Адио Рио 2016- български спортен туризъм

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Re: Адио Рио 2016- български спортен туризъм

Мнениеот HoUs4oOL » 13 авг 2016 03:17

1982 написа:Имат и 4 тима в отборните спортове, всичките от които са си сила - жени и мъже в баскетбола, мъже - водна топка и жени - волейбол. Спокойно може да вземат някой медал от тях.

Да, отборните ги пропуснах, определено Сърбия ще се закачи, въпроса по-скоро е кога и дали ще имат сили за Злато, защото най-голямата надежда катастрофира. :cry:
Иначе Русия излъга много майсторски французите за Златото във фехтовката, голям кеф, много стабилно представяне и на рапира, и на сабя, само дето Панчо удари много лошо. :mrgreen:

Адмирации и за британците, възползват се максимално от колоезденето и гребането, много медали обраха...

Да отбележим и първото Злато за Иран, спечелено със световен рекорд!!!
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 13 авг 2016 03:53

Сега забелязах, че британските екипи са Адидас? :shock:
Как така гордите британци са се изпуснали да играят с немски екипи, а не са с Умбро?
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 13 авг 2016 10:09

Страхотен мач вчера на Сърбия срещу САЩ, бяха съвсем близо до вкарването на мача даже в продължение, но Богданович изпусна от тройката в последната секунда. Американците започнаха много мощно и в първата четвъртина водеха по едно време даже с 18-19 точки. Очаквах разгром, както стана на финала на световното първенство в Испания, но за щастие се получи много здрав мач с интрига до последната секунда.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 13 авг 2016 10:13

Иначе Ивет се класира на 1/2-финалите на 100 метра, но за съжаление, не съм оптимист, че има сили за финал.

HoUs4oOL написа:Сега забелязах, че британските екипи са Адидас? :shock:
Как така гордите британци са се изпуснали да играят с немски екипи, а не са с Умбро?

Много просто - всичко е пари. Адидас най-вероятно са спонсор на британците и си плащат за целта. Умбро нямат финансите на Адидас.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 13 авг 2016 11:26

Аз пък се обзалагам, че дори и да не спечелим медал никой няма да подаде оставка.Ни Крадев, ни Стефка.
Ще минем с дежурните оправдания, вятъра, слънцето, играча който винаги ни пречи "Напрежението" и така.
И да си кажа честно, освен грациите( където и там не е много сигурно) не виждам от къде можем да вземе медал.
Гледах снощи бадминтона, нашите поне се бореха, ама в тази група всичко беше ясно.Тия дръпнатите просто няма кой да ги бие.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 13 авг 2016 11:35

1982 написа:В.Р.С., мен лично ме дразни недостойното им поведение. Ако Донков, например, излезе и каже, съжалявам, дадох всичко от себе си, но явно това са ми възможностите, няма нищо да кажа против него, аз и медал не съм чакал да донесе. Ама да ми обяснява, че вятърът му пречил ....

Метеорологичните условия ми изиграха лоша шега. Вятърът беше много силен, на пориви и това лошо време беше минус за представянето ми.

..... аре, стига. Най-малкото и на другите им е духал тоя вятър сигурно.

Пак казвам, кеф ми е да гледам момчета като дужудиста и сабльора, майната му, че не взели медали, но са пример какво трябва да е един спортист - както на терена, така и извън него. Трезви момчета, здраво стъпили на земята, сърцати и борбени.

Не говоря за спортистите ни по отделно, а за темата, която е направен да се плюе по тях, което се вижда от самото заглавие. Това, че някой се е оправдавал не трябва да се прехвърля и върху останалите ни спортисти, които дават това на което са способни и се стараят да се представят добре. След като нашите са туристи, при положение, че не са някаква сила в спортовете, в които участват, какво да кажем за Джокович и сабльора, който загуби от нашето момче, от когото се очакваше не само да е на финал, а да спечели златата, тъй като е № 1 в момента? Гледах Чамов с тайландеца онази вечер и момчето се представи много добре, дори и аз съм на мнение, че беше по-добър и трябваше той да бъде обявен за победител, но съдиите решиха друго. Джудистът ни се бори също добре, отпадна в най-дългата схватка от италианеца продължила 8:17 минути, като накрая и двамата бяха изтощени до краен предел. Сестрите Стоеви ги гледах и в двете срещи, какво да искаме повече от тях, бориха се здраво, но азиатките са хегемон в бадминтона, а да не говорим, че китайките са втори в ранглистата, а корейките са девети. Имаха шанс в първият мач, като успяха да стопят голяма разлика и дори да поведат и да спечелят първият гейм, като имаха два геймбола, не се получи, но това не ги прави туристки.
Искаме медали, но как да ги има при положение, че го няма масовият спорт, няма ги школите, от където навремето излизаха таланти , а за условията да не говорим. Тук някой даде пример с Косово и Виетнам, да те спечелиха исторически медали за страните си, но косоварката е двукратна световна и европейска шампионка, като преди да се състезава за Косово се е състезавала се за Албания. Виетнамката не ми е известна, но това е първа титла за Виетнам не само на тази олимпиада, а въобще в историята на старата. Вероятно е талантлива, след като е станала шампиона, а може освен талант да се дължи и на късмет, поне в стрелбата се касае за точност с милиметри.
Трябва да гледаме реално, че вече не сме спортна нация, каквато бяхме преди, няма школи, няма масов спорт, вече все по рядко виждам деца да играят футбол, баскетбол и въобще да спортуват дори и за здраве, докато навремето по цял ден тичахме, но не да гоним покемони, а гонехме топката.
Така, че занапред само ще си спомняме олимпиадите като тази в Сеул, където завършихме с 35 медала, от които 10 бяха златни и по медали заехме 7 място, а ако не беше допинг скандала с щангистите ни щяхме да сме четвърти, след СССР, ГДР и САЩ, като след нас останаха нации като, Великобритания, Франция, Италия и Китай.

Преди олимпиадата в един от сутрешните блокове гост беше бившият министър на спорта Лучано, който на въпроса колко медала да очакваме, каза че ако имаме медали, то най-много ще са два и няма да са златни. Като това е било най-оптимистичният вариант за него, а според него реално било да нямаме нито един. Вярно май беше почерпен доста солидно, поне с такова впечатление останах, но макар и почерпен явно знаеше какво говори и какви са възможностите ни на тази олимпиада.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 13 авг 2016 12:11

v.r.s.:
....навремето по цял ден тичахме, но не да гоним покемони, а гонехме топката.

Кратко, ясно и точно.

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 13 авг 2016 14:03

ivan56 написа:Аз пък се обзалагам, че дори и да не спечелим медал никой няма да подаде оставка.Ни Крадев, ни Стефка.
Ще минем с дежурните оправдания, вятъра, слънцето, играча който винаги ни пречи "Напрежението" и така.
И да си кажа честно, освен грациите( където и там не е много сигурно) не виждам от къде можем да вземе медал.
Гледах снощи бадминтона, нашите поне се бореха, ама в тази група всичко беше ясно.Тия дръпнатите просто няма кой да ги бие.

Личното ми мнение е, че Даниел Асенов може да поднесе изненадата и да ни зарадва с медал. Винаги, когато имам възможност, му гледам мачовете на това момче. За годините си, показва отлична зрялост. Иначе качествата си ги има - левия му прав е на ниво, влиза в добри комбинации, движи се добре. Стискам му палци. Много ще ми е интересно, да го видя днес в каква форма е.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 13 авг 2016 14:22

futbolqga написа:
ivan56 написа:Аз пък се обзалагам, че дори и да не спечелим медал никой няма да подаде оставка.Ни Крадев, ни Стефка.

Личното ми мнение е, че Даниел Асенов може да поднесе изненадата и да ни зарадва с медал. Винаги, когато имам възможност, му гледам мачовете на това момче. За годините си, показва отлична зрялост. Иначе качествата си ги има - левия му прав е на ниво, влиза в добри комбинации, движи се добре. Стискам му палци. Много ще ми е интересно, да го видя днес в каква форма е.

Дано, ама ми се струва още млад и зелен.
Дано успее момчето, заслужава го.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 13 авг 2016 14:27

[q="NOMER14"]v.r.s.:
....навремето по цял ден тичахме, но не да гоним покемони, а гонехме топката.

Кратко, ясно и точно.[/quote]
Колега, бъркаш масовия спорт с т.нар. "целеви".
В големия спорт се завъртяха огромни пари, а ние изоставаме в процеса.

Лично аз предпочитам да се финансира масовия спорт.
Сърбия е пример за достъпни съоръжения - зали, басейни и т.н.
Майната им на медалите.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Върни се в “Рио 2016”