dunavfc написа:Плешивият, какъв зверски популист е обаче ! Как манипулира, как си играе с хората, не е истина просто ! ...
Не зная защо един трезво мислещ човек би видял нещо друго в Трифонов. При това изявено на едно много ниско, а в някои случаи и на низко ниво. Запомнил съм две негови изявления, които са ми дали достатъчно основания да смятам, че този не става за нищо друго, освен за шоумен с доста спорна стойност. Той е един от многото в тази държава, които смятат, че е извел хората на улицата срещу Жан Виденов. Също така смята за толкова значим за народа, че едва ли не осмисля ежедневието му. Тъй че още преди да е влязъл в реалната политика, се вижда ясно как е станал част от статуквото.
Що се отнася до въпросите му, то те така са заявени, че ясно прозира целта му да ги използва като политически трамплин. Още преди да стигне до КС, беше обяснено, че въпроса с бройката на депутатите няма да бъде разрешен от същия. Все си мисля, че ако искаш да постигнеш успех с едно подобно начинание като референдума, трябва много добре да проучиш възможностите, съществуващите норми и настроенията на хората, и едва тогава да го задвижиш. Има си ред, по който подобно нещо може да се постигне и той се знае. По-лошото е, че зад подобно искане за намаляване бройката на депутати не стои някаква логична и издържана аргументация, а единствено разочарование и един вид отмъщение над политическата класа. Което отсега подсказва, че подобно решение не би променило съществуващата ситуация и прави избора на бройката 120 да изглежда съвсем произволно избрана. Със същия успех искащите намаляване в парламента можеха да се спрат на 84, например.
Въпросът за избирането на полицейските шефове пък е най-малоумният, който някога съм чувал да се предлага през подобна процедура. Тези които подкрепят една такава промяна или пък я предлагат, биха ли обяснили къде съществува подобна практика и с какви цели е наложена там? И съответно какво налага подобна практика да бъде наложена тук? Освен това как виждат имплементирането й в така структурираната система на МВР в България? Лично за мен подобно предложение би било разрушително за въпросната система. МВР може и да се нуждае от реформа, но подобна мярка не е подходяща за подобна цел.
Въпросът пък за мажоритарния вот е любимата стръв на някои политици и на стремящите се към политиката за вниманието на гласоподавателя. Подобна промяна не би донесла никаква полза, но явно е необходимо да се направи, за да разбере веднъж за винаги избирателя как го пращат за пореден път за зелен хайвер.