Мнениеот Авалокитешвара » 12 авг 2016 12:26
Като чета някои мнения и ми идва да предложа направо без квалификации да минем. 200 и кусур отбора. Разделят се на групи с по 4 отбора и първите три се класират напред. 'щото какво ли ще правим ако супер интересният отбор на Словения, примерно, вземе, че отпадне слад само първите три мача? Трябва поне десетина мача да изиграе, та накрая да ни се повръща само като видим словенското, австрийското, или което искате знаме. Затуй три отбора се класират. После нови групи с три класиращи се отбори напред и пак и пак и пак. И така след около 26 поредни групови фази, в които си се нагледал на всички толкоооооо интересни европейски отбори почват четвъртфиналите. Естествено при този формат първенството продълвава цяла година така че няма да има клубни надпревари.
А сега сериозно. Това, че качествени отбори не се класират, е прекрасно. Означава, че квалификациите имат смисъл, че отборите трябва да се напънат в тях, а не да отбиват номера. Аз не само съм против увеличението на квотите. Аз съм за тяхното намаление. 8 отбора от Европа - това ще доведе до зверски мачове в квалификационните групи. Дори грандове като Германия няма да могат да се пестят. Вие искате, след като съсипахте квалификациите и груповата фаза на еврото, сега да съсипете и квалификациите за световното!
Второ, световното не почва с финалния турнир. Световното почва с квалификациите, даже още с жребия. Спрете да пишете нонсенс като неграмотните ни журналисти. НИЕ УЧАСТВАМЕ на световното първенство. Имаме си квалификационна група, имаме си мачове и т. н. Може да се класираме или да не се класираме за финалния турнир - това е друго. Но ние, както и всички други, участваме на световното. Да не участваме означава ФУФА да ни извади от надпреварата официално като някаква форма на наказание (или награда, зависи от гледната точка). В тази връзка всеки може да си гледа колкото си иска Норвегия или Беларус или Лихтенщайн на световното. Гледаш им квалификационните мачове и толкоз. Все пак квалификациите се точат почти две години. А има и контролни мачове. Предостатъчно тв време! При това в квалификациите се изиграват несравнимо повече мачове, отколкото на финалния турнир. Ако лишите квалификациите от смисъл ще превърнете огромната част от мачовете в талаш!
Трето, каква е разликата между това да се класират 32 отбора от Европа, ние да сме най-слабият 32 отбор от класиралите се и после на финалния турнир да отпаднем моментално след, примерно, три загуби от три мача в групата И това да се класират само 13 отбора напред и ние, бидейки 32 по сила в Европа просто да си отпаднем в квалификациите?
Разликата е точно никаква. Ние и в двата случая сме си просто 32 по сила в Европа и няма никакво значение как се нарича фазата, в която ние отпадаме. Значение има само това, че сме 32 по сила. Служебното класиране не ни прави по-силни отколкото сме. Нито ще направи мачовете ни по-интересни.
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар