Tрябва ли да признаят ЦСКА за наследник на АС 23 ?

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Re: Tрябва ли да признаят ЦСКА за наследник на АС 23 ?

Мнениеот msm » 09 яну 2010 15:19

Кашчей написа:
Използвам твоят пост, но е и към Олд :
Дали щеше да е същата истерия за този стадион, ако се намираше в Обеля 2,а не в центъра на София?Оставям настрана всичко останало, като това, че се правят опити да се изкара някой наследник на нещо, което не е съществувало, когато той се е повил в юридическия свят.И последно, ако ви върнат стадиона, то вие ще върнете ли избитите играчи и ръководители на клуба, чиито "наследници" сте.

Не намесвайте "Левски" , ако обичате.От Русе съм и съм привърженик на "Дунав", а софийските са ми през... знаете какво, нали :lol:

Ти как мислиш? Ако се докаже, че 10 години си плащал наем по 30 000лв. на месец за имот , който ти принадлежи, няма ли да истерясаш? И в същност, кое от схемата за предшестващите отбори, не е съществувало и не е вярно?
Дай доказателство, че клубът има нещо общо с убийства? Докажи, че избитите играчи и ръководители на отборите, са били чиста вода ненапита, и са убити само заради клубната си принадлежност. Давай доказателства, след като искаш да си коректен.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 09 яну 2010 15:41

През 1924 г. столичната община отрежда терен за строеж на игрище на футболен клуб Левски. Така на Първото редовно заседание на Столичния общински централен съвет от 13 октомври 1924 г. с Протокол № 42 по заявление на спортен клуб Левски вх. № 7922 / 8.ІХ от същата година мястото е предоставено. То е в Борисовата градина, северно от руската гробница, край бул. "Евлоги Георгиев" с площ от 16 декара. Пространството обхваща част от сегашния стадион "Васил Левски" и стадион "Дружба" срещу Перловската река.
Проектът за изграждането на игрището е изготвен безплатно от арх. Зафир Абрашев, който е сред основателите на дружеството и негов състезател. Строителството става на доброволни начала като се изгражда специален фонд "Игрище" от привържениците на клуба. Вноските се наричали "тухлички".

Браво!Добре си се постарал да се поровиш,но не си намерил или не си искал да намериш какво се е намирало на мястото,което общината е отпуснала на Левски за стоеж на стадиона си.Там е било второто игрище на АС 23,което е отнето от клубът,а терена е даден през 24 година на Левски за строеж.Направих препратка към една по стара тема.Там съм извадил документи и снимки на стари вестници по темата.Не ме карай да пиша по 100 пъти заради хора,които не желаят да четат!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Fridtjof Nansen
Контакти:

Мнениеот Fridtjof Nansen » 09 яну 2010 15:41

Ха-ха-ха-а! :) Големи майтапчии имало в този форум, като се почне от автора на темата :) Това е все едно някой да отиде у тях, да избие цялото семейство, а след това да се обяви за законен собственик на жилището :evil: И за по-голяма достоверност и убедителност да смени табелката на входната врата с нова: "Мандра Пършевица - Пармалат". Ами добавете и бирата "Хайнекен", за да оправдаете червената звезда! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Отборът ЦСКА е толкова Централен Спортен Клуб на Армията, колкото Банка ДСК е Държавна Спестовна Каса - две кухи, лишени от съдържание абревиатури от миналото.

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 09 яну 2010 15:43

Има една доста съществена разлика в спора ни. Ние искаме да се докаже , дали ЦСКА е наследник или не! Като естествено искаме да е, като представяме някакви доказателства. До като вие твърдите, че няма начин това да е така, без никакво веществено доказателство. Едиствено се базирате на слухове, митове и легенди. Но голословните приказки, са за един друг раздел - "Детски свят".

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 09 яну 2010 15:44

А,ако един македонски съд вземе,че признае днешна Македония за наследник на онази Македония,Гърция трябва ли да им върне земите?Я стига глупости!
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 09 яну 2010 15:52

deepblue1963 написа:А,ако един македонски съд вземе,че признае днешна Македония за наследник на онази Македония,Гърция трябва ли да им върне земите?Я стига глупости!

Пишеш пълни глупости. Тук става въпрос за една държава и едно правосъдие. След като не си в час, не вдигай ръка ;) .

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 09 яну 2010 16:00

Old_death написа:
През 1924 г. столичната община отрежда терен за строеж на игрище на футболен клуб Левски. Така на Първото редовно заседание на Столичния общински централен съвет от 13 октомври 1924 г. с Протокол № 42 по заявление на спортен клуб Левски вх. № 7922 / 8.ІХ от същата година мястото е предоставено. То е в Борисовата градина, северно от руската гробница, край бул. "Евлоги Георгиев" с площ от 16 декара. Пространството обхваща част от сегашния стадион "Васил Левски" и стадион "Дружба" срещу Перловската река.
Проектът за изграждането на игрището е изготвен безплатно от арх. Зафир Абрашев, който е сред основателите на дружеството и негов състезател. Строителството става на доброволни начала като се изгражда специален фонд "Игрище" от привържениците на клуба. Вноските се наричали "тухлички".

Браво!Добре си се постарал да се поровиш,но не си намерил или не си искал да намериш какво се е намирало на мястото,което общината е отпуснала на Левски за стоеж на стадиона си.Там е било второто игрище на АС 23,което е отнето от клубът,а терена е даден през 24 година на Левски за строеж.Направих препратка към една по стара тема.Там съм извадил документи и снимки на стари вестници по темата.Не ме карай да пиша по 100 пъти заради хора,които не желаят да четат!

Благодаря :)
През 1924 г. Столична община отпуска терен за построяване на игрище на ССК Левски върху празно, незастроено място, ползвано за сметище, на изток от Перловска река и на югоизток от Орлов мост.
Източник: Гугъл, Уикипедия :) Твоят източник вестник "Народна армия" ли ? :mrgreen:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 09 яну 2010 16:11

Благодаря
През 1924 г. Столична община отпуска терен за построяване на игрище на ССК Левски върху празно, незастроено място, ползвано за сметище, на изток от Перловска река и на югоизток от Орлов мост.
Източник: Гугъл, Уикипедия Твоят източник вестник "Народна армия" ли ?

В Уикипедия мога да напиша,че Левски е основан през 632 година. :) Да ти имам източниците!След като не желаеш да четеш,ще ти копирам част от един мой предишен пост.

ВЕСТНИК СПОРТ,ГОДИНА 10-ТА,ЦЕНА 2 ЛЕВА,СОФИЯ,ПЕТЪК 15 СЕПТЕМВРИ 1933 ГОДИНА:

Самото име на Офиц.сп.клуб АС 23 вече говори за твърде интересното и пълно с поука минало на клуба.Тук ще дадем кратки исторически бележки за възникването и развоя на НАЙ-ГОЛЯМИЯ ПО НАСТОЯЩЕМ СПОРТЕН КЛУБ У НАС!
През 1913 година бяха положени основите на с.к.Футбол с председател покойния ИВ.Матничев.Игрището му бе на сегашния стадион на АС 23.През 1915 година група младежи с европейска спортна култура,начело със Зл.Жечков,Чоки Момчилов,Братя Сърмаджиеви,Ив.Иванов,Братя Нинови и др.,образуваха с.к.Атлетик.
След войната ,през пролетта на 1919 г,Клуб Футбол Атлетик и една група от дейци и активни членове на Славия се обединяват под името Атлетик.В групата на Славия личаха имената на А.Атанасов(Аго),П.Грозданов,В.Тошков(Бънето),Ф.Михайлов и др.ТАКА СЪЗДАДЕНИЯ КЛУБ АТЛЕТИК ПОЛУЧИ ЗА ИГРИЩЕ МЯСТОТО,НА КОЕТО СЕГА СЕ НАМИРА ИГРИЩЕ ЛЕВСКИ Тук Атлетик още преди войната изразходва над 4000 златни лева за подравняване на мястото .
(Следва на 4-та страница)
Страница 4-та:
Както споменахме през 1923 година временото игрище на Атлетик предстоеше да започне строежа на ректората на Държавния университет .След големия си възход през 1919-1920 г.клубът сега преживяваше криза,поради заминаването на най-активните му членове за чужбина.По това време между двата най-близки съседи Офиц.сп.кл.Слава и Атлетик съществуваше спортно съперничество,в което се влагаха страсти и се изразходваха безсмислено сили и средства.Това,както и безисходното положение на Атлетик ,чиито постъпки пред общината да получи пак мястото си в Борисовата градина (сега игрище Левски) не дадоха резултат,принуди по събудените членове на двата клуба да се замислят за обединение,като се използва хубавото място в Борисовата градина ,отпуснато за игрище на Оф.сп.кл.Слава.Идеята все повече назряваше,докато се дойде до есента на 1923 г
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 09 яну 2010 17:04

Кашчей написа:
delqnski47 написа:Колкото и да си говорим тук с левскарите, и оная форумна мишка дето е фен на Литекс,ЦСКА е признат за наследник на АС 23,така че споровете тук са безсмислени :!:

Това окончателно ли е, защото в темата се говори, че тепърва предстои :mrgreen: Явно си по-добре запознат със случая, та ще съм ти благодарен, ако ми кажеш кой съд е взел това решение и с каква дата и номер на дело, та да вляза и го прочета с очите си.
Само да не стане като с делата на тройката от Пловдив, за която не видях подобно дело с решение, за два поредни месеца, нито в Пловдски градски, нито в Пловдивски окръжен съд :lol: :lol:

Гледай сега,мене честно казано много много не ме вълнуват такива работи да знаеш!Нито ме вълнува миналото на ЦСКА,нито пък живота ми зависи от това!Ти хубаво питаш за името на съда и номера на делото!И аз така обичам да слушам левскарите да ми казват,че ЦСКА бил създаден от партията и че бил крал титли и след това кат ги питам ''Абе я дай некви доказателства и документи''(не че много много ме интересува),и те да мълчат като риби!Или пък ги питам ''Абе я дай доказаталства,че футболистите и управниците на АС-23 били избити по незаконен начин,те пак да мълчат като риби!И аз като тебе по същия начин...
Инче тази тема може и 1000 страници да направи,но нещата няма да се променят!ЦСКА може и да не е още официано признат,но това най-вероятно ще стане!И аз съм съгласен,тъй като по този начин ЦСКА ще си върне стадиона(който го е изплатил десетократно на държавата с разни такси и тем подобни),Титаните ше моделират стадиона и ''Армията'' ще заприлича на нещо!Ето това мен ме вълнува :arrow: развитието на българският футбол!А това става не само чрез ритане на топката и желание,а чрез инвестиции също!
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 09 яну 2010 17:13

ЦСКА са наследници на АС 23, колкото днешните американци на индианците. Дошли, избили, присвоили...
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Върни се в “ЦСКА”