ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Мнениеот Tommi » 30 юни 2016 12:11

KAT90 написа:1982, стига с този Милан.Нещата са съвсем различни.Отборът им заедно с базите струва много повече от дълговете им.Трябва да се гледат всички, активи и пасиви, а не само паричните потоци, защото почти винаги са с отрицателна стойност за футболните клубове.Но крайния счетоводен баланс може да излезе с положителна стойност.А при ЦСКА, не е така.Отборът няма почти никакви ценни активи.Няма футболисти, бази, бъдещите парични потоци ще са много малки, защото нямаме маркетинг, спонсори.Почти никой не купува нищо.Марката ЦСКА се продава само в България, докато Милан-навсякъде.Мисли малко дедуктивно, а не първосигнално.Най-просто казано, Отбор > дългове=Милан и Отбор<дългове=ЦСКА. При ЦЗ е също аналогично.Трябва да се гледат какви активи има.Стадион, бази, футболисти, спонсори....Ние какво имаме? Нищо от изброеното.
Някъде назад бях обяснил, защо ЦСКА ще струва още по-малко някъде назад, на коментар на Томми.Е той леко го изпусна естествено и се хвана за друго :lol: Той ми се струва, че е в час и разбира нещата, но се прави на ударен, защото е подуенец.Но аз, колкото и да си хабя клавиатурата да им обяснявам на нашите, няма да разберат или поне не искат.Вчера пак казах, че е голяма вероятността, дълговете да бъдат редуцирани максимално като с бъдещите приходи на новото дружество да се покрият тези пасиви на старото като има обединение/закупуване.Просто се губи една година/две, през които могат да се получат парични вземания, които в противен случай нямаше да ги има.

Въпросът не е каква е стойността на Милан и дали Милан е с по-голяма стойност от ЦСКА. Идеята е, че когато искаш да купиш Милан, трябва да го купиш такъв какъвто е. Ако не те удовлетворява състоянието му, просто не купуваш Милан. Няма прекръствания, няма премествания, няма фокуси.
Обясненията ти по-назад (за определяне на стойността) ги пропуснах, защото не са особено аргументирани и трябва да навлезем в доста дълбока материя, която не е предмет на тази тема. :) Накратко: В момента не можеш да определиш стойността на ЦСКА чрез подход на база на активите, защото нетните активи са отрицателни и методът е неприложим. Така че по този метод не може да сравниш стойността днес с тази след една година примерно и да кажеш, че заради плана на Божков стойността на клуба намалява. С много условности, може да се използва само метод на база на доходите, т.е. на база потенциалът за генериране на бъдещи доходи. Но и там нещата са много сложни, защото не може да се използва историческа информация заради лошото финансово състояние.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Altarf
Контакти:

Мнениеот Altarf » 30 юни 2016 12:15

Абе след като уволниха Коцев от Топспорт тук сума ти народ спря да пише. Интересно.

Потребителски аватар
KAT90
Контакти:

Мнениеот KAT90 » 30 юни 2016 12:16

1982, човек, аз не знам как да ви обяснява по-просто. Това, което го говориш не съществува като оценителен метод.
Всяко акционерно дружество има пазарна стойност, вътрешна стойност и реална стойност.Пазарната е тази, на която се предлага, ако искаш да закупиш акциите.Вътрешната се използва за определяне на стойността на дружеството след определено време.А реалната е същинската стойност.Тоест разликата между активи и пасиви.Ако има и привилегировани акции, те също се дисконтират.Получената стойност е основна част в определянето на вътрешната цена.Чрез нея и още три компонента се определя стойността на компанията след 1/5/10г. Нали разбираш, че Милан след 10г. може да струва повече от 750млн.
А знаеш ли какъв е минуса на плана на ВБ? При използване на оценителен метод, благодарение на 30 годишния план към НАП, пасивите на компанията се увеличават драстично.Тоест имам растяща стойност на пасиви и в най-добрия случай константни активи, чрез които ще се обслужват текущи нужди.На българския пазар не можем да говорим за растящи активи на футболен клуб.Така, че се получава, че с увеличаване на пасивите и константа на активите, стойността на дружеството на ВБ ще е намаляваща.
Последна промяна от KAT90 на 30 юни 2016 12:17, променено общо 1 път.
Любов към миналото, примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 юни 2016 12:16

crvena.zvezda написа:Съжалявам ,че ти го казвам ,но ти нямаш елементарни познания по икономика,маркетинг и финанси :idea: Недей да спориш с хора ,които имат поне малки познания,дори от обща култура,щото става много смешно и не е в твоя полза!

Ти точно няма как да кажеш какво имам или нямам, щото дори не знаеш значението на думичките, които употребваш.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 30 юни 2016 12:19

djd написа:Глей ся. За тези, за които е пагубно, хората направиха отбор, който да играе в А група. Другите, щом са готови да чакат, значи за тях не е пагубно.
Ако старото дружество не се фалира, а се приеме оздравителен план и в последствие купи ЦСКА-София, всички ще са щастливи. Предполагам. При друго развитие все ще има недоволни.
Какви са интересите на всичките тези хора, които са готови да инвестират в ЦСКА, само може да се предполага.
Но примерно една от целите може да е да се вземе концесия за базите, защото е приет ПУП за Борисовата градина и там предстоят огромни инвестиции.

Вече започваш да дрънкаш глупости, без извинение! До няколко дни Кралев ще реши на кое ПФК ще даде Армията?!
Засега индикациите сочат, че ще даде стадиона на ЦСКА София! То, всъщност и няма какво да се решава, защото старото ПФК дължи 930 хил. лева на Министерството на спорта, и заради тези пари договорът с олд ПФК ще бъде прекратен! Както преди няколко дни бях написал, планът на Божков е да закупи старото ПФК чрез неговото ЦСКА София, и след като пробута заместника си някъде из окръжните групи, вече няма да е необходимо да се оздравява старото ПФК!
Кралев, ако даде стадиона на ЦСКА София на Ганчев, и всичко приключва за олд ПФК! :shock:
Последна промяна от CSKA 78 на 30 юни 2016 12:20, променено общо 1 път.
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 30 юни 2016 12:20

"Тъкмо си помислиш,че си стигнал кръстопътя на живота си,а се оказваш в кръговото"
"По-късно днес пък изпълнителният директор на БФС Борислав Попов ще даде пресконференция, на която би трябвало да се изяснят много неща, свързани с ЦСКА-София на Гриша Ганчев. Част от въпросите са:

С колко титли ще бъде записано това дружество – 4, 31 или 35?
С какви фланелки и каква емблема ще играе то?
На кой стадион ще домакинства?
Какво става ако се приеме оздравителният план на Гриша Ганчев за ПФК ЦСКА АД?
Тази пресконференция днес и решението за стадиона и базите,ще се окажат ключови според мен.Но най-вероятно всичко е решено.
Ако ги дадат на ГМО,Божков ще си изтегли ОП и Ганчев да плати най-много на тенгариня,менгария за да не сезират футболните
централи.
После проблемите/ако ги има/остават за ГМО и неговите привърженици.Аз може евентуално само да поглеждам.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 30 юни 2016 12:23

Бай Петкане, стига си преписвал от "Светата троица"! :lol: :lol: :lol: Ето го истинското съобщение!

Изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов ще даде пресконференция за представителите на медиите утре, 30 юни, от 16:00 часа в зала "Родина" на Националния стадион "Васил Левски".

http://www.bfunion.bg/news/6814
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 юни 2016 12:26

peliforewer написа:Ето я цената на "скромния"състав на Милан ,не съм ги смятал но някъде притежават футболисти за 120 млн. евро,за базата им вчера пуснах информация,тя е №1 в света ,сравненията с ЦСКА са меко казано неуместни .Китайците сигурно няма да продават,но стават собственици на нещо реално ,което има цена.

Е, 120 млн. евра са едва половината дълг на Милан. Базата си е база, тя не се пипа. Може да струва и тя толкова, но посмъртно няма да я продадат.

ЦСКА също има цена, защо искате да ми кажете, че струва 0 лева, ебати. Да, не сме Милан, но и дългът ни не е 240 млн. евра, а само 10-15 млн. евра. Не ми казвай колко е непосилен за триото Ганчев, Инджов и Манджуков.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 30 юни 2016 12:27

[center]ЦСКА си хареса хърватски нападател[/center] Отборът на ЦСКА София усилено търси нов централен нападател, който да се впише в концепцията на наставника на тима Христо Янев. Ръководството на "червените" са започнали преговори с няколко футболисти, а най-сериозен интерес има към Филип Язвич от румънския Търгу Муреш, научи Sportal.bg [center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 юни 2016 12:33

KAT90 написа:1982, човек, аз не знам как да ви обяснява по-просто. Това, което го говориш не съществува като оценителен метод.
Всяко акционерно дружество има пазарна стойност, вътрешна стойност и реална стойност.

Виж сега, футболните клубове не са типичните търговски дружества. Тук говорим за неща, извън търговската дейност. Те нямат пазарна цена.

Милан струва толкова именно заради футболната си дейност, не търговската. Ако Милан беше просто някаква компания за производство на сокове, например, китайците посмъртно нямаше да извадят 750 млн. евра за него, и то в това му състояние. Милан е и огромна реклама, това е актив, който трудно подлежи на пазарна оценка.
Е, ЦСКА също е огромна реклама, разбира се, далеч от тази на Милан. И в регионален мащаб, не световен.

Върни се в “Архив”