1982 написа:k_oleto написа:Ще го обясня по-ясно:
Мерцедес (автомобилите), някой може ли да ми каже: Кое дружество (кое юридическо лице) произвежда тези коли ? Аз знам отговора и той не е Мерцесец АДповярвайте ми !
Най-ценния актив на Мерцедес, не е търговското дружество, а марката, защото търговското дружество днес е едно, но утре като се преименува или стане ново дружество - хората, които карат Мерцедес - припознавачи ли са ? Ми много ясно, че не ! Пичовете ще си карат мерджани, а това, точно кой произвежда частите - няма никаквко значение, няма значение и кой прибира парата от продажбите. Търгува се, в оборта е: Марката Мерцедес. Поради тая причина, към днешна дата - за мен, автентичен и мой клуб е ЦСКА, който спечели купата, защото Марката ЦСКА е негова собственост !
Да, ама примерът ти е неточен.
Ауди, примерно, може да купи трилъчата звезда и да си я слага на колите, но няма да притежава историята на Мерцедес. Тя си е на компанията, а не на емблемата. Па Ауди, ако ще и да се кръсти Мерцедес и да се премести в Щутгарт, пак ще си носи историята на Ауди.
Нещата, които пишеш нямат общо с темата, съвсем разлчини са. Ауди ако купи трилъчата звезда, може да пусне прак за пране с име: трилъча ззвезда - Ауди - това говоря