bobo_13 написа:Роден съм във Велико Търново, служил съм в Горна Оряховица(жп войски...сспално 78 човека, бяхме 3 българчета другото....), учил съм в Академията в Свищов, работил съм в Горна Оряховица, Търново, живях и работих 7-8 години в София, сега за малко се върнах във Велико Търново....след това не знам.
Обиколил съм почти цяла Европа, но винаги като се върна в Търново ми става едно мило и спокойно

Тук е пълно с история и баири.
Разликата м/у големия и малкия град е в разстоянията. В Търнво почти всичко е на 20 минути пеша или 2.50 лв с такси(тук такситата връщат до стотинка)....
Някой спомена за МИлано.....ами то навсякъде стана едно и също. Когато тръгнаха балканците из Европа и настана мръсотия

Иначе във всеки голям град в Европа не може да видиш местни. И във Виена, Берлин, Лондон, Париж, Брюксел, Прага, Лисабон, Мадрид, Букурещ...навсякъде е пълно с различни раси, пълно е с китайци, африканци, араби.
Миналата година бях за 2 седмици във Варшава......уникален град. Тъкмо пускаха и 2 от най-големите неборстъгача в Европа(единия на Ърст&Янг)...изобщо прекрасен град (особено старата част)....какви дворци, какви сгради...уникално. Но и там виждаш едни убави полякини белички, руси и до тях......арабелка или коминочистаче

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=B-zvUh_Hbis[/youtube]
Прав си колега! Аз всеки ден пътувам с такси до работното си място, излиза ми по 2 лева в двете посоки, а за да си изкарам колата от гаража ми излиза по скъпо, да не говорим за амортизация, ползвам я само по време на командировки

Иначе съм роден и учил в Разград, после за-малко Варна, а след казармата се залюбих с Болярка, и така вече 20 години!
Обиколил съм България няколко пъти! Има много красиви градове, села, градчета и кътчета, та всеки се чувства добре там където му харесва! Аз лично само като погледна отвъд дунава, и всичко ми изглежда някак си сиво!
Живи и здрави.
П.п. Поздравления за темата