ВЛ | 4-ти кръг | Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити | 1:2

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Re: ВЛ | 4-ти кръг | Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити | 1:

Мнениеот MASTER_COOL » 13 сеп 2016 10:07

Съгласен съм с теб.
Просто гроздето ни е малко кисело ;)
Няма какво да си кривя душата, на мен Пеп ми е любимец и точно него исках.
Но това не пречи да съм сигурен, че и Моу ще е успешен в Юнайтед !
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 13 сеп 2016 10:52

Аз пък съм съгласен с казаното от Thsmith. Сити контролираха топката и пресираха доста дълбоко, което създаваше усещането за смазваща тяхна доминация, но реално и 2-та им гола паднаха след груби грешки в отбраната на Юнайтед. От другата страна имахе 3 100% голови положения, от които Ибра вкара само 1-то, а другите 2 изпусна. Имаше реална вероятност полувремето да завърши 3-2 за Юнайтед, и тогава щяхме да коментираме съвсем различни неща тук. Просто Сити вкараха това, което им се отдаде като възможности, докато Юнайтед пропуснаха своите.

Не искам да критикувам Ибра, но всички знаем, че в големите мачове той не е точно това, което се очаква от него. И ако пропуска му с глава може да бъде простен, то този на опразнена врата малко след това не му отива. Ако там беше един Агуеро, това щеше да е 99.99% сигурен гол. И последно относно Ибра- сетете се какви положения изпусна точно той, няколко месеца по-рано, срещу същият съперник в ШЛ...
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 13 сеп 2016 11:02

Нямам никакви претенции към Ибрахимович ! Вкара уникален гол без да се замисли. Колко футболисти ще отбележат такъв гол от воле от толкова малък ъгъл и при наредени играчи на голлинията ?
На 34 години не мога дори да си помисля да поискам повече от него.
Проблема е, че няма движение около него, няма ги креативните играчи, които да плетят комбинации с него и да му подават на чисти позиции ! Само се изсипва топката към него, а това не е неговата игра.

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 13 сеп 2016 11:16

MASTER_COOL написа:Нямам никакви претенции към Ибрахимович ! Вкара уникален гол без да се замисли. Колко футболисти ще отбележат такъв гол от воле от толкова малък ъгъл и при наредени играчи на голлинията ?
На 34 години не мога дори да си помисля да поискам повече от него.
Проблема е, че няма движение около него, няма ги креативните играчи, които да плетят комбинации с него и да му подават на чисти позиции ! Само се изсипва топката към него, а това не е неговата игра.

Спор няма, че вкара уникален гол, но този му пропуск след това сега тежи... Както казах, не искам да го критикувам, но подобни положения, и то в такива мачове, са непростими за изпускане.
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 13 сеп 2016 11:18

Той много подцени ситуацията, защото дори не осъзна, че е попаднал в такава позиция след подобна груба грешка....
Понякога 1/10 от секундата се оказва фатална, особено когато си неконцентриран.

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 13 сеп 2016 11:36

CSKA69 написа:А как по дяволите ще създадеш положение, ако не докоснеш топката цял мач? Изглежда след толкова години все още хората НЕ РАЗБИРАТ напълно идеята на Гуардиола. Той НЕ Е някакъв идеалист, луд или фанатик, който мечтае за 1000 процентно владеене на топката, както го изкарват медиите, а и протовниковите му фенове. Човекът просто е убеден, че контролирайки средата на терена и притежанието на топката ще постигне две неща едновременно - хем ще има възможност за създаване на повече шансове за отбeлязване на гол (не си правете илюзии, Пеп цени ЕФЕКТИВНОСТТА не по- малко от Моуриньо), хем така ще предотврати всяка възможност за уязвимост в дефанзивен план. Гуардиола е доста по-дефанзивен в идеите си, отколкото хората си мислят. Глупаци като Роджърс и другите треньори-имитатори на стила на игра на Пеп бъркат точно в тези аспекти и затова изглежда, че от тики така треньорите само каталунецът е успешен. Оттук и погрешният извод, който колегите монк и смит правят, че самият стил на игра е неуместен и отживелица..ГРЕШИТЕ ;) :idea:

То е ясно, че колкото повече играеш с топката, толкова е по-вероятно с течение на мача играчите да направят някое невероятно изпълнение, след като са свикнали с нея и с терена. Колкото повече се играе с топката, толкова по-лесно се работи с нея, макар да е много вероятно това да доведе до някоя и друга грешка.

Освен това продължителното владеене на топката е било част от самото катеначо на Ерера, така че е очевидно това е отбранителен похват известен още преди Гуардиола дори и да се е родил.

По принцип играта без топка е психически силно натоварваща. Представете си вие да сте в ситуация просто да следите движенията на противника, без да играете със самата топка, как бихте се почувствали. Все пак, дори и на аматьорско квартално ниво, ти искаш да играеш с нея, да покажеш какво можеш когато е в твое притежание.

За мен истината е, че и Гуардиола и Моуриньо има на какво да се научат един от другиго, но вместо това всеки от тях е вманиачен да докаже че неговият стил е правилен, което ги ограничава доста.

Последните години(не става дума само за един или два мача), поне аз не виждам нищо ново от Моуриньо(освен един кратък период в Челси), докато от другата страна гледам прекалено много опити за налагане на определен тип идеи и нетрадиционни роли на някои футболисти, което понякога води до по-голяма обърквация сред самите играчи на терена.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 13 сеп 2016 13:24

CSKA69 написа:А как по дяволите ще създадеш положение, ако не докоснеш топката цял мач? Изглежда след толкова години все още хората НЕ РАЗБИРАТ напълно идеята на Гуардиола. Той НЕ Е някакъв идеалист, луд или фанатик, който мечтае за 1000 процентно владеене на топката, както го изкарват медиите, а и протовниковите му фенове. Човекът просто е убеден, че контролирайки средата на терена и притежанието на топката ще постигне две неща едновременно - хем ще има възможност за създаване на повече шансове за отбeлязване на гол (не си правете илюзии, Пеп цени ЕФЕКТИВНОСТТА не по- малко от Моуриньо), хем така ще предотврати всяка възможност за уязвимост в дефанзивен план. Гуардиола е доста по-дефанзивен в идеите си, отколкото хората си мислят. Глупаци като Роджърс и другите треньори-имитатори на стила на игра на Пеп бъркат точно в тези аспекти и затова изглежда, че от тики така треньорите само каталунецът е успешен. Оттук и погрешният извод, който колегите монк и смит правят, че самият стил на игра е неуместен и отживелица..ГРЕШИТЕ ;) :idea:

Е как? Помниш ли едно време как Байерн взеха ШЛ и колко гола направиха (включително на Реал) с хващането на топката от Кан, веднага спринт към дъгата и мощен шут напред към Елбер и Янкер : ) Това естествено в кръга на шегата и на тона на въпроса ти. Няма нужда да владееш топката 90% за да създадеш положение. Достатъчно е да направиш 3 паса за 7-8 секунди и си готов. Също може и да центрираш от фалове, корнери, да хвърляш дълги тъчове и тн. Да пресираш и да отнемеш топката от разни идиоти, които си разменят топчето на 3 метра разстояние или от вратар, който се прави на техник.
В Байерн правеше същата дивотия на всичките си отпадания на 1/2 финалите. Владееш, владееш и от "дефанзивния ти футбол" (както го изкарваш) накрая се получава, че щом ти свият топката и някой излиза на 100% положение почти веднага :lol:

Според мен грешиш ти и то не малко, но всеки с мнението си. За мен и извратеняците са грешка, но ако питаш тях... :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Jackxxx
Контакти:

Мнениеот Jackxxx » 13 сеп 2016 14:28

За мен в този мач Сити победиха, не заради стила на игра който практикуваха, а защото бяха по-мотивирани, по-агресивни и изглеждаха така, че повече желаят победата (с изключение на Браво).
За мен в този мач Моуриньо имаше две фатални грешки:
1. Отбора не излезе достатъчно мотивиран
2. Крилата (особено Лингард) бяха безобразно слаби
[center]The team that gets me excited is Manchester United!
Manchester United - Once in a lifetime[/center]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 13 сеп 2016 19:27

и по концентрирани...

Между другото, струва ми се, че един Дъглас Коща ще ви свърши чудесна работа на крилото и е това което ви липсва там.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 14 сеп 2016 00:31

Thsmith написа:и по концентрирани...

Между другото, струва ми се, че един Дъглас Коща ще ви свърши чудесна работа на крилото и е това което ви липсва там.

... или пък Гарет Бейл другото лято :mrgreen:

Върни се в “Манчестър Ю”