Британците избраха Брексит

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Re: Британците избраха Брексит

Мнениеот GA_ veliki » 27 юни 2016 21:25

diplomat написа:
GA_ veliki написа:
Дидо написа:Предлагат създаване на европейска свръхдържава
Франция и Германия предлагат реформиране на ЕС, като документът е обсъден първо в Прага, където се събира Вишеградската четворка
Франция и Германия работят върху проект за създаване на „европейска свръхдържава”, която трябва да замени Евросъюза, съобщи полският обществен телевизионен канал TVP.
Журналистите се позовават на документ, който щял да бъде представен от първия германски дипломат Франк-Валтер Щайнмайер на срещата му с колегите му от Вишеградската четворка (Чехия, Полша, Словакия и Унгария) в Прага днес.
Според TVP проектът предвижда създаване на „единна европейска държава, която ще зависи от най-силните играчи в ЕС”.
Документът се казва "Силна Европа в несигурния свят".
Влизащите в нея страни практически губят право на собствена армия, спецслужби, наказателни кодекси, самостоятелна данъчна система
– включително данъци, собствена валута или национална банка, които „реално да защитават финансовите интереси на националната държава”.
Освен това, страните губят контрола над собствените си граници и процедури по прием и заселване на бежанци на тяхна територия. Предвижда се също въвеждане на единна визова система и обща външна политика.
Още в събота външните министри на страните основателки на ЕС се събраха в Берлин, за да обсъдят нова визия за Европа без Великобритания. Основната тема е френско-германското предложение за Европейски съюз на две скорости. Едната за страни, които искат по-силна интеграция и отделно статукво за държави, които ще прилагат по гъвкаво европейските регулации.
Последваха и реакциите - полският външен министър Витолд Вашчиковски обяви, че предложението за създаване на т.нар. „европейска свръхдържава” е
рецепта за разпадането на Евросъюза.
„Някои предложения са разумни, разбира се създаването на обща гранична служба, която да защитава Европа от потока бежанци, може да се обсъди. Същевременно, създаването в ЕС на вътрешен съюз… това е рецепта за разделението на Евросъюза”, заяви Вашчиковски.
Външните министри на четирите централноевропейските страни изразиха известни резерви по френско-германското предложение и то след разговор с външните министри на Франция и Германия Франк-Валтер Щайнмайер и Жан-Марк Еро в Прага.
Още преди срещата външните министри на Франция и Германия публикуваха на сайта на германското външно министерство общ документ, в който призоват за "напредък към политически съюз в Европа" и приканват и другите европейски държави да се присъединят към тази инициатива.
Германското канцлерство обаче побърза да уточни, че канцлерката Ангела Меркел не се ангажира с него.
След като Великобритания гласува за Брекзит, Меркел призовава за търпение и сдържаност.

Във френско-германското предложение се призовава и за интегрирана европейска система за приемане на бежанци - идея, която страните членки от Източна Европа отхвърлиха.
След срещата в Прага френският външен министър заяви пред медиите, че Европа е общо благо, което трябва се развива, за да се запази, но не трябва да се правят големи прокламации или да се избързва.
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tem ... es-6055562

Че още Горби предложи СЕЩ(Съединени Европейски Щати)

Още преди Горби е предложено... :oops:

Аз него го чух Европа от Атлантика до Урал.Е разбира се може и някой преди него да си мечтал за нещо такова.
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 28 юни 2016 10:18

Балкански Орел написа:
Защо никой не коментира етническия състав на гласуването "Брексит", ей на това му се вика жалка история.Да си застаряващо малцинство в собствената си страна.Както сме и ние тука.

Aма те тия мигранти, насила ли са влезли в Британия, или британците са ги приели доброволно ?
След като са ги приели, дали са им статут на британци, не виждам ние защо трябва да ги разглеждаме като нещо различно.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 28 юни 2016 11:03

THE G.A.M.E написа:
Балкански Орел написа:
Защо никой не коментира етническия състав на гласуването "Брексит", ей на това му се вика жалка история.Да си застаряващо малцинство в собствената си страна.Както сме и ние тука.

Aма те тия мигранти, насила ли са влезли в Британия, или британците са ги приели доброволно ?
След като са ги приели, дали са им статут на британци, не виждам ние защо трябва да ги разглеждаме като нещо различно.

Вчера някъде чух, че мигрантите от Пакистан, Индия и бившите Британски колонии се приемат избирателно, като пускат на острова само такива, които имат образование и са специалисти в дадена област. Докато свободното придвижване в ЕС дава право на всякакви хора да отидат и пребивават там. Заради това тези от Източна Европа не са добре приети там.

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 28 юни 2016 11:57

diplomat написа:Твоята версия е абсурдна. Преференциален статус в ЕС не може да имаш. Или си вътре или вън. Среден път няма. И Камерън много добре знае това. ;)
Британците винаги са се смятали за специални и на тях ЕС никога не им е бил цел, а просто средство, така че не подценявай глупостта и наглостта на Камерън.

Аз споделям задоволството ви от напускането на Великобритания, но по различни причини. Докато при вас си личи злорадството и жлъчта. А ми се щеше по нормален начин да обсъдим случилото се поне един път. Но ти и останалите не приемате различното мнение, дори и да е обосновано. Дори и мъничко не се опитвате с нормален тон да обясните виждането си на опонента. И всеки несъгласен е набеден за такъв или онакъв на момента.

ВК ще се оправи, това е факт. Но ЕС също може да претърпи катарзис - не разбирам защо я изключваш тази възможност толкова агресивно, или просто нямаш никакво желание за промяна в положителна насока, а просто желаеш тотална разруха на цялата система, без значение от последствията.

Къде видя жлъч и злоба в постовете ми само не разбрах. Радвам се за британците, които избавиха страната си от една диктатура.

ЕС не може да се промени към по-добро. ЕС е стъпка към създаване на глобална централизирана фашистко-комунистическа диктатура. ЕС е войната, която елитите са обявили на обикновения гражданин. Всеки, който знае какво означават думите свобода, национална идентичност, суверенитет и демокрация би аплодирал разпада на този "съюз". Толкоз. ;)
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 28 юни 2016 15:50

il4o_iliew написа:
diplomat написа:Твоята версия е абсурдна. Преференциален статус в ЕС не може да имаш. Или си вътре или вън. Среден път няма. И Камерън много добре знае това. ;)
Британците винаги са се смятали за специални и на тях ЕС никога не им е бил цел, а просто средство, така че не подценявай глупостта и наглостта на Камерън.

Аз споделям задоволството ви от напускането на Великобритания, но по различни причини. Докато при вас си личи злорадството и жлъчта. А ми се щеше по нормален начин да обсъдим случилото се поне един път. Но ти и останалите не приемате различното мнение, дори и да е обосновано. Дори и мъничко не се опитвате с нормален тон да обясните виждането си на опонента. И всеки несъгласен е набеден за такъв или онакъв на момента.

ВК ще се оправи, това е факт. Но ЕС също може да претърпи катарзис - не разбирам защо я изключваш тази възможност толкова агресивно, или просто нямаш никакво желание за промяна в положителна насока, а просто желаеш тотална разруха на цялата система, без значение от последствията.

Къде видя жлъч и злоба в постовете ми само не разбрах. Радвам се за британците, които избавиха страната си от една диктатура.

ЕС не може да се промени към по-добро. ЕС е стъпка към създаване на глобална централизирана фашистко-комунистическа диктатура. ЕС е войната, която елитите са обявили на обикновения гражданин. Всеки, който знае какво означават думите свобода, национална идентичност, суверенитет и демокрация би аплодирал разпада на този "съюз". Толкоз. ;)

Интересно ми е лицемер като теб, какво мнение ще има ако примерно Чукотка провежда референдум да се отдели от Русия.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Haralampy
Контакти:

Мнениеот Haralampy » 28 юни 2016 17:23

demy27 написа:Интересно ми е лицемер като теб, какво мнение ще има ако примерно Чукотка провежда референдум да се отдели от Русия.

:shock:

Свобода за братския чукотски народ...
Права за чукотското ЛГБТ общество...
За Камчатските гейове - тоже...

:lol: :lol: :lol:

Венсеремос майна...

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 28 юни 2016 19:29

demy27 написа:Интересно ми е лицемер като теб, какво мнение ще има ако примерно Чукотка провежда референдум да се отдели от Русия.

На мен ми е интересно защо търсиш мнение на хора, които считаш за лицемери. Има ли смисъл да питаш лицемер за мнението му, щом предварително знаеш, че не е искрен.

Пускай си там елфите и не се занимавай с глупости. Съветче само ти давам. ;)
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 28 юни 2016 19:34

demy27 написа:
il4o_iliew написа:

Интересно ми е лицемер като теб, какво мнение ще има ако примерно Чукотка провежда референдум да се отдели от Русия.

По тъп пример, можеш ли да дадеш? :lol: На чукчите Романчо им направи къщи, че и цели градове, и им ги подари! А по численост, те са некви хиляди- дори не са стотици хиляди...
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 28 юни 2016 22:29

il4o_iliew написа:

На мен ми е интересно защо търсиш мнение на хора, които считаш за лицемери. Има ли смисъл да питаш лицемер за мнението му, щом предварително знаеш, че не е искрен.

Пускай си там елфите и не се занимавай с глупости. Съветче само ти давам. ;)

Искаш да кажеш, че сам определяш собствените си писания като глупости и ме съветваш да не се занимавам с тях.
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 29 юни 2016 16:21

il4o_iliew написа:

Остана само да започнеш да добавяш "факт" накрая на всяко изречение... Очевидно няма смисъл и полза от това да водим какъвто и да е диалог или дебат.

Върни се в “Свободна зона”