tralala_12345 написа:[offtopic]Бобо търновския съвсем е изтрещял. Общината била длъжна да поддържа стадиона, а насреща не взимала нищо в повечето случаи. Сега като го пише това "в повечето случаи" да каже във Велико Търново как е или да каже къде се плаща наем за общински стадион от ползващия го ФК. И ако това не е държавна (или пък общинска помощ), здраве му кажи. А това дали не излиза от джоба на данъкоплатеца, още повече здраве му кажи. На ония с претенциите им построиха трибуна Моци, било по проект. Ама моля ви се, беше по проект, докато Бойко Борисов не скастри Домуса с думите, че финансира проекта му, опа хобито му, да съм по-точен. Вече всички знаят, че не било проект, а държавна помощ. Ония от Герена си построили сами стадиона - буахахахаххахаха. Моите момчета, питайте дядовците си как е било по време на комунизма и дали това е било възможно. Само ще ви кажа, че когато са дошли комунистите на власт, веднага са взели абсолютно всичко от моите прародители и всякакви самоинициативи са били невъзможни(това като джокер ви го давам). По време на комунизма няма отбор, който да е плащал за стадиона си. След това, единствено съм чувал за ЦСКА при боклуците.
И още нещо - не се правете на разбирачи, когато нямате документи пред вас. Тоя бил инвестирал, оня бил инвестирал. На каква цена - това е въпроса? Няма ли показани договори, мненията са ви некомпетентни!!!
Едно момче тук във форума писа как стоят нещата с Ганчев в Ловеч. За направените инвестиции на стадиона, му дали някакви имоти и терени на огромна стойност. Ако е така, за какво говорим. Кой печели в този случай - "благодетеля" Ганчев или Община Ловеч? И пак казвам - това не може да го твърдим, защото нямаме документи пред себе си!
И един въпрос от мен. Надявам се, че ще ми отговорите компетентно, защото гледам тука има много юристи и икономисти. Извинявайте, ако бъркам терминологията, но ще ме раберете.
Кое от изброените е престъпление (вероятно всички, но кое е по тежко)?
А. Да не си платиш данъците (примерно ЦСКА или пък Локо).
Б. Да укриеш данъци (примерно да назначиш футболист на заплата колкото за чистачка и да си "спестиш" дължимите налози).
И за последно да си пожелаем през новата година Литекс(Етрополе) да ви напълни кошниците, а вие да си го припознаете както си ви е удобно.
А за ЦСКА не берете грижа, ние "неприпознавачите" ще му мислим. Дали ще ни има или не, ние си оставаме футболна стойност и марка в България.[/offtopic]
Много ясно, че собственикът на един клуб получава облаги от Общината. Иначе какъв е смисъла? Да налива милиони в един клуб ей така от кеф? Нали трябва да получи някоя поръчка, някой и друг милион да избие.
Във Велико Търново нещата са прости. Общината винаги е поддържала стадиона и е плащала режийните, дава го на отборите с.у символичен наем. В момента Общината има участие във ФК-то и му предоставя стадиона. Общината кандидаства по проект и взе пари и при Орешарски и при ББ за нов терен, напоителна система, отопление и нова писта. Разходите и поддръжката се извършват от общинската фирма "Спортни имоти ". Същата фирма прави и малки спортни площадки в града с онези зелени мокети

Мисля, че така е и в повечето отбори, в които Общината участва. Хората, които косят тревата, пазачите, работниците по стадиона са служители на Общинската фирма, а не на ФК-то.
Там, където има собственици като ГГ, КД и подобни, стадионите се преостъпват на клуба с/у инвестиции. Съответно се дават облаги на собственика, я някое място за строеж, я някой бизнес, такива неща. Няма собственик дето налива пари ей тъй за кеф.
Ето в Пловдив и Колежа и Лаута са предоставени на ФК-тата с/у обещанията за инвестиции в тях и подобрения.
Така е и с Армията.
ГГ преди да отиде в Ловеч беше обиколил няколко града, като предлагаше спорсонство на клуба с/ъ терени за бензиностанции. От Велико Търново не му позволиха, заради един Хилендара му викаха..беше в тоя бранш. Защо обаче не се получи при положение, че и Хилендара и ГГ бяха под крилото на една видна комунистка(Нора А)...не знам.
Относно двата ти въпроса. И двете са нарушения(морални).
- Не плащането на данъци е престъпление стига да те хванат и да го докажат. Най-големите мафиоти са осъдени за неплащане на данъци, а не за незаконната си дейнот
- Назначанаето на минимална заплата е често срещана практика у нас. Осигуряват те на 500 лева, вземаш 1500. Ако някой проговори от служителите, то чак тогава може да се докаже...дълга и сложна е. Потъърпевши са работниците, защото при един болничен или отпуск не получвата пари в/у 1500 лв, а в/у 500 лв
Ако има кадърни данъчни всичко това няма да се случва. Обаче у нас има много добри закони, просто никой не ги прилага и съблюдава за тяхното прлагане.
Престъпление, което не е вкарано в никакъв закон н е да работи за някого, а той да не ти плаща.