Повече от 10 години, ПФК Ботев (Пд) има една единствена цел - как да остане в елита, как да се върне в него и как да събере що годе качествени играчи за без пари. Това е съдбата на под посредствените отбори във всяко едно първенство. Само че марката ПФК Ботев(Пд) никога не е била посредствена. За това говорят няколко неща:
1. За тези 10 години въпреки безплатните селекции ПФК Ботев(Пд) на три пъти успя да създаде качествен отбор, на който не му стигна малко финансова помощ и професионална обстановка за да стане един от водещите клубове. Спомняте ли си отборът отпреди 8-9 години (Асен Караславов, Т.Симеонов, Пламен Крумов, Манол Георгиев, Коце Костадинов и др.), после този с Боби Димитров, Г.Иванов, Домакинов, Божков, Караманов и др.а този само до преди две-три години (Муши, Домакинов, Божков, Аврамов, Георги Христов, Какалов, Минев и др). Тези отбори показаха за кратко време голямо израстване. Стабилен спонсор, професионална организация в клуба и 2-3 качествени попълнения и тези отбори имаха потенциал да влязат в петицата. Само че бързо бяха разтуряни от президента. А с колко малко може да сме сред първите.
2. За тези повече от 10 години ПФК Ботев (Пд) е захранил водещите български клубове с най-малко 20 играчи. Припомням, че това са играчи за без пари, предимно от долните групи.
3. Въпреки незавидната си позиция, няколко видни бизнесмена се опитаха да вземат клуба.
4. През всичките тези повече от 10 години отборът е сред първите по посещаемост. Какво ли ще е когато се върнем на върха!?
5. 4-ма играчи бяха изпробвани в националния отбор. Домакинов, Божков, Какалов и Минев. Това са играчи повикани в национала директно от клуба - отбор борещ се за оставане.
Изводи: ПФК Ботев (Пд) е клуб с голям потенциал, който не се използва и който не може да се намери в останалите БГ-клубове. На всеки 3-4 години без никакви условия се създава качествен отбор. Всяка година без никакви условия израстват играчи ритали по аматьорските клубове. Клубът е с най-вярната публика в България.
Причината за тези факти са прости. ПФК Ботев (Пд) има публика защото е голям отбор и е голям отбор защото има любовта на феновете. Тази взаимовръзка е изграждана почти цял век и е споена здраво със славното минало. Не малка роля е и на добрия като за БГ-стандартите стадион.
Не знам дали тези италианци играят номера обмисляйки някакви безплатни предложения на други клубове и даали изобщо са реални копувачи, а не номера на Селския, но ми се струва, че всеки потенциален копувач трябва да е наясно с горе написаното.
А, да и - за много години на всички жълто-черни привърженици. Да си пожелаем една по-супешна година и в личен план както и за нашият изтрадал клуб.
[Публикувано от Инженера]
http://bultras.com/
И все пак ПФК Ботев (Пд) е един от големите!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: И все пак ПФК Ботев (Пд) е един от големите!
След като го прочетох в Независимият, го прочетох и тук с голямо удоволствие.
105 години / 4 поколения ботевисти!
- Cesc Fabregas
- Контакти:
Никога не съм го оспорвал! По мое мнение, Ботев е един от Топ 3 в България! сефа ще ме нападнете, че е НАЙ-ВЕЛИКИЯ от всички, но аз го казвам от моя гледна точка, на един Левскар! 

Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !
- botev_1912
- Контакти:
Cesc Fabregas написа:Никога не съм го оспорвал! По мое мнение, Ботев е един от Топ 3 в България! сефа ще ме нападнете, че е НАЙ-ВЕЛИКИЯ от всички, но аз го казвам от моя гледна точка, на един Левскар!
Естествено, че за нас е най-великият - както за теб е Левски!
Последна промяна от botev_1912 на 10 яну 2010 23:01, променено общо 1 път.
100
покривни прозорци
великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]
покривни прозорци
великата публика на Локомотив си прави великите хореографии с фотошоп:
[wrapimg=]http://www.snimki.be//store/1/181337362492.jpg[/wrapimg][/offtopic]
- vivacanary
- Контакти:
Вчера си мислех точно по тази тема - преди 3-4 години (сезон 07/08 или 06/07) имахме страхотен отбор - каки,магьосника,домакина,близнаците и др. в Пловдив имахме само 1 или 2 загуби и 2 равни мача.В крайна сметка завършихме 7ми заради противоположното ни представяне като гости.Ако имахме стабилно финансиране и малко хъс и самочувствие като гости, може би щяхме да сме в топ 3, след това последва един горе-долу добър сезон и от тогава до сега само срам...
- Cesc Fabregas
- Контакти:
Не ме разбирайте погрешно, но нормално е за мен да е най-велик Левски, но Ботев също е голям клуб с велика история! Няма 2 мнения
важното е всичко да е в рамките на добрия тон!

важното е всичко да е в рамките на добрия тон!

Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !
Вчера си мислех точно по тази тема - преди 3-4 години (сезон 07/08 или 06/07) имахме страхотен отбор - каки,магьосника,домакина,близнаците и др. в Пловдив имахме само 1 или 2 загуби и 2 равни мача.В крайна сметка завършихме 7ми заради противоположното ни представяне като гости.Ако имахме стабилно финансиране и малко хъс и самочувствие като гости, може би щяхме да сме в топ 3, след това последва един горе-долу добър сезон и от тогава до сега само срам
Какво 7-мо място те гони със селяка нямаме топ 10
1999-00 7. Ботев (Пловдив) 30 12 4 14 43:42 40
2000-01 13. Ботев (Пловдив) 26 6 2 18 28:55 20 (изпадаме)
2001-02 "б" група
2002-03 12. Ботев (Пловдив) 26 6 3 16 26:61 21
2003-04 14. Ботев (Пловдив) 30 7 6 17 33:60 27
2004-05 "б" група
2005-06 13. Ботев (Пловдив) 28 4 12 12 20:38 24
2006-07 10. Ботев (Пловдив) 30 11 4 15 41:45 37
2007-08 12. Ботев (Пловдив) 30 8 6 16 36:54 30
2008-09 13. Ботев 1912 (Пловдив) 30 8 6 16 31:50 30
всъщност се оказа . че си прав , само че 7-мото място е в първата година на селяка , когато бяхме близо до Европа , до онзи злопоучен мач с Цска , моля за извинение грешката е моя , и все пак прадставянето ни в тези 10 години е повече от трагично
Последна промяна от kanari на 11 яну 2010 00:26, променено общо 1 път.
- Един град-един отбор
- Контакти:
2006/2007 сме 9-ти ... както и да е - СЕЛСКИ УМРИ !
БОТЕВ ПЛОВДИВ
Символ на град Пловдив от 12 март 1912 година.
ПЛОВДИВ Е САМО НАШ!
Символ на град Пловдив от 12 март 1912 година.
ПЛОВДИВ Е САМО НАШ!
През сезон 92-93 печелим 38 точки , което е повече от точките , които печелим при Нинов и при селяка , само че за победа се дават 2 точки 
3. Ботев (Пловдив) 30 16 6 8 55:33 38

3. Ботев (Пловдив) 30 16 6 8 55:33 38
Да Ботев е ЕДИН от големите, само от утре да не стане ... ДВА!
Да внимават утре сутрин да не направят някоя беля, че ситуацията е натопорчена ... много.
Да внимават утре сутрин да не направят някоя беля, че ситуацията е натопорчена ... много.