Британците избраха Брексит

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Re: Британците избраха Брексит

Мнениеот demy27 » 27 юни 2016 14:26

v.r.s. написа:
demy27 написа:
pampi написа:Две години съм пазил границите на България, Калашника беше ми станал като трета ръка... намерил си с какво да ме плашиш... :lol: Аре пък със земеделие и животновъдство па съвсем недей... Видял съм две и двеста и тук, и в странство, ама тава безхаберие и безнравственост, дето върлуват сега в Отечеството, никога не е било... 8-)

Някои хора твърдят, че в казармата се затъпява...

Като гледам нивото на грамотност, поведение и начин на живот на поколенията, които са служили и тези, които не са, тази теория за затъпяването в казармата определено се оказва мит.

:) Вероятно ако някой има потенциал за тъпак, казармата помага да се развие :)
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 27 юни 2016 14:29

Борето перуката включи на шеста задна скорост.Какво да чакаме утре ? :)
http://www.dnes.bg/eu/2016/06/27/boris-djonsyn-velikobritaniia-ostava-v-obshtiia-pazar-na-es.306977,2

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 27 юни 2016 14:36

v.r.s. написа:Извинявай, тогава ти отпадаш от списъка на тези, които не са изпълнили войнския си дълг. Явно съм бил заблуден от коментарите, които пускаш, тъй като имам чувството, че пише човек в тинейджърска възраст и въобще не очаквах да си над 45 години. Дори мисля, че ти го казах наскоро. Иначе аз също съм служил на границата и заради това ще ми е много интересно да видя младежите които искат силна армия, как обикалят граничната бразда, сами в нощта, там някъде в планината, заобиколени от гора и диви животни и на 5-6 километра от заставата и най-близкото населено място. Защото аз съм давал такива наряди сам, без втори граничар с мен.

Тях точно от това ги е страх, че може да се наложи да се озорят в полза роду... И се заблуждават, че някой си, някъде си ще ги спаси, ако не дай Боже, се случи това, дето уж не може вече да се случи. Животът е кръговрат и не се знае утре какво ни чака... Влязох в ГВ на 19 и бях едно мамино синче, няма какво да се лъжем, че съм бил по-различен от сегашните бомбенца. Е, щом аз се справих и те ще се справят, ако се наложи. Сега от позицията на годините не съжалявам за времето там. Тогава брояхме дните до цивилизацията, но сега са ми останали само спомени за приятните мигове ... Жалба за младост... :lol:
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 27 юни 2016 14:52

demy27 написа:
v.r.s. написа:
demy27 написа:
pampi написа:Две години съм пазил границите на България, Калашника беше ми станал като трета ръка... намерил си с какво да ме плашиш... :lol: Аре пък със земеделие и животновъдство па съвсем недей... Видял съм две и двеста и тук, и в странство, ама тава безхаберие и безнравственост, дето върлуват сега в Отечеството, никога не е било... 8-)

Някои хора твърдят, че в казармата се затъпява...

Като гледам нивото на грамотност, поведение и начин на живот на поколенията, които са служили и тези, които не са, тази теория за затъпяването в казармата определено се оказва мит.

:) Вероятно ако някой има потенциал за тъпак, казармата помага да се развие :)

И това е мит, тъй като там неграмотните ги ограмотяваха и поне се научавах да четат и пишат. Имаше такива, колкото и малко да бяха.
В началното обучение в поделението, имаше едно момче от помашките села, някъде в балкана живял и пропуснали да го вземат когато е трябвало. Той беше на 25 години, но беше новобранец с нас и не знаеше нито да чете, нито да пише, а и българският му език беше неразбираем. Него го оставиха в поделението, тъй като няма как да бъде на границата и за времето в което служи, той се научи да чете и пише. Също така много цигани и турци се ограмотяваха в казармата или по-точно в кеча и придобиваха професии, което също беше плюс не само за тях, но и за цялото общество.
Така, че казарма е имало от възстановяването на Българската Държава, до преди десетина години и както казах в предишният си коментар, съпоставката между тези поколения и днешното, въобще не е в полза на второто.
Но темата е за референдумите, а не за казармата, като аз само очертах какво ще се случи при едно излизане на България от ЕС и НАТО и искането на противниците им за силна армия, която няма как да съществува без войска и то с голяма численост и какво ще стане с икономиката ни.

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 27 юни 2016 14:56

Цялата Евро-пропаганда отиде по дяволите. Хората в Англия са си прави да не желаят дублиране на функции на Държавата и на Европейската комисия.
Чиновници х 2, Разходи за държавно управление х 2, Безотговорност х 2 не са приемливи за никой нормално мислещ. По-добра от Държавната форма на управление засега не е измислена. Остава им по едно споразумение за ДДС-то, оставане на свободното движение на хора, стоки и капитали и с ЕС - диктатурата каквато я познаваме днес е свършено.

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 27 юни 2016 15:16

В последните мнения,темата напълно се измести или хайде да съм и аз модерен-офтопик :)
Ама и аз барабар Петко с мъжете, да си кажа мнението.
Бил съм в казармата една година и половина/1993-1995 г/
Абсолютна тъпня и загуба на време. "Влизат различно умни,излизат еднакво тъпи"
Няколко мантри.
1.В казармата се ставало мъж.Аз си бях станал мъж още в училище. ;) Ако някой там са го правили мъж или жена,си е негов проблем.
Живеем в 21 век все пак. :mrgreen:
2. В казармата се учиш на ред и дисциплина.90 % от мъжете над 35 години са били в казармата.Значи българите масово са хора спазващи реда и дисциплината :mrgreen:
3.Сегашните младежи ставали педалчета,защото нямало казарма.Явно няма нито един педал над 40 г :mrgreen:
4.Там научих само едно нещо.Някой може да е много по-тъп от теб,да ти дава абсурдни нареждания,но ти си длъжен да изпълняваш.Така помагаш на Родината.
Поне на мен това е живота не ми послужи.Имам добро образование и професия и когато някой тъпак,дори на по-висока позиция от мен,ми дава неправилни нареждания,спокойно мога да му кажа да си гледа работата.
Не казвам,че за някои хора последното не е от полза.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 юни 2016 16:09

il4o_iliew написа:
THE G.A.M.E написа:
Целата игра е ингилизите да преговарят като с равни с Щатите относно транс-атлантическото споразумение.
Щото инак в ЕС няма да получат статут на съ-основатели, съответно, ще са просто един от всички.
Надяват се на индивидуално споразумение, което би им дало и привилегии в ЕС, без особени задължения.
Нещо, за което си мечтаят отдавна.
Разбира се за целта и ЕС трябва да сключи транс-атлантическото споразумение, което мисля е въпрос на време.

Целта никога не е била такава. Целта беше ОК да остане в ЕС. Никой не е очаквал, че това ще се случи. Политическия елит в ОК пък още по-малко е желал такъв развой. Ако не си разбрал всички политически сили се обединиха за оставането. Изключение прави партията на Фараж, но тя е маргинална партия и вероятно самият той е гласът на т.нар. контролирана опозиция. Онези, които дърпат конците в политиката, т.нар елити никога не биха се съгласили с едно излизане на ОК. Никога. А ако смяташ, че всичко било, заради ТТИП, това е абсурдно. Особено сега, когато с британския пример в цяла Европа тръгна вълна на недоволство. Въпросът е не дали САЩ ще сключва ТТИП с ЕС. Въпросът е ще го има ли изобщо ЕС с когото изобщо да се сключва договор.

Kaк да са очаквали да останат, след като от месец всички проучвания даваха предимство за излизане от ЕС.
Имаше разлика единствено в %-тите... От 45:55 до към 49:51 за излизане.
А там социологическите проучвания не са като по нашите земи, а уцелват с 99.99 нещата.

Излизането бе очаквано, но както пишеш, тепърва започва истинската игра, заради партиите, които са про-европейски настроени.
Аз не съм съвсем запознат с тамошните процедури, относно това, как се процедира при референдум и по точно, как резултатът от такъв да влезе в сила.
По назад някой беше писал, че предстоят предсрочни избори, защото парламент доминиран от про-европейски партии, не може да одобри референдума, а той следва да мине на гласуване.

Всичко е заради транс-атлантическото споразумение, прекалено се навързаха събитията около обсъждането му, Великобритания отдавна не желаят в отношенията им с Щатите, да има посредници.
А докато са в ЕС, ръцете им в това отношение са вързани. ;)

Разбира се всички наши приказки към момента са прогнозни, но с шумът около предстоящите събития, лесно ще разберем кой за какво е играл.
Инак е факт, че Великобритания ще има сериозни трудности, при напускане на ЕС.
Особено ако от Брюксел решат да са твърди... А намеренията им към момента са именно за абсолютно твърда позиция спрямо Британия, без никакви отстъпки и компромиси.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 27 юни 2016 18:38

THE G.A.M.E написа:...

А бе то вярно, че на политически приказки вяра да нямаш, още повече след събитията от тези дни при "гордите", ама не предизборна обиколка във Франция, сегашният им министър-председател е заявил, че въпросното споразумение със Щатите е невъзможно да се случи. От оня ден чета някои анализатори да твърдят, че ингилизите са били причината ЕС категорично да не отхвърли възможността за тая спогодба.

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 27 юни 2016 18:41

botevist_75 написа:Борето перуката включи на шеста задна скорост.Какво да чакаме утре ? :)
http://www.dnes.bg/eu/2016/06/27/boris-djonsyn-velikobritaniia-ostava-v-obshtiia-pazar-na-es.306977,2

Няма проблем. Да пита норвежците какъв е пътя.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 27 юни 2016 18:55

il4o_iliew написа:
diplomat написа:Камерън искаше преференциален статут в ЕС и прокарването на ТТИП, като референдумът беше заплахата, която той използва с цел да натисне другите държави.

Явно не си запознат със ситуацията. Камерън спечели втори мандат с обещанието, че ще направи референдум за членството на ОК в ЕС. Това му беше част от предизборните обещания. След това искането за т.нар. преференциален статут беше само за да излъже избирателите, че се е договорил с Юнкер. По този начин искаше да ги убеди да гласуват за оставане. Референдумът не е бил за сплашване на ЕС. Отдавна хората в ОК искаха такъв референдум, щото им омръзна да гледат как ОК няма контрол дори върху собствените си граници и държавата им се разпада. И икономически и морално и всякак.

Да, забравих че ти всичко знаеш и твоята теория/версия е винаги правилна. :roll: Няма да споря, но русофобите масово пишете безсмислици и небивалици, защитавайки враг номер две на Русия след САЩ - ВК. Малко рационализъм вкарай в размишленията си, не се поддавай постоянно на емоционалните пориви и първичните сигнали. Така или иначе ще се случи това, което вие искахте през цялото време - разпад на ЕС, освен ако не се направят коренни промени в структурата, управлението и дейността на съюза.

Върни се в “Свободна зона”