УЕФА готви промени в Шампионската лига

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Re: УЕФА готви промени в Шампионската лига

Мнениеот Jürgen » 11 авг 2016 18:02

Това ще е най-голямото малоумие, което може да се направи. :shock:

nghcvth

Re: Уефа готви промени в Шампионската лига

Мнениеот nghcvth » 11 авг 2016 18:19

olympic teteven написа:Коментираше се също така и идеята за създаване на т. нар. "Европейска Суперлига". 16, 18 или 20 от водещите европейски клубове играят шампионат на принципа "всеки срещу всеки" като националните първенства, а останалите отбори си джиткат в ШЛ. Май този вариант е далеч по-приемлив от горепосочения.

Напълно подкрепям това. Така богоизбраните ще могат да си играят един срещу друг и Шампионската лига пак ще стане интересна. Аз също гледам турнира по инерция напоследък, както беше казал някой по- горе. Едни и същи отбори се падат един срещу друг всяка година и играят до откат. Та квалификациите за ШЛ са ми в пъти по- интересни от цялата групова фаза, в тях отборите наистина се борят, виждаш истинска битка. Неслучайно, Лига Европа е много по- интересният турнир за наблюдаване с много по- приятен за окото футбол.

Като искат да правят промени аз им предлагам да сменят и името на турнира, защото в него повечето отбори не са шампиони на нищо.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 11 авг 2016 19:40

Според мен Шампионската лига беше най-вълнуваща сезоните 97/98 и 98/99. Тогава групите бяха шест, а водещите първенства бяха представени от първите два отбора, останалите - само от шампионите си. Предварителните кръгове само два, т. е. напълно възможно нашият шампион да се класира за групите. Единственият минус беше, че продължаваха само 8 отбора, демек може да си втори и да отпаднеш. По-скоро 16 щеше да е по-добре - както на последното европейско.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 11 авг 2016 19:44

Да правят каквото искат, но да си сменят името понеже Шампионска лига значи да играят само шампионите!
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 11 авг 2016 19:47

Нас не ни касаят толкова тия промени. Пак отборите от "шампионския поток" ще се борят за 5 места. Хубаво ще е, че за другите ще има по-малко квалификации, но резервирани 4 отбора от 4-те първенства ми идват много. Това ме дразни в пъти повече, отколкото класирането по исторически причини. Ако измислят как да се открият повече квоти за "шампионския поток" би било идеално. Дори въпросните 4 отбора да изиграят помежду си по един плейоф и да дадат 2 от местата пак е някакъв разумен вариант.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 11 авг 2016 21:07

Държава като България трябва да се съсредочи върху лига Европа.Ясно е вече че няма как да се докопаме до големите пари.Това значи че единствените ни участници ще са били Левски и Лудогорец.Това е за историята.Всичко друго ще е фантазии за някои фенове.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 11 авг 2016 23:35

olympic teteven написа:Пълно безумие! Вместо да се работи в посока да се даде още по-голям шанс на отборите от по-малките държави, те решават да си правят турнир само за тях си.

За какво да се дава шанс на отбори от малки държави при положение, че никой не се интересува от тях? Иначе така поставени промените не ми допадат, но иначе бих подкрепил дори по 6-7 отбора от освновните първенства да влизат в този турнир. Смятам, че е много по интересно да участват Ливърпул, Челси и Юнайтед, а не Марибор, Астана и Апоел никозия....
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 12 авг 2016 00:41

Мързи ме да проверявам, а ми е много интересно, колко от противниците на привилегиите за отбори от големите първенства са фенове на намаляването на А група и от кои отбори са. :lol:
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Мнениеот СВОБОДЕН » 12 авг 2016 08:48

RealMCF написа:
СВОБОДЕН написа:Ами гювеча на Платини свърши. Сега ще влизат тези които имат класа. Що се отнася до формулировката "исторически заслуги", тя идва малко в повече, но тези отбори предполагам, че така или иначе ще се класират за ШЛ спортнотехнически. Припомням, че Левски влезе в ШЛ при пъленн жребий. По стечение на обстоятелствата и аферата "калчополи" ни се падна седмия в Италия Киево. Днес италианското първенство е на доста по-ниско ниво от тогава, но кой наш отбор ще се похвали, че ще елиминира в два мача седмия в Италия за ШЛ. Мисля, че няма такъв. Патизан, Стяуа, Цървена звезда и Виктория са по-слаби според мен.

Язък, че си си сложил емблемата на "Левски", плещиш пълни глупости!

Глупостите ги плещиш ти. Ние нямаме един стадион като хората, първенството ни е никакаво, променят го когато си искат с пускането на някакви измислени отбори, ти ШЛ искаш. Ами ни сме за там. Поне не на този етап.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 12 авг 2016 10:02

Thsmith написа:
olympic teteven написа:Пълно безумие! Вместо да се работи в посока да се даде още по-голям шанс на отборите от по-малките държави, те решават да си правят турнир само за тях си.

За какво да се дава шанс на отбори от малки държави при положение, че никой не се интересува от тях? Иначе така поставени промените не ми допадат, но иначе бих подкрепил дори по 6-7 отбора от освновните първенства да влизат в този турнир. Смятам, че е много по интересно да участват Ливърпул, Челси и Юнайтед, а не Марибор, Астана и Апоел никозия....

Ливърпул, Челси и Юнайтед който иска да ги гледа, спокойно може да си ги гледа и във Висшата лига. Имат си първенство - да си играят там. При това шампионатът им е с не по-малък зрителски интерес от ШЛ. Още повече на горепосочените отбори им през еди кой си орган за ЕКТ (в още по-голяма степен това важи за Лига Европа). Те се съсредоточават предимно във ВЛ, защото там дори десетия получава повече кинти от победителя в ШЛ. Защо трябва да се убива интереса на отборите от страни, заемащи от 15-то място надолу в ранклистата на УЕФА, в която категория попадаме и ние?!? :| Много по-нтересна ще ми бъде една група от сорта Манчестър Юн, Динамо К, Спарта Прага, Лудогорец примерно, отколкото Стоук Сити, Инголщад, Лас Палмас и Сасуоло... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Егати Шампионската лига ще стане. С отбори дето са долу-горе на еднакво разстояние от шампиона и от чертата на изпадащите.
3-4 тима са достатъчни. Стига им толкова...

Върни се в “Футбол - Свят”