Колко европейски отбора да участват на СП?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Re: Колко европейски отбора да участват на СП?

Мнениеот olympic teteven » 10 авг 2016 16:28

stanislav89 написа:Не трябва, други въпроси?

Имам. Ама с твоя ограничен умствен потенциал едва ли ще ги схванеш... :mrgreen:

Lyubaka01 написа:ФИФА обаче мисля че никога не би допуснала такова нещо - предполагам че и там важи принципа "една държава - един глас", независимо дали става въпрос за световния шампион Германия или за световните грандове Фиджи или Вануату...

Да това също е кофти момент.

Истината е, че на СП в групова фаза (особено на последните две) интригуващите мачове са в пъти по-малко отколкото на европейски финали на същата фаза, защото се класират не дотам стойностни отбори

Потребителски аватар
Маги Стралска

Мнениеот Маги Стралска » 10 авг 2016 16:33

olympic teteven написа:Истината е, че на СП в групова фаза (особено на последните две) интригуващите мачове са в пъти по-малко отколкото на европейски финали на същата фаза, защото се класират не дотам стойностни отбори

ами аз нали затва предлагам България да се включва направо от полуфиналите..... няма закво да си губим времето със скучната групова фаза....

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 10 авг 2016 16:39

Маги Стралска написа:
olympic teteven написа:Истината е, че на СП в групова фаза (особено на последните две) интригуващите мачове са в пъти по-малко отколкото на европейски финали на същата фаза, защото се класират не дотам стойностни отбори

ами аз нали затва предлагам България да се включва направо от полуфиналите..... няма закво да си губим времето със скучната групова фаза....

Аз имам по-креативно предложение - да почваме директно от финала с хенди кап от 5:0 в наша полза и мачът да започва направо от 80 минута... :mrgreen:

Потребителски аватар
matador
Контакти:

Мнениеот matador » 10 авг 2016 17:14

Не 14 си е много добре това да не ти е Европейско :roll: Другите континенти получават 4-5 квоти което е много по-малко от Европа няма от какво да се оплачем ;)Като изключим 5-6 отбора от Европа другите не са много по-добри от силните отбори в Азия,Северна Америка и Африка :)Ако бяха по-малко отбори от Южна Америка нямаше Уругвай да се класира за световно през 2010 и 2014 и щяхме да гледаме Дания или Румъния много яко :mrgreen:

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 10 авг 2016 17:22

Но пък голяма част от тези, които играха на последното европейско няма да се класират за СП. А отборите по нищо не отстъпваха като качество на Япония или Иран примерно.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 авг 2016 17:29

Това с квотите е много деликатен въпрос.
За мен и от зоните на Африка и Ю. Америка, също не се класират качествени отбори, заради ограничения брой квоти.
Разбира се от Европа са най-много липсите... Така че, май е въпрос на време да бъдат увеличени ( за пореден път ) участниците на Световните Първенства.
Сега, какъв ще бъде тогава формата, не се наемам да гадая ...
Това ще зависи с колко ще бъдат увеличени отборите.

Някъде мернах предложение за 40 тима, не знам до колко е било сериозно и дали въобще е било обсъждано.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
olympic teteven
Контакти:

Мнениеот olympic teteven » 10 авг 2016 17:36

THE G.A.M.E написа:Това с квотите е много деликатен въпрос.
За мен и от зоните на Африка и Ю. Америка, също не се класират качествени отбори, заради ограничения брой квоти.
Разбира се от Европа са най-много липсите... Така че, май е въпрос на време да бъдат увеличени ( за пореден път ) участниците на Световните Първенства.
Сега, какъв ще бъде тогава формата, не се наемам да гадая ...
Това ще зависи с колко ще бъдат увеличени отборите.

Някъде мернах предложение за 40 тима, не знам до колко е било сериозно и дали въобще е било обсъждано.

Даже и за 48 имаше. Това пък от своя страна ще се отрази на и без друго натоварения календар и умората у играчите ще е още по-сериозна. Според мен идеята за баражи между отбори от различни континенти е най-приемлива за момента

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 10 авг 2016 18:16

NOMER14 написа:Поне 20, защото:
-от Южна Америка се класират почти половината
-от Северна Америка и Конкакаф почти всички значими държави
-от континента Австралия - целият континент се класира.
Трябва да има световни квалификации.

Австралия вече е в зона Азия и участва в квалификациите там. Евентуално към зона Азия ще се присъедини и зона Океания (досега представителят на Океания - май винаги това е била Нова Зеландия) играеше бараж срещу представител на някоя друга зона. Иначе казано - идеята за бараж между представители на различни зони вече е факт, въпросът е тя да се доразвие. :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
matador
Контакти:

Мнениеот matador » 10 авг 2016 18:40

olympic teteven написа:Но пък голяма част от тези, които играха на последното европейско няма да се класират за СП. А отборите по нищо не отстъпваха като качество на Япония или Иран примерно.

Нормално е на СП по-трудно да се класираш от Европейско ;) Няма да е голяма загуба ако на СП липсват някой отбори от последното европейско като Албания,Турция,Швеция,Австрия,Северна Ирландия,Ейре,Румъния,Украйна нищо интересно не направиха много скучен футбол играха предпочитам да гледам Япония пред тези.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 10 авг 2016 18:48

По принцип всяко увеличение на отборите е добре дошло, защото то е свързано с по-голям шанс да се класираме, а многократно съм повтарял че най-вече това трябва да гледаме. Струва ми се обаче че повече от 32 отбора би означавало и увеличаване на времетраенето на първенството, защото повече от 3 мача на ден няма как да има, а едва ли календарът лесно би понесъл подобно нещо и много от федерациите на по-успешните във футбола страни по-скоро не биха се съгласили. Ако приемем, че бройката се запази 32 може би най-разумното би било леко увеличение на европейските отбори с 2 за сметка на двете Америки. 5 от Африка и 4 от Азия са добре, защото това са двата най-големи и многолюдни континента с най-голям брой държави.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Върни се в “Футбол - Свят”