Цървена Звезда – Лудогорец - 2:2 (2:4 aet)
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist
Re: Цървена Звезда – Лудогорец | 2.8.2016 | 21:30ч.
Олимпиакос отпадна. 

И Олимпиакос ги хвана гръцката криза...отпаднаха.
Баси тия станаха шампиони с 30 точки разлика
Баси тия станаха шампиони с 30 точки разлика
Виктория (Пилзен)
Апоел (Никозия)
Ред Бул Залцбург
Селтик
Легия (Варшава)
Дано Лудогорец се паднат с шотландските дъвари и да ги надънят едно хубаво, нещо много ми бъркат в съзнанието тези.
Апоел (Никозия)
Ред Бул Залцбург
Селтик
Легия (Варшава)
Дано Лудогорец се паднат с шотландските дъвари и да ги надънят едно хубаво, нещо много ми бъркат в съзнанието тези.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
-
На линияmiro_rz
- Контакти:
За 5 сезона в Европа ще имаме минимум 44 мача , никак не малко мачове за този период .
В Лудогорец няма много българи, защото, като цяло, нашите играчи за чеп за зеле не стават. Ако напълнят състави с родни футболисти, не групи, ами дори плейофи няма да помиришат. Това е тъжната действителност, ръководителите на футбола ни трябва да се замислят защо се стигна дотук. Иначе, ето една статия, която вчера видях и се вписва в темата:
Балканските шампиони зачеркнаха своитe
Чужденци преобладават в съставите на участниците в турнира на богатите
Дo 1989 г. най-нормалното нещо беше във всеки голям отбор от Балканския полуостров да има само и единствено играчи от съответната страна. Над 50% от тях пък задължително бяха юноши на дадения клуб. Но вече сме 2016 г., а чужденците настъпват все повече и повече. Преди първата среща между Лудогорец и Цървена звезда (2-2) в Белград се удивиха от факта, че в тима от Разград имало цели 17 чужденци (Борян, Сисиньо, Пластун, Моци, Паломино, Натанаел, Витиня, Саша, Анисе, Кампаняро, Лукоки, Кафу, Мисиджан, Вандерсон, Кишада, Препелица, Кешеру) плюс Марселиньо, който обаче е български национал. Всичко това е странно, тъй като в Цървена звезда има цели 16 легионери...
Едно поглеждане в европейските мачове на шампионите на Балканските страни (б.р. - Бешикташ нямат евродвубои, Шкендербеу са извадени от ШЛ, а Вардар, Младост Подгорица и Олимпия Любляна отпаднаха още във втори кръг), ясно показва, че вече нито един от тях не разчита на школата си. А местните кадри стават все по-малко и по-малко. Това не важи само за Лудогорец, а и за Цървена звезда, Динамо Загреб, Олимпиакос и Астра Гюргево. Разградчани излязоха само с трима български национали в домакинството си на Младост Подгорица. Става дума за Владо Стоянов, Светльо Дяков и Марселиньо. В реванша с черногорците, както и в първата среща със Звезда, на терена родните национали вече бяха четирима, като плюс гореспоменатите прибавяме и Йордан Минев.
На финала за КЕШ през 1991 г. Люпко Петрович разчита на 10 югославяни и един румънец (Белодедич е роден в село Сокол до границата в сръбско семейство) в своя титулярен състав, победил Марсилия с дузпи. Но след куп неуспешни сезони в Европа, сега ръководството на съперника на Лудогорец разчита предимно на чужденци. В Малта Миодраг Божович заложи на петима сърби - Кахриман, Александър Лукович, Цветкович, Сърнич и Катай, а легионерите бяха 6 - Фибел, Ибанес, Доналд, Льо Талек, Канга и Виейра. На реванша.на „Райко Митич" сърбите намаляха с един - Кахриман, Рендулич, Цветкович и Катай, а легионерите бяха 7 - Фибел, Ибанес, Доналд, Льо Талек, Канга, Моуче и Виейра.
В Разград бройката на сърбите се вдигна на пет - Кахриман, Ренудлич, Цветкович, Сърнич и Катай. А днес в реванша навярно ще са по-малко, защото се планира титулярно място да получи португалецът Уго Виейра. Друг познайник на Лудогорец - Динамо Загреб, славещ се с невероятната си школа, също залага на все повече и повече чужденци. В първия мач с Вардар Скопие от втория квалификационен кръг на Шампионската лига, треньорът Златко Кранчар бе пуснал само четирима хървати в титулярния състав - Йежина, Шилденфелд, Антолич и Рог. На реванша те вече бяха петима, като прибавяме новото попълнение на Ювентус Марко Пяца. При победата над Динамо Тбилиси в състава на Динамо Загреб имаше пак петима хървати - Пиварич, Бенкович, Антолич, Рог и Чорич, а чужденците бяха шестима - Едуардо, Сигали, Мачадо, Стоянович, Судани и Ходжич.
Въпреки че в последните години гърците имат никак не лоши футболисти, то в шампиона на южната ни съседка Олимпиакос те са малцинство. При нулевото равенство с Апоел Беер Шева, наставникът на гранда Виктор Санчес заложи на само четирима гърци - Капино, Сиовас, Маниатис и Фортунис, а легионерите бяха седем. Става дума за Де ла Бея, Ботиа, Фигейраш, Дурмаз, Миливоевич, Идейе и Себа. Всички рекорди обаче чупи съставът на първенеца на Румъния - Астра Гюргево. Там треньорът Мариус Шумудика, който бе спряган за Левски, разчита на точно трима румънски футболисти в мача с Копенхаген в Гюргево (1-1).
Става дума за вратаря Лунг, Ловин и Никулае. Чужденците бяха 8 - Вангели, Алвеш, Фабрисио, Мараняо, Тейшейра, Сето, Болдрин и Буджемаа. Да, контузени са румънските национали Валерика Гъман и Денис Алибек, но те навярно ще бъдат продадени и едва ли ще играят повече за Астра. Глобализацията става все по-голяма и голяма. Заради това изобщо не трябва да се учудваме на огромния брой чужденци във всеки един водещ отбор. А тази европейска тенденция, логично не подминава и България.
Богомил Русев, „Меридиан мач”
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
k20dan4o написа:Иска ми се да пиша повече позитивно, но виждам доста коментари относно българското или по скоро че нямало нищо българско в Лудогорец. Как сме били само с трима българи, как нямало още никой от школата който да играе. Айде да си го кажем честно...не сме чак такива националисти. Това са коментари които повече служат за оправдание за неудачите на любимите си отбори. Да погледнем една Германия какви национали имат, ами Швейцария. Тази година като играха Интер и Удинезе нямаше нито един италианец измежду двадесет и двамата. Всичко вече е толкова интернационализирано...нали все пак сме в Европейския съюз. Светът вече е друг, футбола също, не може да живеем на стара слава. Отбори като Левски и ЦСКА като социални феномени трябва да разберат че в днешно време един клуб трябва да се управлява като фирма, да има правила, дисциплина, санкции ако трябва /никой не знае Киро как обича да глобява футболисти и колко пъти го е правил/. За мен е важно че този клуб е създаден от българи и се управлява от българи и то доста успешно... не е дошъл някой си Глейзър и да е налял ей така едни милиони. Скоро ще видите базата и съм сигурен че на много дори и песимисти ще им хареса.
Някак си изпитвам желание да ти отговоря,защото си засегнал много неща!
Аз не харесвам това ,което се случва в Европа и в частност в европейския футбол.Дори не гледах цялото ЕП,защото не ми приличаше на ЕП!Точно страните ,които засягаш-последния Германец -централен нападател на Германия е Оливър Бирхов (това около 1996

Стигам и до Лудогорец!Харесвайте си го,подкрепяйте си го,но трябва и да признаете пред себе си,че не добавяте нищо за националния отбор на България!Което не е проблем ,нито обвинение!
Колкото до национализма!Преди десетина години отидохме 11 човека на мача Румъния-България в Констнанца!Тогава ляв бек беше Вагнер!Някой попита:Ако Вагнер вкара победния гол ,ще се радвате ли? Всички бяхме отвратени от тази мисъл!
-
- Контакти:
Re: Цървена Звезда – Лудогорец - 2:2 (2:4 aet)
Поздрав за сърбоманчето crvena zvezda, който след равния пишеше "йеби бугаре" и други подобни:
Треньорът им преди реванша...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=D01kBqVCVxc[/youtube]
...и след...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gtouBVWQSJs[/youtube]
като нас*ран е
Пожелавам на сърбоманчето да им се падне Шахтьор Донецк в плейофа за ЛЕ 
Треньорът им преди реванша...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=D01kBqVCVxc[/youtube]
...и след...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gtouBVWQSJs[/youtube]
като нас*ран е

BRF написа:k20dan4o написа:Иска ми се да пиша повече позитивно, но виждам доста коментари относно българското или по скоро че нямало нищо българско в Лудогорец. Как сме били само с трима българи, как нямало още никой от школата който да играе. Айде да си го кажем честно...не сме чак такива националисти. Това са коментари които повече служат за оправдание за неудачите на любимите си отбори. Да погледнем една Германия какви национали имат, ами Швейцария. Тази година като играха Интер и Удинезе нямаше нито един италианец измежду двадесет и двамата. Всичко вече е толкова интернационализирано...нали все пак сме в Европейския съюз. Светът вече е друг, футбола също, не може да живеем на стара слава. Отбори като Левски и ЦСКА като социални феномени трябва да разберат че в днешно време един клуб трябва да се управлява като фирма, да има правила, дисциплина, санкции ако трябва /никой не знае Киро как обича да глобява футболисти и колко пъти го е правил/. За мен е важно че този клуб е създаден от българи и се управлява от българи и то доста успешно... не е дошъл някой си Глейзър и да е налял ей така едни милиони. Скоро ще видите базата и съм сигурен че на много дори и песимисти ще им хареса.
Аз не харесвам това ,което се случва в Европа и в частност в европейския футбол.Дори не гледах цялото ЕП,защото не ми приличаше на ЕП!Точно страните ,които засягаш-последния Германец -централен нападател на Германия е Оливър Бирхов (това около 1996) или поне аз не се сещам за друг.Щвейцарците имаха повече албанци от албанците!Нападателите на Белгия са Бентеке,Ориги и Лукаку -от черен по-черен!За мен това е тъпотия и не го приемам!Това,че в мач между италиански отбори не са играли италианци също ме кара да НЕ гледам техния футбол.
Стигам и до Лудогорец!Харесвайте си го,подкрепяйте си го,но трябва и да признаете пред себе си,че не добавяте нищо за националния отбор на България!Което не е проблем ,нито обвинение!
Колкото до национализма!Преди десетина години отидохме 11 човека на мача Румъния-България в Констнанца!Тогава ляв бек беше Вагнер!Някой попита:Ако Вагнер вкара победния гол ,ще се радвате ли? Всички бяхме отвратени от тази мисъл!
Съгласен съм. Но в момента няма футболист в нашето първенство, ако ще и 2 млн. да струва който да вземем. Просто не виждам кой. Гледам първия кръг от първенството...ми кой вкарва головете...Иван Стоянов за Ботев, Дани Кики за Локо Пд, Георги Илиев за ЧМ...все ветерани от войната. Камбуров на 35 става голмайстор на първенството. За какво говорим, къде са младите таланти. Там е сбъркано...с децата и юношите, по добре там да наливат пари за треньори и специалисти-чужденци.
- Илич Рамирес
- Контакти:
Re: Цървена Звезда – Лудогорец - 2:2 (2:4 aet)
Е,това е!Тук сме и сме живи.Отписани след мача в Разград,захвърлени,охулвани,низвергнати....и от "наши "и от чужди.На чуждите им е простено,но на "нашите"- никога.Белград на колене,за пореден път.Не познах резултата,но познах,че ще вкараме 2 гола повече.
Напред !Лудогорец знае как.Това е евро боеца на Балканите!Чуждите,го признаха,"нашите" не,но пак идва видов ден..този път в лигата на необикновените,пак има да бършат сополи.
Дерзайте орли.До Коледа сме при големите.
Само Лудогорец!
Напред !Лудогорец знае как.Това е евро боеца на Балканите!Чуждите,го признаха,"нашите" не,но пак идва видов ден..този път в лигата на необикновените,пак има да бършат сополи.
Дерзайте орли.До Коледа сме при големите.
Само Лудогорец!
BRF написа:k20dan4o написа:Иска ми се да пиша повече позитивно, но виждам доста коментари относно българското или по скоро че нямало нищо българско в Лудогорец. Как сме били само с трима българи, как нямало още никой от школата който да играе. Айде да си го кажем честно...не сме чак такива националисти. Това са коментари които повече служат за оправдание за неудачите на любимите си отбори. Да погледнем една Германия какви национали имат, ами Швейцария. Тази година като играха Интер и Удинезе нямаше нито един италианец измежду двадесет и двамата. Всичко вече е толкова интернационализирано...нали все пак сме в Европейския съюз. Светът вече е друг, футбола също, не може да живеем на стара слава. Отбори като Левски и ЦСКА като социални феномени трябва да разберат че в днешно време един клуб трябва да се управлява като фирма, да има правила, дисциплина, санкции ако трябва /никой не знае Киро как обича да глобява футболисти и колко пъти го е правил/. За мен е важно че този клуб е създаден от българи и се управлява от българи и то доста успешно... не е дошъл някой си Глейзър и да е налял ей така едни милиони. Скоро ще видите базата и съм сигурен че на много дори и песимисти ще им хареса.
Аз не харесвам това ,което се случва в Европа и в частност в европейския футбол.Дори не гледах цялото ЕП,защото не ми приличаше на ЕП!Точно страните ,които засягаш-последния Германец -централен нападател на Германия е Оливър Бирхов (това около 1996) или поне аз не се сещам за друг.Щвейцарците имаха повече албанци от албанците!Нападателите на Белгия са Бентеке,Ориги и Лукаку -от черен по-черен!За мен това е тъпотия и не го приемам!Това,че в мач между италиански отбори не са играли италианци също ме кара да НЕ гледам техния футбол.
Не е Бирхов. На ЕП играха с Марио Гомес. Германска майка, испански баща. Роден в Германия, германски гражданин.