Защо станах от ЦСКА? - бях на 4 годинки, когато с братовчед ми, заговорихме за футбол. Какво ли са ни разбирали главите на тия годинки?

Но като не се разбрахме - набори сме - отидохме да питаме любимия ни дядо, той от кой отбор е. Каза че не се е интересувал от футбол. Попитахме го - а ако трябваше да избираш? - и той отговори: От Славия! - естествено, най-"добрия" отбор от царско време.
Та на 4 годинки, бях от Славия. НО, Славия и тогава беше...лабава работа. Въпреки Симеонов и Шаламанов!
На 5 годинки, чувам баща ми и брат ми да коментират, влизането на Берое в А група - 1964 г. - и ми хареса името, Берое! - много красиво и звучно българско име. Та една цяа година, аз, софиянецът, на 5 годинки, бях от Берое!
Но после, брат ми - цесекар, седна и ме запозна с футбола и историята му и естествено станах от най-силния и най-успешен Български отбор - ЦСКА! - от 1965 г.!
А междувременно, братовчед ми, с когото сме набори и растяхме заедно, стана левскар - от баща си (левскар, ама от Левски Кюстендил

и по инерция, левскар от Левски София, при идването му в София, през 1950 г.)
Та така се появи и запази, така необходимото за всеки свободен дух, желаещ израстване, съперничество, м/у мен и братовчед ми, с което растяхме чудесно!!!
Е, някъде в началото на 80-те, когато вече бяхме студенти, братовчед ми спря да се интересува от футбол и "Левски", което...ами беше показателно за мен и за противниковия отбор, който вече беше кръстен "вечно вторите".
И да ви кажа - причините за това, не са някакви партийни, а бяха ПАК, вътрешно организационни, както и днес, е в "Левски"!!! - много злобен и тъп, партиен селянин...отговаряше/водеше "Левски" - Васил Цанов, "лявата ръка" на Тодор Живков...А акъла му...по-малко и от този на Гонзо!!!
И така, та до днес!
А защо днес, нямам скруполи? - ми защото съм достатъчно пораснал

минал през какви ли не преобразувания...преименувания...припознавания...и каквото искате, за да имам скруполите, че ЦСКА не е ЦСКА!!!
Знам за един куп отбори, които не са това, което са - като совите от "Туин Пийкс"

но хората в съответния град, квартал, стоят зад тези отбори!!! - може би, защото няма зад кои други да застанат?...
Не искам да изреждам отново, тези "несъщи" отбори - те си знаят...дори Антон Югов знаеше

...
И Дамянов, имаш моите поздравления, този път, за темата!!! - тя може да се превърне в една от "непрекъснатите теми", така необходима за всеки един привърженик на независимо кой отбор, тъй като спомените са нещо много приятно, особено когато са свързани с нещо приятно!

Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?