Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот boabbb » 07 юни 2016 16:30

dunavfc написа:
boabbb написа:Ами, проблемите се решават, като се почне от най-големия :!: Най-големият проблем на България е обезлюдяването, емиграцията на младото, работоспособно население :!: Как се оправя - оправяне на доходите, насърчаване на раждаемостта на БЪЛГАРИ ( не на мангалите ), по-лесно взимане на студентски заеми, намаляване на лихвите по ипотечните кредити ... Големите ни "бизнесмени" трябва да се чукнат в главата, че скоро няма да има кого да вземат на работа, нещо, което в по-малките градове вече е налице :!:

Дълбока заблуда е, че доходите дигат многократно раждаемостта на една държава. Погледни раждаемостта във всички богати страни и ще видиш, че положението не е много по-различно от при нас. Да не говорим, че колкото по-бедна е една държава, толкова по-голяма е раждаемостта, особено в Африка по ред причини.
България, ако ще да се управлява по най-добрият възможен начин, няма как да се спре емиграцията, защото България няма шанс в близките 30 год. да доближи по стандарт Франция, Великобритания, Германия, САЩ и т.н.

Как па да е заблуда ... Човек, който изкарва едва колкото себе си да издържа, не си мисли нито за женене, нито за създаване на семейство :!: Мангалите и да имат, и да нямат - пак ще правят деца ... Българите гледат да имат възможност да ги отгледат и изучат като хората, за да имат що-годе равен старт в живота ... В България, в провинцията ако взимаш 1500 лв. мога да ти кажа, че няма да си никак зле, дори и жена ти да не бачка, и няма да мислиш за емиграция. Ама хората взимат по 500 ... как да не бягат :?:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 07 юни 2016 16:31

Куба :lol:

Раждаемостта е свързана с парите, но и с ... да го наречем еволюционното развитие (макар да не е точно названието). Една съвременна и нормална жена няма желание да е крава за разплод и просто да ражда хиляда деца. Това го няма при талибаните и разните пещерняци. Отделно там контрацептиви са непознати думи. Цивилизованият човек мисли какъв живот ще даде на дете, как ще го отгледа и изучи и дали има възможност за това. Пещерняка просто чука и ражда без да го ебе какво ще става с децата и дали ще просят на светофара.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 07 юни 2016 16:37

boabbb написа:
daduradam написа:
dunavfc написа:
boabbb написа:Ами, проблемите се решават, като се почне от най-големия :!: Най-големият проблем на България е обезлюдяването, емиграцията на младото, работоспособно население :!: Как се оправя - оправяне на доходите, насърчаване на раждаемостта на БЪЛГАРИ ( не на мангалите ), по-лесно взимане на студентски заеми, намаляване на лихвите по ипотечните кредити ... Големите ни "бизнесмени" трябва да се чукнат в главата, че скоро няма да има кого да вземат на работа, нещо, което в по-малките градове вече е налице :!:

Дълбока заблуда е, че доходите дигат многократно раждаемостта на една държава. Погледни раждаемостта във всички богати страни и ще видиш, че положението не е много по-различно от при нас. Да не говорим, че колкото по-бедна е една държава, толкова по-голяма е раждаемостта, особено в Африка по ред причини.
България, ако ще да се управлява по най-добрият възможен начин, няма как да се спре емиграцията, защото България няма шанс в близките 30 год. да доближи по стандарт Франция, Великобритания, Германия, САЩ и т.н.

Не всичко е стандарт, бе, стига с вашия стандарт.В много сектори като се приравнят доходи/разходи излиза едно и също в България и на запад.Масово се емигрира по други причини, ако не ги знаеш - питай, ще ти кажа.

Явно програмирането ти е силно, а не икономиката ... Основен индекс на това колко добре се живее, е какъв процент от общия семеен доход отива за храна :!: Ти си в Германия - разликата между тук и там е около 3 пъти ... поне :!: И когато на немеца и на българина му е възможно да спестява за почивка по 10%, да речеме, от заплатата си - немеца ще отиде в Дубай или в Куба, а българина - в Куртово Конаре ;)

Бояне, с послендото изречение съм съгласен, но с другото не.Немецът си купува храна и после техника, автомобил, дрехи и аксесоари по възможностите, които има, а за българина е важно да има беенве, айфон, дончо и гергана шити в някой гараж провинция Цункайхуй ( Цинхай ). Ясно е, че не всичко може да се обясни с две-три изречения, но икономиката хич не ми е слаба :P

П.С : Говорим за средна класа хора, колкото и да е относително.Ясно е, че в България има хора, които буквално мизерстват
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 07 юни 2016 16:52

boabbb написа:
dunavfc написа:

Как па да е заблуда ... Човек, който изкарва едва колкото себе си да издържа, не си мисли нито за женене, нито за създаване на семейство :!: Мангалите и да имат, и да нямат - пак ще правят деца ... Българите гледат да имат възможност да ги отгледат и изучат като хората, за да имат що-годе равен старт в живота ... В България, в провинцията ако взимаш 1500 лв. мога да ти кажа, че няма да си никак зле, дори и жена ти да не бачка, и няма да мислиш за емиграция. Ама хората взимат по 500 ... как да не бягат :?:

Е дай да живее като скот, без жена и семейство.То ако чака да се развие и да взема колкото му се иска да може да издържа семейство, ще стане на 50.И тогава я камилата я камиларя.Ебати и тъпата логика, познавам доста млади двойки, които не са много ок са парите ама имат деца, ама се оправя някак си и не мизерстват.За всичко си има лесно, стига ОБАЧЕ да имаш желание.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 07 юни 2016 17:00

Абе, аз съм ходил в Западна, там вярно са по-богати, ама хората масово караха НОВИ Vw и Opel, по-рядко БМВ-та и Ауди-та - изобщо нямаме нищо общо, а че си имаме "специфичен манталитет" си е истина :lol:

Смити, това, че се смееш за Куба, показва какъв си лаик ;) Карибите, евтиния, хубави плажове, хубави жени ( и не особено скъпи ;) ), тоталитаризма още им държи влага и шанса да те отвлекат е хиляди пъти по-нисък от Мексико :lol: От това по-хубаво, здраве му кажи 8-) А ... и можеш да видиш на живо много vintage автомобили от 50-те чак 8-)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 07 юни 2016 21:58

boabbb написа:Абе, аз съм ходил в Западна, там вярно са по-богати, ама хората масово караха НОВИ Vw и Opel, по-рядко БМВ-та и Ауди-та - изобщо нямаме нищо общо, а че си имаме "специфичен манталитет" си е истина :lol:

Да попитам: това как си го обясняваш? :roll:

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 07 юни 2016 22:33

boabbb написа:Абе, аз съм ходил в Западна, там вярно са по-богати, ама хората масово караха НОВИ Vw и Opel, по-рядко БМВ-та и Ауди-та - изобщо нямаме нищо общо, а че си имаме "специфичен манталитет" си е истина :lol:

Смити, това, че се смееш за Куба, показва какъв си лаик ;) Карибите, евтиния, хубави плажове, хубави жени ( и не особено скъпи ;) ), тоталитаризма още им държи влага и шанса да те отвлекат е хиляди пъти по-нисък от Мексико :lol: От това по-хубаво, здраве му кажи 8-) А ... и можеш да видиш на живо много vintage автомобили от 50-те чак 8-)

Като изключим политическият режим, който отслабва постоянно, Куба наистина е прекрасна държава.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 08 юни 2016 00:48

Jürgen написа:

Да попитам: това как си го обясняваш? :roll:

Разумния човек си купува нещо което му трябва и нещо което ще му свърши работа, а не нещо с което да се показва.

Хората са си взели кола която да ги вози, а не с която да свалят кифли.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 юни 2016 10:07

Аз не мисля, че раждаемоста ( прираста ) зависи толкова много от финансовото състояние у нас.
Познавам много хора с доход над 5 000 лв. месечно, които нямат ( все още ) деца, а тези дето имат, имат по едно.
Опираме до манталитет и приоритети.

Що се отнася до това, как можем да преборим отрицателният си прираст ...
Според мен е лесно.
Не трябва да правим някви сложни социални експерименти.
Та извън България има между 3 и 5 млн. българи.
Айде, за икономическите ни имигранти можем да се преборим да ги върнем предимно със силна и сигурна финансова среда.
Тука спор няма.
Но има едни други, дето са българи, но нямат ( и не им даваме ) паспорти.
Има достатъчно държавна земя, пустееща такава, из всички краища на Родината, тя може да е магнит за много хора с българско самосъзнание в чужбина.
Половин милион да привлечем, решаваме демографският си проблем за век напред.
И това ще са работещи-усърдни хора, а не паразити като някои от мургавите ни събратя по местоживеене.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Мнениеот Nuke » 08 юни 2016 10:18

THE G.A.M.E написа:Аз не мисля, че раждаемоста ( прираста ) зависи толкова много от финансовото състояние у нас.
Познавам много хора с доход над 5 000 лв. месечно, които нямат ( все още ) деца, а тези дето имат, имат по едно.
Опираме до манталитет и приоритети.

Аз пък познавам много хора, които имат малки деца, но няма къде да ги пратят на градина, понеже никъде няма места.

Върни се в “Свободна зона”