Red Warrior написа:fen-fen написа:Red Warrior написа:HEATSEEKER написа:Мвр отборът реве за стадион ''Раковки'' , ЦСКА(осн 1985 като ''Средец'') плачат , че само те плащали наем. Айде вече стига, като сте милиони фенове, да бяхте дали по 1 -2 лева никакъв проблем нямаше да има и за наеми и за лицензи и за всичко.
И що пък ние да даваме, след като ни взимат най-големите данъци и ги дават на села и паланки. И после като питам някой селянин защо не си копае нивата, а реве, че няма пари ми отговаря - ходи да кОпаш ти.
Аз пък да те питам - как точно твоите данъци идват в моето село? Под каква форма точно с твоят данък, моето село се е облажило!? И само да ти кажа, че селяните нямат частни ниви за да копаят!? Ама ти откъде да знаеш? Хората, които притежават земи се работят от арендатори за което получават рента! И още нещо - от копане никой не е спечелил пари! Така, че не говори тинтири - минтири неща моля те!....И колегата по горе е прав! Вместо да се обединявате и да защитавате истинския си клуб, този автентичния, вие тръгнахте да ближете гъза на Г.Г....Любимия ви клуб беше съсипан, унищожен, ограбен и т.н. Докараха ви два селски отбора насред София, а вие тръбите че "великия" ЦСКА се завръща? Кой е великия ЦСКА? Този който спечели купата или този на Ганчев, който прекръсти Литекс на ЦСКА? Как изобщо позволихте така да се подиграят с вас? Да ви се изсерат на главите, да се възползват от вас, да ви накарат да се противопоставяте един срещу друг!? Това ли са феновете на Великия ЦСКА? За съжаление Великия ЦСКА умира, а вие феновете му обърнахте гръб и го забравихте..........И после другите сме ви виновни!
Ако не знаеш 50% от данъците на софиянци не се оставят в града, а се преразпределят от държавата. После слушам селянджъри да ми казват, че те ме хранят, само че ние ядем турски домати, македонски краставици, френски картофи, полски яйца и киргизстански фасул. Само кинтите, които ни взимат са си наши да им ги дават на тях. За дургото, което си написал - не си много наясно, кой на кого лиже задника.
Ето ти един скромен разбор на данъците, отиващи в хазната и плащани от всички българи, които работят! Защото ние в провинцията също работим и плащаме данъци!
1. Пътища – ако пътуваш често виждаш и сам дупките, особено в северна и северозападна България… колата ти за жалост няма къде да се скрие. Къде са парите ни от винетките? В София как са пътищата?
2. Социални помощи – ти може би не взимаш, нито аз. Къде са моите пари? На кого се дават помощи?
3. Здравеопазване – лекарите лекували безплатно? Дали? Декември миналата година ми оперираха коляното- менискус, ама не в провинцията защото болниците нямат добри условия и специалисти! Платих си! Нищо, че съм здравноосигурен. Къде са парите от моя здравен данък? Не са в провинцията а в общия кюп.
4. Пенсии – няма да ги доживеем, ще работим до насиране с панперси!
5. Отбрана – къде ни е армията? Имаме ли такава?
6. Министерства и издръжка на властта – тия и една стотинка не са заработили, за сметка на това се погрижиха за всичко останало … Всички плащаме за техния комфорт!
7. Полиция – рекет, произвол, контакти с организираната престъпност…четем новини през три минути за Митьо очите, как диша дали диша и т.н.....но за сметка на това бият невинни хора с палки.
8. Образование – пълен провал! Опростачаването на нацията продължава! Закриват се училища, учители вече няма…Университетите са търговски дружества а двойните стандарти преобладават навсякъде. Оценка на българското дете 2,00 се равнява на 4,00 за цигането.......
Ето къде отиват парите ТИ !...и МОИТЕ също...!!! Така, че не ми втълпявай, че 50% от данъците на софиянци идвали в провинцията! Прочети Закона за Държавния бюджет! Финансирането на различни неща идва по програми, европроекти и т.н.....Държавата вероятно участва във някаква степен, но това е с данъците на всички българи в държавата а не с данъците на софиянци.