Стадион

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

cristely
Контакти:

Re: Приключи втората част от проектирането на стадион "Варна"

Мнениеот cristely » 09 яну 2010 21:46

Морски, всъщност на мача с Ман Юн не е поставен рекорда по посещаемост. Аз лично си спомням един мач на морето с Левски през 1974 когато стадиона се пукаше по шевовете и във вестниците по-късно четох, че посещаемостта на мача май е била рекорд за мач във Варна.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 09 яну 2010 22:12

cristely написа:Морски, всъщност на мача с Ман Юн не е поставен рекорда по посещаемост. Аз лично си спомням един мач на морето с Левски през 1974 когато стадиона се пукаше по шевовете и във вестниците по-късно четох, че посещаемостта на мача май е била рекорд за мач във Варна.

Може... Не знам, но мисля, че Манчестър е по-голям дразнител все пак ;)

Потребителски аватар
San-Jose
Контакти:

Мнениеот San-Jose » 09 яну 2010 23:07

MORSKI написа:
cristely написа:Морски, всъщност на мача с Ман Юн не е поставен рекорда по посещаемост. Аз лично си спомням един мач на морето с Левски през 1974 когато стадиона се пукаше по шевовете и във вестниците по-късно четох, че посещаемостта на мача май е била рекорд за мач във Варна.

Може... Не знам, но мисля, че Манчестър е по-голям дразнител все пак ;)

Дразнител са от последнте 20 години, преди това не са били нищо особено

Потребителски аватар
Sagittarius

Мнениеот Sagittarius » 10 яну 2010 01:04

И не на последно място-Манчестър Юн е играл със Спартак Вн.Напълно нормално е да няма рекорд по посещаемост по простичката причина,че Варна е преди всичко зелено-бяла и моряците са в пъти повече от спартаклиите и всички останали взети заедно.Това е положението,въпреки,че на онзи мач 2/3 от публиката съвсем логично е била също моряци,плебеите посмъртно повече от 10 000 човека не могат да съберат ако ще и финал за ШЛ да играят....
Репортерка на ПРО БГ към Илиан Илиев " Но ти си левскар"....Илиан Илиев: "Нееее,аз съм от Черно Море"

..ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ обичаме теее...

Потребителски аватар
PB1936
Контакти:

Мнениеот PB1936 » 10 яну 2010 01:53

MORSKI написа:
PB1936 написа:
Sole написа:Капацитетите на най-големите БГ стадиони преди преустройствата или разрушаването им /спр.Малка футболна енциклопедия/
Ст.В.Левски /национален/- капацитет -70 000 /седящи 55 000/
Ст. Левски /Подуене/-София - 55 000 /седящи 45 000/
Ст."Юрий Гагарин"- Варна - 50 000 /седящи 35000/
Ст.Девети Септември"-Пловдив- 50 000 /седящи 37 000/

Интересно откъде вземаш информацията за тези стадиони.Чудно ми е,този който е измислил данните,виждал ли е изобщо стадион "9-ти септември"?!Герена никога не е събирал повече от градският в Пловдив,дори преди реконструкциите на двата стадиона.Юрий Гагарин,реално погледнато,нямаше сектор "В".По какъв начин ги е събирал тези 50 000?!. :lol: Герена без седалки е събирал 38 000 души,като рекордната му посещаемост е близо 60 000,т.е. седящите места + правостоящи,по стълбовете на осветлението,по стълбищата и площадките и т.н. От своя страна "9ти септември" имаше 45 000 седящи места (половината втори етаж все още го нямаше),а рекордната му посещаемост е близо 70 000 души на мачът Тракия-Барселона.При днешните условия и правила на ФИФА и УЕФА,подобни "претъпквания" не могат да се случат.Та мисълта ми е,че тези данни са страшно относителни,а и вече са без значение.При привеждане на съоръженията във вид,съобразен с правилата на ФИФА и УЕфА "Васил Левски" би останал с около 43 000 места,"Пловдив" с над 50 000 места,а Герена ще падне на около 25 000 места,при направата на необходими допълнителни входове към трибуните.Всичко това говори колко голяма е разликата в отворените площи на изброените стадиони,откъдето може да се прави елементарна сметка колко биха събрали при "късане по шевовете".

Изхвърляш се....Вашия сега е 55 хиляди, а при реконструкция няма как да падне само с 5 хиляди- ще стане около 35- 40 хиляден, но не това е най-важното... Рекорд на Гагарин е мача на Спартак с Манчестър близо 50 хиляди......Така, че ги е събирал ;)

Не се изхвърлям,а просто съм по-запознат от теб.При реконтрукцията,стадионът е проектиран така,че да му бъдат монтирани 55 000 бакелитени седалки (каквито бяха на националния стадион преди ремонта и каквито са на Хр.Ботев).Градският стадион в Пловдив е двуплощник и има най-голямата отворена площ от наличните български стадиони.Но за съжаление за момента това са само безполезни приказки.Съоръжението няма акт 16 и дори да е най-читавият пловдивски стадион в момента,той не може да се използва за официални срещи.Дано построят стадион "Варна" по-скоро,защото досега не съм чул да се напредва по проекта.Нещастната ни държавица има нужда от модерни спортни съоръжения.

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Мнениеот Veso1913 » 10 яну 2010 12:53

Sagittarius написа:И не на последно място-Манчестър Юн е играл със Спартак Вн.Напълно нормално е да няма рекорд по посещаемост по простичката причина,че Варна е преди всичко зелено-бяла и моряците са в пъти повече от спартаклиите и всички останали взети заедно.Това е положението,въпреки,че на онзи мач 2/3 от публиката съвсем логично е била също моряци,плебеите посмъртно повече от 10 000 човека не могат да съберат ако ще и финал за ШЛ да играят....

Аз бях на мача с Манчестър юн и искам да ви кажа,че на този мач в никакъв случай нямаше повече от 30-35000 човека.Първите десетина реда бяха празни,а времето беше перфектно за футбол!А мача 1974 година го гледах ,,от високо" защото нямаше никакъв шанс за дете като мен да се докопа до билет!Толкова ного хора съм виждал само на митинги на СДС в началото на демокрацията.Какви времена бяха...А сега,този 30000 стадион/все още непостроен/не виждам как ще го напълним.Може би две-три хиляди човека в повече от нормално ходещите на мачове,ще присъстват заради самите условия които ще предоставя самото съоръжение.Значи максимум на мачовете с ЦСКА,Левски,Литекс и Спартаквн/ако са в А група/ще има около 15-20000.Евро мачове от порядъка на 20-30000 в зависимост от госта.Тогава сигурно ще възобновят Варненско лято.И ще се събират хора.През останалото време ще имаме не повече от 6-10000 в най-добрия случай.Затова трябва да се направи Тича на всяка цена.Хем ще е пъле стадиона,хем това е истинския дом на моряците.
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!

Потребителски аватар
Thomson
Контакти:

Мнениеот Thomson » 10 яну 2010 15:23

Veso1913 написа:Аз бях на мача с Манчестър юн и искам да ви кажа,че на този мач в никакъв случай нямаше повече от 30-35000 човека.Първите десетина реда бяха празни,а времето беше перфектно за футбол!А мача 1974 година го гледах ,,от високо" защото нямаше никакъв шанс за дете като мен да се докопа до билет!Толкова ного хора съм виждал само на митинги на СДС в началото на демокрацията.Какви времена бяха...А сега,този 30000 стадион/все още непостроен/не виждам как ще го напълним.Може би две-три хиляди човека в повече от нормално ходещите на мачове,ще присъстват заради самите условия които ще предоставя самото съоръжение.Значи максимум на мачовете с ЦСКА,Левски,Литекс и Спартаквн/ако са в А група/ще има около 15-20000.Евро мачове от порядъка на 20-30000 в зависимост от госта.Тогава сигурно ще възобновят Варненско лято.И ще се събират хора.През останалото време ще имаме не повече от 6-10000 в най-добрия случай.Затова трябва да се направи Тича на всяка цена.Хем ще е пъле стадиона,хем това е истинския дом на моряците.

И аз съм на това мнение. Тича трябва да е преоритет. Колкото за мачовете на стадион "Варна" предполагам има и някакъв замисъл и националите да идват да игрят тук, а не само в София, както е в почти всички държави по света - доста често срещана практика е да не се играят мачове на националния отбор само в столицата. Според мен срещу някой по-известен съперник би се напълнил стадиона, а защо не дори и хора от Бургас, Шумен, Русе и по-близка градове да не дойдат..Само дето като се сетя сега каква олелия е, че националите по волейбол, видиш ли, не играели в столицата - голям проблем!! А то във Варна условията и атмосферата са перфектни, ама ходи ти обеснявай..
На Зелено-Белия стадион, пак ще пеем за Морето, за Морето - Шампион!! Мачкайтеее Моряциииииии, ние сме с Вас!!

Потребителски аватар
needaweed
Контакти:

Мнениеот needaweed » 10 яну 2010 16:41

Thomson написа:Само дето като се сетя сега каква олелия е, че националите по волейбол, видиш ли, не играели в столицата - голям проблем!! А то във Варна условията и атмосферата са перфектни, ама ходи ти обеснявай..

[offtopic]Когато(ако) направят новата спортна зала, ще ги преместят. То и затова Б.Б. толкова бързаше да стане, въпреки че аз до преди 2 години не изпусках волейболен мач във варна и просто няма такава атмосфера.[/offtopic]
Винаги, навсякъде !

Потребителски аватар
San-Jose
Контакти:

Мнениеот San-Jose » 10 яну 2010 19:05

Националния отбор по волейбол тука има традиции, така че няма да спрат да играят мачовете си и тука, просто ще играят само някои от мачовете във Варна, ако ги играят всички в София, ще се получи същото както националния стадион, само с най-силния отбор ще пълни, а със слабите 100 човека и без това софийската публика е една от най-заспалите що се отнася до мачове на национални отбори, дори по-добре в Пловдив да играят, а ако се вярва на кмета новата спорна зала във Варна пак ще е най-голямата в България - 15 000 седящи места, както сега е Конгресна с около 5000 седящи, дано и стадиона направят, но тоя национален отбор ако е начело с Мърльо по-добре да не идва!

cristely
Контакти:

Мнениеот cristely » 10 яну 2010 20:29

Сан Хосе, дай малко инфо за тази зала, плс, че аз нищо не съм чул за строежа на такава.

Върни се в “Черно море”