Бензин/Дизел в кръвта ... за автоманиаци само ...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Бензин/Дизел в кръвта ... за автоманиаци само ...

Мнениеот 1982 » 12 сеп 2016 00:46

Мечтата ми е да се кача на един стар Мъркюри Кугър и да поема от Чикаго по легендарното шосе 66, макар че половината вече не съществува. :mrgreen: :mrgreen: Да усетя истинския дух на Америка от 60-те и 70-те години. 8-) 8-)

https://en.wikipedia.org/wiki/U.S._Route_66 - английски
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%8A%D1%82_66 - на български

Изображение
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 12 сеп 2016 00:51

Балкански Орел написа:Яка количка, като видя стар американски кабриолет и се сещам за филма "48 Часа" :lol:

Като споменаваш филми, много американски филми са снимани именно на култовото шосе 66. Най-вече в участъците в щатите Аризона и Калифорния.

Близо 4 000 километра история ...... днешните американски магистрали нямат нищо общо с духа на на онези шосета. :| :| 8-)

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 12 сеп 2016 22:18

Абе то като цяло в живота го няма онзи дух от това което е било преди и това не подминава превозните средства.
Сега все повече автомобила е просто за предвижване от точка А до точка Б, а новите автомобили са ми супер безлични ламаринени кутии, всичките зализани излизани като типична френска барака. :lol:

п.п И аз като малък имах такава мечта, ама с VW бръмбър или хипарския бус.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 12 сеп 2016 22:38

1982 написа:
Балкански Орел написа:Яка количка, като видя стар американски кабриолет и се сещам за филма "48 Часа" :lol:

Като споменаваш филми, много американски филми са снимани именно на култовото шосе 66. Най-вече в участъците в щатите Аризона и Калифорния.

Близо 4 000 километра история ...... днешните американски магистрали нямат нищо общо с духа на на онези шосета. :| :| 8-)

Помниш ли го оня образ, при Графа, заедно с жена си, който искаше да му татуират на колата духът на Шосе 66? Аз, честно, не съм наясно що за междущатска магистрала е било това, или е все още :oops:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 13 сеп 2016 00:19

Помня го, разбира се, маниак на тема U.S. Route 66. 8-) 8-) Има много такива хора в Щатите, по принцип там на тема местна история има огромен интерес и цял бизнес, който се върти.

Иначе това не е магистрала, а главно шосе, прекосяващо над половин Америка и купища щати, не съм ги броил сега колко са. По този път навремето е текла миграцията от изток на запад - към Лос Анжелис, Сан Франциско и въобще цяла Калифорния. Но навремето Айзенхауер въвежда плана за построяването на мрежа от междущатски магистрали, която с времето постепенно поема целия трафик и към средата на 80-те някъде, Шосе 66 губи официалния си статут и постепенно се разпада, в отделни щати участъците се поддържат, другаде са занемарени, а някъде вече ги и няма.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 13 сеп 2016 00:23

Ето това е, Кашчей, в общ план като карта този бивш вече път:

Изображение

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 13 сеп 2016 00:36

Тия участъци дето вече не се поддържат са много интересни, изоставени бензиностанции, мотели, коли, камиони.....Иксам да карам по тях по сред нощ, това е тръпка ....
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 13 сеп 2016 00:49

Да, има много какво да се види .... ама си е и малко призрачно вече .... все едно апокалипсисът е преминал. :lol: :lol:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 13 сеп 2016 21:18

Малко извън темата, но последната снимка ми припомни за нещо друго, но в Австралия (само съм го чел, да предупредя):
Имало някаква жп линия там, навътре в пустинята Виктория май беше, но може и да бъркам. Помня, че местността е равна на стотици километри и тая жп линия нямала и един завой в продължение на около 600км.
Аз обичам правите на железницата, ама толкова права и на мен ми иде в повече. Та, тая снимка, последната, с правата отсечка...колко е дълга, деба. Шофьорът не заспива ли от скука да кара по опъната жица :roll:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 13 сеп 2016 22:52

Първо, да се извиня, че съм ви заблудил, като спомена предпоследната снимка, се загледах ..... това не е шосе 66. :oops: :oops: Познах по това, че това е Долината на монументите, на границата между Аризона и Юта, а шосе 66 минава по на юг от този участък. Бърза моя проверка установи, че това е шосе 163.
Иначе и по 66 има не по-малко живописни участъци и гледки.

Относно другото - дай Боже да разбера един ден какво е и дали не се заспива. (но преди това ще изпия един бидон с кафе :mrgreen: )
Иначе, карането на кола не е като возенето във влака. Все пак тук ти си ангажиран с управлението, а не си просто пасивен свидетел на нещата. А и правите са много по-къси отколкото тази в пустинята Виктория. За там си спомням в предаването за камионджиите, имаше няколко които прекосяваха пустинята по някакви черни пътища, в продължение на стотици километри няма жива душа, закъсаш ли, седиш и чЕкаш ..... или някой някога да мине, или .... оная с косата. :mrgreen:

Върни се в “Свободна зона”