Адио Рио 2016- български спортен туризъм

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

nghcvth

Re: Адио Рио 2016- български спортен туризъм

Мнениеот nghcvth » 13 авг 2016 15:11

HoUs4oOL написа:Адмирации и за британците, възползват се максимално от колоезденето и гребането, много медали обраха...

Австралийците им дадоха страхотна съпротива на мъжкото преследване и имах надежда, че ще ги катурнат, ама пустите поданици пак спечелиха. :) Сър Брадли Уигинс май постави някакъв рекорд за медали в колоезденето.

Южнокорейците пък обраха всички златни медали в стреблата с лък (много интересен спорт между другото).

Днес очаквам с интерес тениса, Надал- Дел Потро, Мъри- Нишикори плюс мачовете за медали при жените.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 13 авг 2016 15:18

Red_Neck написа:[q="NOMER14"]v.r.s.:
....навремето по цял ден тичахме, но не да гоним покемони, а гонехме топката.

Кратко, ясно и точно.

Колега, бъркаш масовия спорт с т.нар. "целеви".
В големия спорт се завъртяха огромни пари, а ние изоставаме в процеса.

Лично аз предпочитам да се финансира масовия спорт.
Сърбия е пример за достъпни съоръжения - зали, басейни и т.н.
Майната им на медалите.[/quote]

Мисълта ми е, че за да излизат добри спортисти, то трябва да има от къде да тръгнат.
Навремето преди започване на часовете задължително правехме гимнастика в двора на училището, организираха училищни първенства, по физическо се изучаваха различни спортове, като лека атлетика, борба, спортна гимнастика и т.н., идваха съгледвачи от различни спортни школи, избираха деца, които им допадаха като физика за даденият спорт и ги канеха да отидат в залата или стадиона за да ги изпробват и така се тръгваше. В дворовете на училищата имаше баскетболни, футболни и волейболни игрища, лостове, успоредки, шведска стена, игрища и маси за тенис и т.н., като всеки можеше да отиде и да тренира, без да му правят забележка охранители и без да се заключват порталите на училищата. Сравнявам училището до блока, в който живея, как беше тогава и как е сега, като оставям настрана, че вече не съществуват някои от тези площадки и самият асфалт в двора е напукан и с дупки.
Нека държавата и общините направят спортни площадки където да има възможност да се спортува, като по този начин да извадят децата от виртуалната реалност, в която прекарват повечето време и постепенно нещата ще се променят. Не казвам, че ще стигнем нивото от преди години, но това ще даде възможност да отлепим дъното.
Аз съм на 45 години и все още гледам да спортувам за здраве и удоволствие, като тичам или карам колело, но когато отида на стадиона да тичам виждам, че децата и младите хора са малко. Дори все по-рядко виждам деца да играят футбол навън, а повечето, които отиват на площадките да го правят са мъже около моите години.
Така, че според мен масовият спорт захранваше с деца школите на т. нар. "целеви", А колкото до парите, това вече е друга тема и там наистина изоставаме много, но за някои в другата тема, относно къде са медалите, не трябвало да се дават и тези, тъй като нямало медали.
Последна промяна от v.r.s. на 13 авг 2016 16:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 13 авг 2016 16:26

Колеги, за едно и също говорим, че пирамидата сега е обърната с върха надолу.

Plovdiv_1926
Контакти:

Мнениеот Plovdiv_1926 » 13 авг 2016 16:32

Гимнастиката и борбата кога са, че друг шанс за нещо нямаме.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 13 авг 2016 16:34

Току що Габриела Петрова приключи участието си в Рио............

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 13 авг 2016 16:36

Plovdiv_1926 написа:Гимнастиката и борбата кога са, че друг шанс за нещо нямаме.

Утре след 16:00 е първото българско участие в борбата в категория до 75 кг., ще се състезава Даниел Александров.

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 13 авг 2016 18:21

Даниел Асенов ще се изправи срещу алжирецът Мохамед Флиси на 15 август от 18:15.

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 13 авг 2016 18:26

Асенов с добра победа. Противникът му беше невероятно жалко човече - то не бяха влизания с глава, то не бяха удари с вътрешната част на ръкавицата, а наказание така и не получи. Нашето момче обаче остана без кислород още към средата на втория рунд. Вярно, че мачът беше с доста високо темпо и постоянна размяна на удари, но все пак... не ми вдъхва доверие. В атака се представи добре, левите му влизаха, а успя да вкара и дясната ръка в игра няколко пъти с няколко хубави, чисти оувърхенд кросове. Като цяло, според мен, му трябва малко повече физическа подготовка. Коментаторът говореше за защитата му, но според мен проблемът беше точно, че не му остана въздух - в такъв момент е нормално гарда му да падне.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 13 авг 2016 18:38

Заглавието на темата е много точно и обезсилва всяка дума написана впоследствие. :)
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
lokofan
Контакти:

Re: Рио 2016- обща тема

Мнениеот lokofan » 13 авг 2016 19:24

HEATSEEKER написа:Абе има ли желаещи за облог, че България ще спечели точно 0.00 медала от тази Олимпиада

Няма кой да се хване на такъв облог...Днес ми хареса Даниел Асенов , но едва ли ще стигне до медал...все пак му стискам палци от все сърце!!!

Върни се в “Рио 2016”