Тема за сериозен размисъл

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

goro_man
Контакти:

Re: Тема за сериозен размисъл

Мнениеот goro_man » 04 сеп 2016 18:10

Не лоша тема бързо зацапана дано не е е умишлено а от глупост. За мен изказването е много правилно както каза колегата огледаите фейсбука на познатите си толкова добре като сега хората не са били никога. Това му е второто мнение с което съм съгласен за съжаление първото е това че в България се работи с лош човешки материал. Мисля че и доста от мненията в темата го показват....

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 04 сеп 2016 18:13

ivan56 написа:
damyanov1963 написа:
diplomat написа:
ivan56 написа:
diplomat написа:
fcb_bg написа:Гусин Премиерене, КПП "Кулата" обслужва софиянци, тръгнали към гръцко. София е държава в държавата, да ти *** и стабилността и просперитета. :evil:

В Бургас чак толкова зле ли живеете? Да се чуди човек що го избират толкова често за най-хубавия град в България... :?

Щото има много комплексари и заблудени хорица и цъкат всеки ден когато има анкети за най- добрият град за живеене.
Заблудени от велоалейките, фонтанчетата, и други куп глупости от на Чичко Кмет евтиният пиар.
Обаче като ги питаш, с кво е допринесъл за подобряване на финансовото им състояние, или колко инвеститора е докарал, или имали адекватно болнично заведение, гледат като теле в железница.По заплати сме някъде около 10 място в страната.Това казва всичко за "най-добрият град за живеене"

Не знам, не мога да оспоря мнението ти, защото ти от първа ръка ги знаеш тези неща. Но все си мисля, че Бургас има огромен потенциал, особено в момента. Хората сами трябва да намерят начин да развият региона и да използват предоставените природни и човешки възможности. Бидейки родом от Бургас, но вече живеещ в София от 16 години, се надявам такива по-малки градове да не продължават с досегашното си напълно грешно развитие, което наистина води до това столицата да е като град-държава. :|

Никога няма да скъсате с провинциалното си мислене и манталитет, ако ще и от 160 години да живеете в София! Какво значи София е град държава? Това е Столица и е нормално да е по различна от другите градове. Ако и тя се приравни с провинцията какъв е смисълът да е Столица, и да идвате да живеете тук от кол и въже?!

Ей за такива цървули, говорих Кептън. 8-)
Глупав шофьор, дошъл от майната си в столицата, и имащ се за нещо повече от другите хора.
Та да ми обясниш Дамянов, с кво Мюнхен е по зле от Берлин, Барселона от Мадрид, Порто от Лисабон и тн.
Глупавите червени каскети по съветски тип направиха това разделение на страната, и от едно кално село, където пасяха крави, направиха столица.

Ти откакто смени галошите с маратонки и се помисли за гражданин :lol:
Не съм дошъл от майната си в София, а съм роден тук, както и родителите ми.
А че комплексите ви, че София стана Столица от едно кално село са неизлечими, това си е ваш проблем. Мене ме Боли!
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 04 сеп 2016 18:22

Кашчей написа:
Дамянов удобно пропуска факта, че по Татово време софиянци можеха да работят навсякъде в България, докато за жителите на други окръзи това беше почти невъзможно, както и това, че имаше фонд "софийски" към заплатите за некои другари. Сега не е много по-различно, с изключение на това, че можеш да работиш където искаш и те устройва.

Работил съм и по татово време и повечето колеги ми бяха от провинцията. Не виждах нищо невъзможно. Софиянци които са работили извън София са някакъв нищожен процент. Фонд "софийски" не съм получавал, чувал съм, че някъде давали, но това е заради по-скъпия живот в София, по-дългото пътуване до и от работа с повече гр. транспорт и т.н.
И не са го получавали само софиянци, а и пришълци работещи в София.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 04 сеп 2016 18:28

damyanov1963 написа:
Кашчей написа:
Дамянов удобно пропуска факта, че по Татово време софиянци можеха да работят навсякъде в България, докато за жителите на други окръзи това беше почти невъзможно, както и това, че имаше фонд "софийски" към заплатите за некои другари. Сега не е много по-различно, с изключение на това, че можеш да работиш където искаш и те устройва.

Работил съм и по татово време и повечето колеги ми бяха от провинцията. Не виждах нищо невъзможно. Софиянци които са работили извън София са някакъв нищожен процент. Фонд "софийски" не съм получавал, чувал съм, че някъде давали, но това е заради по-скъпия живот в София, по-дългото пътуване до и от работа с повече гр. транспорт и т.н.

Дамянов, майка ми имаше колежка от Свищов, за която бяха положени доста големи усилия, за да и разрешат да работи в Русе..говоря за средата на 70-те години. В София от други места бачкаха на такива места, които или не се нравеха на "кореняците"-градски транспорт, или пък бяха изтеглени в разни комитети и държавни органи, евентуално и женени (омъжени) в София.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 04 сеп 2016 18:45

diplomat написа:
damyanov1963 написа:Никога няма да скъсате с провинциалното си мислене и манталитет, ако ще и от 160 години да живеете в София! Какво значи София е град държава? Това е Столица и е нормално да е по различна от другите градове. Ако и тя се приравни с провинцията какъв е смисълът да е Столица, и да идвате да живеете тук от кол и въже?!

Какво провинциално мислене, бе, тарикат? Провинциално мислене ли е, че предпочитам София да не е с 2 милиона жители, с пътища за максимум 1? Провинциално ли е мисленето ми, че искам да се строят повече паркове, пешеходни алеи, футболни игрища, детски площадки, вместо поредния блок, поредната кооперация или бизнес сграда? Провинциално ли е мисленето ми, че градския транспорт е пълен ташак в момента заради всичките малоумни ремонти, които незнайно защо решиха наведнъж да ги правят, а даже не се знае кога ще ги завършат? И за тая тотална чекия ми искат 1.60 за еднократно пътуване, а като вляза в автобуса, вътре мирише на умряло, не е чистено от 1 месец и има поне 50 човека. София в момента се използва за източването на страшно много пари по европейските проекти, без да се мисли какви ще са крайните резултати, ама ти си продължавай с възвишеното "столично" мислене. :roll:

Я си се връщай там откъдето си дошъл па ти бе! Дошъл от майната си в София акъл да дава!
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 04 сеп 2016 18:49

Кашчей написа:
damyanov1963 написа:
Кашчей написа:

Дамянов, майка ми имаше колежка от Свищов, за която бяха положени доста големи усилия, за да и разрешат да работи в Русе..говоря за средата на 70-те години. В София от други места бачкаха на такива места, които или не се нравеха на "кореняците"-градски транспорт, или пък бяха изтеглени в разни комитети и държавни органи, евентуално и женени (омъжени) в София.

Ами до колкото те разбирам същото важи и за Русе, респекивно и за останалите големи градове. Какво ревете само за София?
Дай сега да дават на пришълците и най-хубавите работни места, да си ги работят там от където са.
Видяхме какво стана, като надойдоха "жители" от цялата страна. Колко хора само пропищяха от неплащане на наеми. И Какво ли още не, скока на престъпността и т.н.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 04 сеп 2016 19:01

damyanov1963 написа:
diplomat написа:
damyanov1963 написа:Никога няма да скъсате с провинциалното си мислене и манталитет, ако ще и от 160 години да живеете в София! Какво значи София е град държава? Това е Столица и е нормално да е по различна от другите градове. Ако и тя се приравни с провинцията какъв е смисълът да е Столица, и да идвате да живеете тук от кол и въже?!

Какво провинциално мислене, бе, тарикат? Провинциално мислене ли е, че предпочитам София да не е с 2 милиона жители, с пътища за максимум 1? Провинциално ли е мисленето ми, че искам да се строят повече паркове, пешеходни алеи, футболни игрища, детски площадки, вместо поредния блок, поредната кооперация или бизнес сграда? Провинциално ли е мисленето ми, че градския транспорт е пълен ташак в момента заради всичките малоумни ремонти, които незнайно защо решиха наведнъж да ги правят, а даже не се знае кога ще ги завършат? И за тая тотална чекия ми искат 1.60 за еднократно пътуване, а като вляза в автобуса, вътре мирише на умряло, не е чистено от 1 месец и има поне 50 човека. София в момента се използва за източването на страшно много пари по европейските проекти, без да се мисли какви ще са крайните резултати, ама ти си продължавай с възвишеното "столично" мислене. :roll:

Я си се връщай там откъдето си дошъл па ти бе! Дошъл от майната си в София акъл да дава!

Ти си пълна отрепка и тотален комплексар, но едва ли го осъзнаваш или пък някога ще го осъзнаеш. Дерзай, гражданино прост!

Отговори ми по същество, нещастник, ама толкова ти е потенциала и капацитета на теб! Не се чуди що само за чистач те взимат, толкова си можеш просто, не са ти виновни "пришълците"!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 04 сеп 2016 19:11

damyanov1963 написа:Ти откакто смени галошите с маратонки и се помисли за гражданин :lol:
А че комплексите ви, че София стана Столица от едно кално село са неизлечими, това си е ваш проблем. Мене ме Боли!

Дамянов, споко 8-) Всички сме наясно, че София е единствения град, в който всички са кореняци-софиянци 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 04 сеп 2016 19:32

CTAHKO написа:
damyanov1963 написа:Ти откакто смени галошите с маратонки и се помисли за гражданин :lol:

Дамянов, споко 8-) Всички сме наясно, че София е единствения град, в който всички са кореняци-софиянци 8-)

Сега ли го разбра.Всички софиянци са баш кореняци.
И какво "кално село" ? Вземете да се образовате малко.Още Константин Велики казал " Бал съм му майката на онова село Рим,София е по-хубав град и ще я направя столица на Римската империя" Ама ония селяни от Константинопол,завидели направили заговор и ето ти на Константинопол столица вместо София.Може и евреи и масони да са намесени,знае ли човек?
По-важното е,че всичките 4 милиона софиянци са кореняци и родът ми живее там от времето на Константин,че и преди това.

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 04 сеп 2016 20:17

Ако някои хора бяха чели малко история за столицата си, нямаше да говорят глупости за кално село. От много отдавна този град е имал значителна роля в историята и е бил град, много преди други села, да станат градове или да се появят на картата.
А конкретно за темата, никой ли от тук, не знае че всички имат повече пари от официалното. От имоти, от пари под масата, от роднини и криене на какво ли не. Криенето но доходи ни е многовековна практика. Ако не знаете, добър ден.

Върни се в “Свободна зона”