Примера дивисион (2016/2017)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Furious_Monk
Re: Примера Дивисион (Liga BBVA) 2016/2017
Ще е интересно как ще се адаптира Нолито към новата среда. Разликата в културите, климата и практикувания футбол е доста голяма, но ако успее да разгърне качествата си още първия сезон и да си намери формата от есенния полусезон, като нищо може да завърши с едно 15-20 гола в сметката си, ако не, обратно в Испания за 4-5 млн. 
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.
Анчелоти.
- Los Che
- Контакти:
Анхел Мария Вияр едва ли точно в момента му е до назначаване на треньор.
Той е кандидат №1 за поста на Платини след Европейското.
Ще има избори за президент на испанската федерация.
Кандидатите са Луис "Мъжкара" Рубиалес- председател Association of Spanish Footballers и настоящият вицепрезидент на испанската федерация Jorge Pérez.
Той е кандидат №1 за поста на Платини след Европейското.
Ще има избори за президент на испанската федерация.
Кандидатите са Луис "Мъжкара" Рубиалес- председател Association of Spanish Footballers и настоящият вицепрезидент на испанската федерация Jorge Pérez.
Prefiero desaparecer que ver morir al Valencia: Rubén Baraja.
Como aficionado del Valencia estoy muy feliz.
El ´Guaje´ David Villa
Rino: “Mis jugadores son los mejores del mundo”.
El ´Guaje´ David Villa
Един въпрос към феновете на Примера:
Кажете ми, имате ли наблюдения/лично мнение относно тези футболисти(повече информация)
1.Thеo Bongonda
2.Juan Pablo Anor
3.Isaac Success
И най-вече се интересувам от Daniel Ceballos.
Кажете ми, имате ли наблюдения/лично мнение относно тези футболисти(повече информация)
1.Thеo Bongonda
2.Juan Pablo Anor
3.Isaac Success
И най-вече се интересувам от Daniel Ceballos.
Себайос е фантастичен млад играч. Стилът му наподобява този на Иско, а и също като него има навика да се увлича с финтове на моменти. Знае как да печели нарушения, страхотен поглед върху играта и прилична скорост. Типичен испанец техничар.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]
Нолито не го мисля за голям играч аз, на 30 г. с 2 силни полусезона! Съмнява ме да остави следа в Сити.
Кике Санчес си привлича бивши играчи дето си ги е тренирал в Атлетико. Еспаньол вече привлякоха Роберто и Рейес и сега
следва М.Суарес (беше го взел и в Уотфорд).
следва М.Суарес (беше го взел и в Уотфорд).
- Furious_Monk
Еспаньол стягат прилична селекция. Ако запазят Асенсио(който вече се превърна в ключов техен играч) и привлекат Хесе, ще имат интересна офанзивния линия.
Нолито не е голями играч, но е способен, бърз и техничен. Ако се адаптира към самия живот в Англия ,ще се справи доста добре, но това не е лека задача за един испанец.
Себайос се води за една от големите надежди на испанския футбол, но миналия сезон дръпна ръчната. От това което съм виждал от него, не показва същия талант като Иско и Саул на неговата възраст или в момента Асенсио, но има върху какво да стъпи като качества.
Другите не са правили запомнящи се неща в мачовете срещу Реал. От по-неизвестните имена, Байи е единственият който ми направи много силно впечатление тази година. Той пък се оказа някаква скрита спестовна каса такава, мислех си че 15-20 млн. биха били достатъчни, а то какво се оказа.
Нолито не е голями играч, но е способен, бърз и техничен. Ако се адаптира към самия живот в Англия ,ще се справи доста добре, но това не е лека задача за един испанец.
Себайос се води за една от големите надежди на испанския футбол, но миналия сезон дръпна ръчната. От това което съм виждал от него, не показва същия талант като Иско и Саул на неговата възраст или в момента Асенсио, но има върху какво да стъпи като качества.
Другите не са правили запомнящи се неща в мачовете срещу Реал. От по-неизвестните имена, Байи е единственият който ми направи много силно впечатление тази година. Той пък се оказа някаква скрита спестовна каса такава, мислех си че 15-20 млн. биха били достатъчни, а то какво се оказа.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.
Анчелоти.
- YANTRA_FOREVER
- Контакти:
За Дани Себайос останалите са казали. Аз много харесвам и Хуанпи. Движение по терена, позициониране, техника, удар. Само дето не е много стабилен чисто физически. И все пак от венесуелците в Испания най-много ме радва Пеняранда. Белгиецът от Селта не ми допада. По отношение на силни и слаби страни в общи линии е като другите двама, но ми се вижда някак еднообразен играч. Айзък Съксес не съм го гледал много, но ме изненада тая цена, която плати Уотфорд. Сигурно си заслужава.

Някой знае ли нещо за ТВ правата ? Пак ли ще се излъчват мачовете от Филм + или има някакви други варианти.
- Los Che
- Контакти:
Европейската комисия начело с датската комисарка Margrethe Vestagerе отсъдила , че шест испански отбора са получили нерегламентирана държавна помощ.
Barcelona, Real Madrid, Valencia, Athletic Bilbao, Osasuna, Elche и Hércules
Те трябва да върнат общо 68,8 мил. евро.
Real Madrid- 18,4
Valencia - 20,4 ,
Hercúles - 6,1
Elche - 3,7
FC Barcelona, Athletic Bilbao и Atlético Osasuna ще връщат суми които са спестили заради неправилно данъчно облагане.
Real Madrid се облагодетелствал от бюджета като е продал на община Мадрид земята на спортната си база на стойност 22, 7 милиона евро при действителна цена 4,3 millones de euro.
Разликата от 18,4 millones de euros те трябва да върнат в бюджета.
Valencia
2009 г. Финансовата комисия към администрацията на провинция Валенсия става гарант пред Bancaja за заем към ОТБОРА за 75 мил. евро.
2010 г. Финансовата комисия към администрацията на провинция Валенсия изплаща 6 мил. евро за покриване на лихвите по заема.
Към този момент общината на Валенсия е собственик на ОТБОРА чрез Фондация Валенсия.
Когато Meriton закупи 73% от VCF изплати сумата по заема , като се смяташе че глобата по сумата ще е около 5 мил. евро.
VCF ще обжалва пред Съда в ЕС.
Real Madrid, Barcelona, Athletic и Osasuna са глобени с по 5 мил. евро.
Тези отбори не са били регистрирани като АД и по бившото испанско данъчно законодателство не са дължали корпоративен данък.
От 01.2016 испанското законодателство е уеднаквено с ЕС и дори те вече дължат данък.
Hércules
Fundación Hércules de Alicante за да закупи акциите на Hércules CF за 18 мил. евро.
Elche
Финансовата комисия към администрацията на провинция Валенсия е станала гарант на Fundación Elche Club de Fútbol за закупуване на акциите на Elche CF за общо 14 мил. евро.
----
Сумите описани по-горе не са окончателни. Предстои утре среща на EU комисарите в Брюксел за да се официализира всичко и подлежат на обжалване в EU съда.
----
Същата комисия е решила , че няма държавна помощ за 5 холандски отбори , като най-фрапиращ е случая с PSV Eindhoven , който е продал земята под Philips Stadium на държавата .
Barcelona, Real Madrid, Valencia, Athletic Bilbao, Osasuna, Elche и Hércules
Те трябва да върнат общо 68,8 мил. евро.
Real Madrid- 18,4
Valencia - 20,4 ,
Hercúles - 6,1
Elche - 3,7
FC Barcelona, Athletic Bilbao и Atlético Osasuna ще връщат суми които са спестили заради неправилно данъчно облагане.
Real Madrid се облагодетелствал от бюджета като е продал на община Мадрид земята на спортната си база на стойност 22, 7 милиона евро при действителна цена 4,3 millones de euro.
Разликата от 18,4 millones de euros те трябва да върнат в бюджета.
Valencia
2009 г. Финансовата комисия към администрацията на провинция Валенсия става гарант пред Bancaja за заем към ОТБОРА за 75 мил. евро.
2010 г. Финансовата комисия към администрацията на провинция Валенсия изплаща 6 мил. евро за покриване на лихвите по заема.
Към този момент общината на Валенсия е собственик на ОТБОРА чрез Фондация Валенсия.
Когато Meriton закупи 73% от VCF изплати сумата по заема , като се смяташе че глобата по сумата ще е около 5 мил. евро.
VCF ще обжалва пред Съда в ЕС.
Real Madrid, Barcelona, Athletic и Osasuna са глобени с по 5 мил. евро.
Тези отбори не са били регистрирани като АД и по бившото испанско данъчно законодателство не са дължали корпоративен данък.
От 01.2016 испанското законодателство е уеднаквено с ЕС и дори те вече дължат данък.
Hércules
Fundación Hércules de Alicante за да закупи акциите на Hércules CF за 18 мил. евро.
Elche
Финансовата комисия към администрацията на провинция Валенсия е станала гарант на Fundación Elche Club de Fútbol за закупуване на акциите на Elche CF за общо 14 мил. евро.
----
Сумите описани по-горе не са окончателни. Предстои утре среща на EU комисарите в Брюксел за да се официализира всичко и подлежат на обжалване в EU съда.
----
Същата комисия е решила , че няма държавна помощ за 5 холандски отбори , като най-фрапиращ е случая с PSV Eindhoven , който е продал земята под Philips Stadium на държавата .
Prefiero desaparecer que ver morir al Valencia: Rubén Baraja.
El ´Guaje´ David Villa
El ´Guaje´ David Villa