тероризъм също толкова.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

Върни се в “Черно море”