Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: Наглост: Работодателите са против минималния осиг. доход

Мнениеот Red_Neck » 08 сеп 2016 11:11

boabbb написа:
amoros написа:Не се ли плащат данъци и осигуровки значи да няма държава.Няма нормален частник който да дава пари на добра воля,ако не е принуден или от обстоятелствата или от закона.

Е, как ... Не е ли по-лесно да се правиш на тарикат, както съветва капитана, и да се скатаваш, да не даваш за "мангалите" и да се чудиш защо улиците са като след блицкриг :lol: Висша форма на българска селска хитрост, ама "хитрост" не е добра черта :|

Само да напомня, че удръжките от заплатите (което коментираме) отиват за здраве и пенсии.
Инфраструктурата няма нищо общо в случая.

1-2 пъти в годината ми се налага да ползвам специализиран лекар (не ГП) и .... всеки път се налага да се ходи на свободен прием ..... в същото време, осигуровките са ми на реалните доходи. Вече и аз се питам, .... за чий да им плащам на тези? За да могат лекарската и фармацефтична мафия да си пълнят гушите ли или 30 годишни мангали да взимат инвалидни пенсии?
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 08 сеп 2016 11:17

PorcoRosso написа:
bobo_13 написа:Пак 30% се ядват, ама в Европа на места стигат и до 50% данъци......

Tо в тоя случай работата е се в гъз, дали плосък + осигуровки или прогресивен, разлика няма.Имал бол пари - дали си.

никой не говори за разлика, висчко е все изуй гащи. Работих 1 година в Германия и там ми вземаха 42%, щот там има ако си ерген, ако си женен, па ако имаш 1-2-3 деца :) Дето се вика и там ще плащаш 30% данък, ама трябва да си женен и с 4+ деца. Така се стимулира брака и раждаемостта.
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 08 сеп 2016 11:23

Административното увеличаване на осигуровките (те представляват вид данък) увеличава разходите за труд на работодателя и намалява реалните доходи на работника. Т.е. оказва натиск върху слабото раздвижване на икономиката и пазара на труд и води до загуба на обществено благосъстояние.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 08 сеп 2016 11:44

Tommi написа:Административното увеличаване на осигуровките (те представляват вид данък) увеличава разходите за труд на работодателя и намалява реалните доходи на работника. Т.е. оказва натиск върху слабото раздвижване на икономиката и пазара на труд и води до загуба на обществено благосъстояние.

A под "раздвижване" на икономиката да разбираме увеличаване на печалбите на работодателите като, разбира се, заплатите, които плащат остават същите :? Какво раздвижваш така :?: 1% от населението се "раздвижва" по Монако, Сен Тропе и т.н. , а останалите са си на тоя хал ... Потреблението, което е пряка функция от доходите, не се вдига - кое се раздвижва така :?: И с колко вдигането на данъците на работодателя ще намали парите, които получава работника :?:
Последна промяна от boabbb на 08 сеп 2016 11:44, променено общо 1 път.
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 08 сеп 2016 11:44

PorcoRosso написа:
bobo_13 написа:Пак 30% се ядват, ама в Европа на места стигат и до 50% данъци......

Tо в тоя случай работата е се в гъз, дали плосък + осигуровки или прогресивен, разлика няма.Имал бол пари - дали си.

Има разлика в полза на богатите. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 08 сеп 2016 11:48

Captain Stottlemeyer написа:+1 :) И това е вярно. Защото иначе парите ни отиват за мангалите, за лечението на пушачи и алкохолици, или на някоя неуравновесена психически мома, дето решила да се хвърли от балкона на шестия етаж (примерно)... 8-)

Циник 8-) :)
boabbb написа:
W84me написа:
Red_Pride написа:За 'тва една част от заплатата в пликче под масичка да не храним бай мангал.Хем агнето цяло хем вълка доволен 8-)

80% от заплатата ми е под масата :mrgreen: :mrgreen:

А с това мнение как очакваш да получаваш пенсия по висока от 250 леа. ;) :roll: :arrow:
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 08 сеп 2016 11:49

boabbb написа:
W84me написа:
Red_Pride написа:За 'тва една част от заплатата в пликче под масичка да не храним бай мангал.Хем агнето цяло хем вълка доволен 8-)

80% от заплатата ми е под масата :mrgreen: :mrgreen:

Ама, иначе ЦСКА те измамиха, ти ще им плащаш масрафа :lol: :lol: С какво като не плащаш данъци :?: С какво допринасяш за пенсията на баба ти Гинка :?:

Няма да избивате от мен! Като си платите задълженията, тогава може да искате от мен. А иначе аз само вкарвам пари в икономиката на държавата. Лупарата изкарваше ;)
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 08 сеп 2016 11:51

boabbb написа:
Tommi написа:Административното увеличаване на осигуровките (те представляват вид данък) увеличава разходите за труд на работодателя и намалява реалните доходи на работника. Т.е. оказва натиск върху слабото раздвижване на икономиката и пазара на труд и води до загуба на обществено благосъстояние.

A под "раздвижване" на икономиката да разбираме увеличаване на печалбите на работодателите като, разбира се, заплатите, които плащат остават същите :? Какво раздвижваш така :?: 1% от населението се "раздвижва" по Монако, Сен Тропе и т.н. , а останалите са си на тоя хал ... Потреблението, което е пряка функция от доходите, не се вдига - кое се раздвижва така :?: И с колко вдигането на данъците на работодателя ще намали парите, които получава работника :?:

Томито е теоретик ... :)
Теорията предполага, че голяма част от "общото благосъстояние" ще се реинвестира ...... само дето нашите пишман-бизнесмени, първо инвестират в коли, удоволствия и курви ... и к'вото остане се реинвестира в бизнеса ... ако остане :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 08 сеп 2016 11:51

Warped написа:А с това мнение как очакваш да получаваш пенсия по висока от 250 леа. ;) :roll: :arrow:

Не искам пенсия. Докато стане време за това ще съм натрупал доста пари в депозит и няма да ми е нужна ;)
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 08 сеп 2016 11:57

Thsmith написа:
boabbb написа:както и докъде, според вас, ще стигне наглостта на българските "работодатели" :?:

Аз питам до къде ще стигне наглостта на българските синдикати и няма ли да се намери един национално отговорен политик да смаже този тумор. Да вземат пример от Тачър.

---

Категорично против МОД!

Тоест, за тебе е нормално един инженер, който е учил 6 години държавна поръчка, да се осигурява на 300 лв. , така ли :?:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Свободна зона”