Предател ли е поп Кръстю?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: Предател ли е поп Кръстю?

Мнениеот v.r.s. » 04 авг 2016 10:24

HoUs4oOL написа:
RealMCF написа:
DANS написа:Не е предател, "предателството" му е мит, създаден от враговете на България!

Много "врагове" имала тая България... От зората на Човечеството, та до днес светът единствено за това страшилище мисли! Тегли сега една "***** майна" и на Вазов, че и той е бил "враг на България" или поне производно на "враговете", понеже не е мислел като ограничен днешен подрастък...

Подобно нещо щях да напиша и аз. :mrgreen:
Само е пропуснал да уточни за кои врагове става въпрос, за Гърция, Сърбия, Русия или може би Македония...

Виж как знаеш кои са ни най-големите ни врагове, тези които направиха всичко възможно да разпокъсат България, само дето Македония е жертва на останалите три, които насадиха враждебно отношение към братята си от България.
Но сърбоман трудно би разбрал и за теб със сигурност България е агресора, а останалите невинни жертви.

stefstan
Контакти:

Мнениеот stefstan » 04 авг 2016 12:02

Поп Кръстьо да го духа пред феновете на ПФК ЦСКА АД.Единствено това,че и двете предателства са в един и същ регион на България

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 04 авг 2016 20:58

Поп Кръстю е предател във очите и химикала на дъртите комунисти.Нямаше как да очернят църквата и това бе начина през онези години.Работеше се целенасочено против всякакви религии.Единствено по селата останаха верни на това да почиташ божиите закони.По големите градове всички станаха ибрикчии ако мога така да се изразя.Много модерни и развити изведнъж се оказаха градовете затрупани с панели и вестници със комунистическа пропаганда.Как така след падането на комунизма всички станаха вярващи.Още гледам псевдо кръстения и молитви във храмовете.Срам и жалко е да се правиш на такъв какъвто не си.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 05 авг 2016 19:03

Вълчан написа:Поп Кръстю е предател във очите и химикала на дъртите комунисти.Нямаше как да очернят църквата и това бе начина през онези години.Работеше се целенасочено против всякакви религии.Единствено по селата останаха верни на това да почиташ божиите закони.По големите градове всички станаха ибрикчии ако мога така да се изразя.Много модерни и развити изведнъж се оказаха градовете затрупани с панели и вестници със комунистическа пропаганда.Как така след падането на комунизма всички станаха вярващи.Още гледам псевдо кръстения и молитви във храмовете.Срам и жалко е да се правиш на такъв какъвто не си.

Нямам идея, кой ви втълпява , че по комунизма едва ли не религията е била забранена. Нищо подобно. Рилския манастир, беше адската туристическа дестинация. Ко не се лъжа, тези екскурзии даже бяха задължителни...
... и после внезапно си направих секуро.

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 05 авг 2016 20:47

Аз съм 71 набор.Дори и във училище се наслагваше атеизъма.....Истинският наследник и последовател на социализма не беше вярващ....Еи това ни различаваше от Русия или СССР както бе тогава...

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 05 авг 2016 20:58

Вълчан написа:Аз съм 71 набор.Дори и във училище се наслагваше атеизъма.....Истинският наследник и последовател на социализма не беше вярващ....Еи това ни различаваше от Русия или СССР както бе тогава...

Училищата в България са светски,няма как да възпитават децата в религиозни догми.Интересен факт от времето на комунизма е,че няма загубен задграничен църковен имот.Там където сме имали храмове са изпращани свещеници,тази политика обаче за страната ни не важи.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

КРАСОТА ВЯРА БОРБА
Контакти:

Мнениеот КРАСОТА ВЯРА БОРБА » 06 авг 2016 09:07

язе написа:
Вълчан написа:Поп Кръстю е предател във очите и химикала на дъртите комунисти.Нямаше как да очернят църквата и това бе начина през онези години.Работеше се целенасочено против всякакви религии.Единствено по селата останаха верни на това да почиташ божиите закони.По големите градове всички станаха ибрикчии ако мога така да се изразя.Много модерни и развити изведнъж се оказаха градовете затрупани с панели и вестници със комунистическа пропаганда.Как така след падането на комунизма всички станаха вярващи.Още гледам псевдо кръстения и молитви във храмовете.Срам и жалко е да се правиш на такъв какъвто не си.

Нямам идея, кой ви втълпява , че по комунизма едва ли не религията е била забранена. Нищо подобно. Рилския манастир, беше адската туристическа дестинация. Ко не се лъжа, тези екскурзии даже бяха задължителни...

Язе сигурно си малък,за да не знаеш че имаше гонене срещу вярващите.Няма нито една нова църква издигната в периода 1944-1989г.Кръста се сваляше от вратовете ,а по време на религиозните празници обикаляха от родителският актив да следят за ученици по църквите.Баща ми беше сред тях.И не случайно първите невъзвращенци използваха това за да получат приемственост в западна страна.Аз се кръстих в църква с големият ми син именно в този период за това.По темата.Погледнете какво става след Освобождението.Единият кмет с открити търсените жълтици зазидани в дома,а другият си продава къщата за да се изхранва.Единият род наследствени бизнесмени,а другият затрит.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 06 авг 2016 17:10

Ми 70 набор съм, колко да съм малък? И също съм кръстен в църква. Не съм сигурен, дали по комунизма не е построена нито една църква, щото баба Ванга май строи някаква, но както и да е. Сигурен съм обаче, че няма и нито една разрушена, от "враговете" на религията. Напротив, всичко се поддържаше... И нали не вярваш, че един манастир като Бачковския да кажем, би оцелял 45 години, само с неуморния труд на десетина монаси. Прочети малко история и ще се убедиш, че комунистите не са били разрушители. Не разрушиха нито една фабрика, сграда или паметник... Те бяха съзидателно настроени и строяха. Заводи, квартали... цели градове (Димитровград). Ако си направиш труда да прочетеш комунистическата конституция, с изненада ще откриеш текст, който гласи, че официалната религия в НРБ е източното православие.
Какво ни донесе падането на комунизма? Разрушение, разрушение... и разрушение. Надявам се да сте доволни- религии валяло!
... и после внезапно си направих секуро.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 07 авг 2016 01:29

Предателя и аз знам, че е поп, но е въпросния мизерник и ибрик поп Лукан, чийто син после обвинява поп Кръстю от позицията си на поборник и властимащ. Проблема е, че от тази фамилия на измет и отрепки е и бившия премиер Андрей Луканов и затова историографията списвана от комунистически агенти и до днес не пише истината за тези буклуци Лукан-Луканови-Поп Луканови. Не само, че продадаха Левски, а после видяхме и какво направиха с България...то едва ли има друга фамилия толкова много навредила на страната ни.

ПС: Но пак ще кажа, че за самото си залавяне голяма вина има именно Левски. Недостатъчно предпазлив и осторожен като за лидер на нелегална въоръжена организация, която вече очевидно се следи от властта и й се знаят лидерите и т.н. след Арабаконак
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 08 авг 2016 11:52

язе написа:Ми 70 набор съм, колко да съм малък? И също съм кръстен в църква. Не съм сигурен, дали по комунизма не е построена нито една църква, щото баба Ванга май строи някаква, но както и да е. Сигурен съм обаче, че няма и нито една разрушена, от "враговете" на религията. Напротив, всичко се поддържаше... И нали не вярваш, че един манастир като Бачковския да кажем, би оцелял 45 години, само с неуморния труд на десетина монаси. Прочети малко история и ще се убедиш, че комунистите не са били разрушители. Не разрушиха нито една фабрика, сграда или паметник... Те бяха съзидателно настроени и строяха. Заводи, квартали... цели градове (Димитровград). Ако си направиш труда да прочетеш комунистическата конституция, с изненада ще откриеш текст, който гласи, че официалната религия в НРБ е източното православие.
Какво ни донесе падането на комунизма? Разрушение, разрушение... и разрушение. Надявам се да сте доволни- религии валяло!

Аз съм 71 набор и това което говориш са меко казано неистини. Били поддържали комунистите църквите и нямало разрушени, по-голяма нелепица от това твърдение не бях чувал скоро.
Какво са поддържали, поддържаха най-значимите манастири, които бяха превърнали в нещо като паметници на културата и туристически дестинации. Аз през 1983 година бях на ученическа екскурзия в Бачковския манастир и понеже никой не гонеше Църквата, след като няколко деца си бяха купили кръстчета им бяха взети от учителите и стана голям скандал, че са си позволили да си купят нещо толкова страшно. Колкото до твърдението, че ако не били комунистите, монасите нямало как да поддържат манастирите, как ли са го правили хилядолетия без да има комунисти.
В Перник най-голямата черква в областта, намираща се в квартал Мошино беше разрушена и представляваше една руина, като беше възстановена през 90-те години от един мошинец и семейството му, живеещи в САЩ и сега вече си е действаща черква. Това се отнася и за останалите черкви в Перник, които макар и не разрушени като мошинската, бяха в окаяно състояние. Да не говорим за забраните да се служи вечерта на Велик ден и за следенето около черквите, като да си кръстиш детето, трябваше едва ли не да се криеш.
Колкото до храма на Ванга, то това не е никаква черква, а напротив, това което е построено там и изрисуваните картини от Светлин Русев са светотатство, но и това не е построено през комунизма, а след промените, като започва през 1991 и е завършено през 1994 година.

Така, че да се твърди, че комунистите не са разрушавали храмове, а са ги поддържали е абсолютна лъжа, граничеща с глупост.

Върни се в “Свободна зона”