Денят за отбора

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

На линия
CSKA69
Контакти:

Re: Денят за отбора

Мнениеот CSKA69 » 10 юни 2016 13:36

Заговорихте за схеми и няма как да се стърпя да не спомена прословутата фраза, че не схемите играят на терена, а играчите.. Класата, опита и взаимовръзките мужду тях - това са компонентите, които правят дадена схема успешна в КОНКРЕТНИЯ отбор. Няма никаква гаранция, че с други играчи в друг отбор, дадения треньор ще постигне същите успехи, налагайки ''любимата си схема''. Затова и можем да разделим треньорите на два вида - тези, които нагаждат схемата на игра според наличния потенциал на играчите в отбора или тези, които променят състава дотогава, докато не напаснат играчите на схемата, която харесват. Според мен и двата варианта на процедиране могат да бъдат успешни, но пак всичко зависи от конкретните обстоятелства ;)

Иначе моята любима схема на игра е 3-4-3 (3-1-3-2-1). Говоря за Аякс по времето на Ван Гаал (1991-1997) Футболът на холандците по това време ми е нещо като идеал, който самият Ван Гаал не успя впоследствие да репликира никъде, където работи - нито в Барселона, нито в АЗ Алкмаар, нито в Байерн Мюнхен и националният отбор на Холандия; за периода му в Манчестър Юнайтед даже не ми се и говори :lol:

Изображение

"Running is for animals. You need a brain and a ball for football"

Ето я в изпълнение не къде да е, а на Бернабеу:

https://vimeo.com/150491178
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 10 юни 2016 14:01

Като традиционист предпочитам 4-4-2, но с различни вариации на ролята на определени позиции, а като харесващ полузащитници с плеймейкърски качества 4-1-2-1-2. Другите са ми някакви компромисни такива и само 3-5-2 ме радва заради възможността да играеш с двама нападателя и три централни бранителя. А и тази схема също отваря играта на плеймейкърите в даден отбор. Ако тримата в защита са грамотни, бързи и стабилни, а халф-бековете на ниво, няма смисъл да се използва типичен опорен полузащитник, а ако се добави един техничен защитник, този модул може да бъде много доминиращ.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 юни 2016 17:21

Furious_Monk написа:То това е ясно, но си представи Манджукич и Мюлер на тъчовете, като флангови нападатели, и Робен и Рибери като фалшиви деветки. :mrgreen:

Знам за какво ми говориш, просто те бъзикам.

Изображение

Фалшиви позиции, фалшива схема :lol: :lol: Онзи плешевеца дано се задави с тая мода с фалшивите играчи :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 10 юни 2016 19:49

Тоти са го докарали като Хитлер. :lol:

Изображение

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 10 юни 2016 20:14

Роналдо няма да е с прошарени коси 99%.Рамос са го направили на костюмирана маймуна с очила. А за Тоти всичката хвалба на всяка една от крайно-десните организации по света няма да му стигне.

Знаех си аз, че има и друга причина да го аплодират в Мадрид.
Анчелоти.

На линия
CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 10 юни 2016 20:18

Аз пък първоначално се зачудих за смисъла на тая картинка, пък той бил всъщност ''вечния'' Буфон :lol: Честно си признавам, че никога не съм го харесвал като вратар и за мен винаги е бил силно надценен и образът му на най-добрия в света - силно преувеличен :roll:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 10 юни 2016 22:45

Погба освен да опитва трикови подавания не блести дотук.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 10 юни 2016 23:18

Буфон е изрод, един от най-големите вратари които съм гледал. Погба нищо не играе, но има кога да покаже качествата си.

ПП. Французите поведоха, сега вече трябва да се отвори достатъчно пространство за тях.
Анчелоти.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 10 юни 2016 23:31

Дано падне още един гол в мача, че да ми излезе тотото. :lol:

Реал ще играе на Световното клубно първенство между 8 и 18 декември

Реал Мадрид ще участва на Световното клубно първенство в Япония, което тази година ще се проведе между 8 и 18 декември.

Освен Реал Мадрид в турнира ще вземат участие най-добрите отбори на Африка, Южна Америка, КОНКАКАФ, Азия и Океания.

До този момент освен Реал Мадрид е ясно, че в надпреварата ще се включат Америка от Мексико и Оукланд Сити от Нова Зеландия.

На 9 август Реал Мадрид ще се изправи срещу Севиля в мача за Суперкупата на Европа, който ще се играе в Трондхайм на стадион „Леркендал“.

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 10 юни 2016 23:38

Тези от диема направо настръхват като някой от ЕПЛ играе с топката. Не ми се мисли какво ще е като коментират мач на Англия. :oops: :oops: :oops:
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Върни се в “Реал Мадрид”