realist написа:Тъй като забелязах няколко директни въпроса към мен, свързани с предишния ми пост, ще отговоря.
1.Относно ролята на Божков и защо той се намеси. Тук мога да изпиша страшно много материал, но няма да ви отегчавам. Само ще ви насоча къде и как можете да си отговорите на този въпрос. Както всички знаем, основният бизнес на Божков е хазарта. Друго, което не всички знаем е, че почти всички негови останали бизнес начинания, по една или друга причина приключиха. Та относно хазарта - има един Закон за хазарта (общодостъпен), има едни лицензи по този закон, които се издават от една Държавна комисия по хазарта. Всеки, който се занимава с хазарт е зависим от тази комисия. Много зависим. Сега си направете труда да се поразровите (който го интересува, разбира се) кои са членовете на тази комисия, КОЙ ги е сложил там и КОЙ ги управлява. Повече няма да коментирам, всеки средно интелигентен човек може да продължи с разсъжденията. Божков никога не е имал интерес към ЦСКА. Той е доказан левскар и вече заяви веднъж, че е било голяма грешка, че се е захванал с този "бизнес". Т.е. той няма нито бизнес интереси, нито емоционални причини да се захване сериозно със спасяването на ЦСКА. Тук е момента да споменем, че всички атаки и спънки не са насочени към ЦСКА като клуб, а към Гриша Ганчев. КОЙ мрази толкова Ганчев? Не знам.
2.Относно прословутите молби за заличаване и за преименуване на ФК "Лупи". Това бяха ходове, насочени към кредиторите. Те трябваше да разберат, че не могат да извиват ръце, а трябва да бъдат малко по-отстъпчиви. Особено един от кредиторите, който беше предложен за име на клуба. Друг е въпроса, че дори човек с елементарни правни познания знае отлично, че нито една от тези молби нямаше как да бъде уважена. Просто нямаше правни основания. Тези ходове са символични, а не целящи някакъв резултат.
3.Относно разделението на агитката. Това наистина е проблем, но временен. Когато всичко приключи успешно, а то ще приключи, разделението също ще приключи. Нали не мислите, че момчетата от Офанзива ще сменят спорта или отбора. Няма как да има разцепление, защото ще има само един ЦСКА и всички ще бъдем зад него.
Само ще ви кажа, че Гриша Ганчев не е Лупи. Това е изключително сериозен човек, който не се захваща с нещо, ако не е убеден, че ще го доведе до край. Той рядко говори, но го слушайте. Преди 2 месеца заяви, че ЦСКА е в А група и благодари на ББ и БФС за съдействието. Тогава още нищо не беше ясно и се почнаха едни теории, едни опровержения. Два месеца по-късно се видя какво е имал предвид. Преди месец Гриша заяви индиректно, че ЦСКА ще запази всичко и ще се върне там, където му е мястото. Аз му вярвам, вие ако искате.
Поклон! Но се съмнявам, че някой ще прочете това. Тук са писатели!