Висша лига - Сезон 2016/2017

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Los Che
Контакти:

Re: Висша лига - Сезон 2016/2017

Мнениеот Los Che » 23 авг 2016 10:22

К`во да го правиш - пазарна икономика!
Едни имат хубави пари - нямат добра стока.
Другите имат хубава стока - продават.
Пък и не всички суми описани в Rumors news са близо до истината.
Prefiero desaparecer que ver morir al Valencia: Rubén Baraja.
Como aficionado del Valencia estoy muy feliz.
El ´Guaje´ David Villa
Rino: “Mis jugadores son los mejores del mundo”.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 23 авг 2016 11:34

И от кой ще купуват англичаните евтино?
Тези дни гледам че Порто ще изтръскат 20/22 млн. Е Евертън за Ясин Брахими, играч средна *Убост който игра в
Гранада и Порто взе преди 2 г. за 6/7 млн. Е!!! Освен това Тотнъм предлагат 500 000 паунда за наем и 6 млн. паунда
след 1 година на Еспаньол за вратаря им Пау Лопес, той е известен единствено с това че срита Меси и се сбута със Суарез а иначе през миналата година в която беше титуляр за Еспаньол допусна 74 гола в 38 мача. Това е най-лошото постижение от всички отбори в Примера! Дори 3-те изпаднали отбора допуснаха по-малко голове! Лопес дори се
очертава като резерва през настоящия сезон в Еспаньол защото Кике Санчес взе Роберто от Олимпиакос.
Е как искате после да не им искат хубави пари за наистина класни играчи, те вадят огромни пари за плява после
много им искали!!! Французите също са в час и цакат яко английските отбори които нямат избор ако искат читави играчи. Като погледнеш какви пари се движат за играчи като Лалана, Стърлинг, Керъл е няма как да не си оцениш играчите подобаващо.
Последна промяна от Pichichi на 23 авг 2016 13:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 23 авг 2016 11:52

Факт, англетата сами са си виновни за това, че направиха пазара нереален. Всеки с малко мозък в главата, ще гледа да ги изцеди. А те пък са си тъпи и плащат. Затова и донякъде го разбирам Венгер с нежеланието му да дава луди пари за играчи, които не струват и половината.

Иначе техните си дръвчета са скъпи, заради квотата за home grown играчи, освен всичко останало.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 23 авг 2016 11:59

rhaegar написа:Факт, англетата сами са си виновни за това, че направиха пазара нереален. Всеки с малко мозък в главата, ще гледа да ги изцеди. А те пък са си тъпи и плащат. Затова и донякъде го разбирам Венгер с нежеланието му да дава луди пари за играчи, които не струват и половината.

Иначе техните си дръвчета са скъпи, заради квотата за home grown играчи, освен всичко останало.

Да това го знам но другите не ги интересува тази квота, тези пари изкривяват пазара!
Щом можеш да извадиш такива пари за Дж. Стоунс, Калъм Чеймбърс, Натаниел Клайн, Люк Шоу и т.н.т.
естествено е да ти искат такива и за Маркос Рохо!
:lol: :lol: :lol:
:mrgreen:

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 23 авг 2016 12:09

Лошото е, че все повече ще се изкривява пазара, защото продължават да им изливат милиони на отборите. След няколко години, даден отбор, който е завършвал между 7-12 място в Прем, в рамките на 3-4 сезона, ще е едва ли не конкурентен на Реал и Барса на пазара. Или айде, може би не на тях, но на почти всеки отбор в света, с изключение на тях, Байерн и може би грандовете в Италия, ако китайците инвестират. Ако не, само на Юве. Не е далеч времето, когато Стоук, Евертън, Палас, Уест Хем и т.н. ще могат да правят трансфери от 50-60м паунда и нагоре.
Е въпрос на време е, този балон да се спука, ама да видим кога.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 23 авг 2016 12:32

Този балон ще се спука само и единствено ако започнат да фалират държави, не футболни отбори, защото тях има кой да ги замени, а цели държави. Положението на нетърпимост спрямо нереално изразходваните суми на пазара ще достигне своята връхна точка.

Нереално е да обясняваш какви финансови проблеми има дадена държава, като сумата необходима за оправянето им отива за един или два футболни трансфера.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 23 авг 2016 12:50

Доста трябва да си заблуден, за да смяташ, че палас, хъл и прочие могат да се конкурират с Реал и Барса. Давам ти прост пример с грандовете от Англия. Погледни им футболистите, после тези на гореспоменатите испански отбори и се опитай да ги сравниш. Аз мисля, че разликата е чутовна. А не е като да кажеш, че изостават по финанси. Аз мисля, че са почти на едно ниво и всеки един от топ 4 на ВЛ може да пръсне 150-200 милиона за едно лято. Та в този ред на мисли, ако те не могат да се конкурират, как средняците ще го правят? Такива като Лалана и Бентеке са друг въпрос. Те са си за отбори от втората половина на таблицата. Та не си мислете, че като се дават сериозни суми отборите стават по-силни или се развиват. Просто си търкат егото, това е. Никой уважаващ себе си силен футболист няма да отиде в Уотфорд, а никой обикновен отбор от Испания/Германия вече няма да продава евтино. Затова такива като Бастон струват по 20 милиона на Суонзи. Ботушарите затова са ботушари, щото нямат акъл и ръсят яко без да си струва. Мислете малко преди да правите заключения. Вече ако стигнем до някакви извънземни граници и стане така, че изпадащите от ВЛ станат по-богати от топ европейските отбори очаквам някой страничен да се намеси и да се нормализират нещата. Дотогава ще я караме както съм описал горе.

Още нещо. Нали вярно не си мислите, че отборите от 10-то до 20-то място в Англия са по-силни и качествени от тези в Испания и Германия, щото харчат повече? :lol: На една Севиля въобще не й е проблем да си продаде играчите и да компенсира веднага за тройно по-малко пари и пак да нашляпа един Ливърпул да речем. Същото важи и за по-непретенциозните отбори. Всички са на едно ниво, пичове, не се залъгвайте. Един път Селта ще пребие Евертън, друг път Мидълзбро ще пребие Еспаньол. Кръговратче.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 23 авг 2016 13:00

sapio0o написа:
Още нещо. Нали вярно не си мислите, че отборите от 10-то до 20-то място в Англия са по-силни и качествени от тези в Испания и Германия, щото харчат повече? :lol: На една Севиля въобще не й е проблем да си продаде играчите и да компенсира веднага за тройно по-малко пари и пак да нашляпа един Ливърпул да речем. Същото важи и за по-непретенциозните отбори. Всички са на едно ниво, пичове, не се залъгвайте. Един път Селта ще пребие Евертън, друг път Мидълзбро ще пребие Еспаньол. Кръговратче.

Да по-силни са. Доказва го факта,че имат повече национални играчи в тези отбори и,че редовно тези отбори изкупват добрите играчи от своите еквиваленти в Испания,ИТалия и Германия. Да не говорим,че на никого не му пука, за тези отбори от Испания.

JackPackage написа:Иначе като видят че отбор от Англия иска някой от Ла Лига нормално е да вдигат цената испанците, ботушарите са богати и щом за иглолистни растения като Бентеке се дават по 40 млн евро (30 в паунда) защо да не ги изцеждат максимално :lol:

Да бе Бентеке е много зле. За това има гол на всеки втори мач с предишния си отбор, който не бе гранд.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 23 авг 2016 13:12

Абе англофилче, нагло. :lol: Имали повече национали и затова били по-добри. :o Виж един Дел Боске колко добри играчи не взе това лято за сметка на едни Педро и Фабрегас, които между другото се подвизават в мъглива Англия. Да ти кажа ли аз на теб, че Англия, Исландия, Уелс и Ирландия са все островитянски отбори? Нормално е половината дървета да се подвизават там, ама не, дай ще ги сложим в статистиката. :lol:

Той и Варди вкара, колко, 30 гола в първенството, значи ли това че е добър? :lol: Пич, възпри се. Занапред си пускай мачовете с арабски коментар, че достатъчно са ти промили мозъка.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 23 авг 2016 13:22

Демек ако един нападател вкарва голове не е добър? Добра логика.

п.п. това,че има играчи като Педро не означава,че всеки втори испански футболист е тяхната класа.

Върни се в “Архив”