ШЛ | Базел - Лудогорец | 1:1 FT
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist
Re: ШЛ | Базел - Лудогорец | 1:1 FT
Добър мач като цяло на Лудогорец. Особено първото полувреме стояха много добре, със самочувствие, без никаква паника, търпеливо. Както го правят големите отбори. За поведението през второто полувреме е глупаво да се обвинява треньора, просто няма за какво. Отбора се дръпна леко назад очевидно с идея да контраатакува. Физическите сили обаче не стигнаха. Въпреки всичко Лудогорец не допусна някакви положения пред вратата си. Онези за целия мач имаха едно положение още в 1-2 минута когато някакъв дългокосмест китоловец изигра положението като аматьор. Изпуснаха лудите да вземат 3 точки. Не знам дали това е класата на Базел, но снощи бяха един безцелно тичащ и незнаещ какво да прави отбор.
Гостите си играха тяхната си игра,която не всеки мач им се получава,докато домакините излязоха за 1:0.Преди срещата се наслушахме на разни умни специалисти как Базел бил надградил предишния си състав от лигата,само че с онзи смешен исландец дето много си е повярвал след европейското и онова дърво Янко дето и за Верея не бих го взел нещата няма да се получат.В защита също имат дупки,вратарчето също е далеч от Зомер.Зелените имат всички шансове да са поне трети в тази група,за нещо повече трябват победи над другите отбори.
Лефскарче се нариииичам
Да паса обиииичам
След дрога тииичам
Буквара срииичам
Да паса обиииичам
След дрога тииичам
Буквара срииичам
Добър мач за Лудогорец. Жалко, че нелепо допуснаха изравняване, но на мен друго ми направи впечатление.
Спокойствието и самочувствието на лудогорци личеше още в тунела, и после на терена към химна на ШЛ, където Мисиджан, Анисе и Марселиньо се заиграваха с прическите на дечицата от съпровода им. Сигурно са изглеждали дразнещо - арогантни в очите на швейцарците....Но пък това е патент и запазена марка на големите, които вярват в силите и възможностите си.
За мача: Много зрял мач за Лудогорец, където триковете, бързите разигравания и извеждащи подавания отстъпваха на тактическата мисъл. Играха, като голям отбор, който знаеше, че разполага с не повече от два изстрела в този мач. Два изстрела, с които трябваше да се вземе всичко, или нищо. Куршумите наистина се оказаха два в пълнителя, но за съжаление, веднъж натиснатия спусък към вярната мишена, беше натиснат и в погрешната...Пак от същия стрелец.
ПС: Мисля си, че Лудогорец има сили да вземе поне 3 точки от 4-те мача с ПСЖ и Арсенал и да добави още 3 от победата над Базел в София, които ще са предостатъчни за 3-тото място и вероятно достатъчни за... 2-то.
Спокойствието и самочувствието на лудогорци личеше още в тунела, и после на терена към химна на ШЛ, където Мисиджан, Анисе и Марселиньо се заиграваха с прическите на дечицата от съпровода им. Сигурно са изглеждали дразнещо - арогантни в очите на швейцарците....Но пък това е патент и запазена марка на големите, които вярват в силите и възможностите си.
За мача: Много зрял мач за Лудогорец, където триковете, бързите разигравания и извеждащи подавания отстъпваха на тактическата мисъл. Играха, като голям отбор, който знаеше, че разполага с не повече от два изстрела в този мач. Два изстрела, с които трябваше да се вземе всичко, или нищо. Куршумите наистина се оказаха два в пълнителя, но за съжаление, веднъж натиснатия спусък към вярната мишена, беше натиснат и в погрешната...Пак от същия стрелец.
ПС: Мисля си, че Лудогорец има сили да вземе поне 3 точки от 4-те мача с ПСЖ и Арсенал и да добави още 3 от победата над Базел в София, които ще са предостатъчни за 3-тото място и вероятно достатъчни за... 2-то.

Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.
Георги Дерменджиев е едновременно благословия и проклятие за Лудогорец! Всички помним още от времето на Ивайло Петев се говореше как архитекта в сянка всъщност е помощникът му Дерменджиев и как хубавият атакуващ футбол, практикуван по това време от неизвестни дотогава чужденци и изгонени от т.н. ни грандове футболисти се дължи именно на него. Смени се Петев, дойде по-опитен треньор като Стоев и веднага пролича разликата в играта на отбора, който освен хубав вече играеше и тактически грамотен футбол. Когато Дерменджиев най-после застъпи начело на кормилото си пролича, че наистина той е радетел на хубавия атакуващ футбол, нo тактически той е по-скоро ДЕФАНЗИВНО настроен треньор, а не обратното
Все пак не забравяйте, че кариерата му на помощник-треньор не започва в Лудогорец. Дълги години той беше асистент на различните треньори в Литекс (мисля че почти 10 години беше там) - Ферарио Спасов, Димитър Димитров - Херо, Драголюб Симонович (с когото работи и в Сливен), Люпко Петрович, Ицхак Шум, Михай Стойкица и тн - все дефанзивно настроени треньори... Помня ясно мачовете със Стяуа, в които страхливостта му щеше да му изяде главата. Във всички важни мачове (при това не само в Европа), той подхожда изключително предпазливо. Въпреки това начинът му на тренировки и подготовка се оказва положителен за точно този тип играчи, които са събрани в Лудогорец. Така парадоксално Дерменджиев, според мен, е достигнал лимита си и трябва промяна, но Домусчиев ще бъде изправен пред много съдбоносно решение в края на сезона. За да продължи да се развива този проект очевидно ще трябва да се смени треньора с чужденец, но този път за разлика от експеримента с анонимника Рибейро, трябва да се търси голямо име. Име, което да може да продължи оттам, откъдето ги е оставил Дерменджиев. 

Когато нещо върви не се пипат основните чаркове, миналата година го показа красноречиво. Дори и да дойде 3 класи по-добър треньор, нищо не е гарантирано. Така или иначе скоро, след 1-2 години, Лудогорец ще трябва да мислят за смяна на основни играчи като Марселиньо, Минев, Дяков, Моци и на практика ще трябва да се гради нов отбор (като предполагам и някой трансфер ще се реализира), тогава може да се мисли и за нов треньор с нови идеи, стил и т.н.
drvasko98 написа:Когато нещо върви не се пипат основните чаркове, миналата година го показа красноречиво. Дори и да дойде 3 класи по-добър треньор, нищо не е гарантирано. Така или иначе скоро, след 1-2 години, Лудогорец ще трябва да мислят за смяна на основни играчи като Марселиньо, Минев, Дяков, Моци и на практика ще трябва да се гради нов отбор (като предполагам и някой трансфер ще се реализира), тогава може да се мисли и за нов треньор с нови идеи, стил и т.н.
[offtopic]Тук вече тотално излизаме от темата

Според мен, по-скоро Киро скоро ще направи кеш-аут. Реално той няма какво повече да доказва, а при него егото е водещо. Не мисля, че проекта Лудогорец е икономически (с цел печалба).
Новите правила за влизане в групите на ШЛ също накланят везните в тази посока.[/offtopic]
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Той си знае и това е възможно, аз пиша по принцип. Нищо чудно пък и да е на печалба, ако умело продължи процеса, но гаранции няма
Red_Neck написа:[offtopic]Тук вече тотално излизаме от темата
Според мен, по-скоро Киро скоро ще направи кеш-аут. Реално той няма какво повече да доказва, а при него егото е водещо. Не мисля, че проекта Лудогорец е икономически (с цел печалба).
Новите правила за влизане в групите на ШЛ също накланят везните в тази посока.[/offtopic]
...премести в темата "Всекидневна Лудогорец" или "Домусчиев", има какво да се обсъди

висша математика:31 ≠ 4 

Red_Neck написа:drvasko98 написа:Когато нещо върви не се пипат основните чаркове, миналата година го показа красноречиво. Дори и да дойде 3 класи по-добър треньор, нищо не е гарантирано. Така или иначе скоро, след 1-2 години, Лудогорец ще трябва да мислят за смяна на основни играчи като Марселиньо, Минев, Дяков, Моци и на практика ще трябва да се гради нов отбор (като предполагам и някой трансфер ще се реализира), тогава може да се мисли и за нов треньор с нови идеи, стил и т.н.
[offtopic]Тук вече тотално излизаме от темата
Пълни глупости. Така говорехте и като се класира за,пръв път в ШЛ.
Домусчиев може да постигне нещо, което никой бг отбор не е правил. За мен целта трябва да е европейски трофей. Разбира се не ШЛ, но ЛЕ скоро може да бъде абсолютно постижима. Трябва да достигнат постиженията на Шахтьор Донецк. Титла в ЛЕ и 1/4 финал в ШЛ. Ето това наистина е лимита на отбора.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
Много добър мач.Браво на момчетата.Изкараха огромно самочувствие подплатено обаче със добър резултата.Чудно ми е обаче друго....този тъп форум няма нищо на главните страници за безпорният успех.Ако беше Софииски отбор нямаше да има място от теми и снимки и там подобни.Добре че е подфорума че да може човек да пише нещо.Жалка история....