il4o_iliew написа:Остана само да започнеш да добавяш "факт" накрая на всяко изречение... Очевидно няма смисъл и полза от това да водим какъвто и да е диалог или дебат.
Смисъл винаги има. Стига да успееш да извадиш някакви разумни аргументи и "факти". А фактите са, че за 40 години в съюза ОК разруши индустрията си, падна в класацията на най-развитите икономически държави, ликвидира риболова си, унищожи малкия и средния бизнес, губи няколко десетки милиарда от търговията си с ЕС, няма контрол дори върху собствените си граници, т.к. всяка година в ОК идват към 3 милиона имигранти. Друг факт е, че ОК няма суверенитет, понеже решенията в ЕС се взимат на наднационално ниво от неизбирани евробюрократи, които диктуват на над 400 милиона европейци как да живеят.
Това са все факти. И на фона на тези факти няма нищо по-нормално гордия британски народ да покаже среден пръст на тази "организация". Не виждам какво пищите тук като ощипани. Какво толкова е станало?
Само за риболова съм съгласен. Другото беше разрушено от Тачър и останалите некадърни политици. А да кажеш, че точно ВБ няма суверенитет, и че от Брюксел са им налагали политика или начин на управление... това е абсурдно просто.
Имигрантите пък какво пречат толкова, нали те са само миячи на чинии, чистачи на клозети, прислуги на богатите и прочие - все аргументи, които русофилите винаги използват против българите в чужбина. Та кой ще им чисти лайната на британците без тези "лоши" чужденци? Да не говорим, че една империя не може да се оплаква, че приема прекалено много мигранти, след като в миналото е желаела да колонизира повече от половината свят. Германците също си направиха грешни сметки, мислейки че прииждащите от сирийските региони ще им работят на най-долнопробните места.
Аз не пищя като ощипан, а си изложих тезата доста ясно. Ако не си я разбрал, прочети ми пак коментарите. Конфронтация с теб никога не съм търсел, защото си интелигентен човек, но ставаш все по-агресивен в реториката си, налагайки мнението си като абсолютно и единствено. Моят прочит на случилото се е различен просто, но както сам виждаш, на черното не мога да кажа бяло.