Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот fcb_bg » 02 юни 2016 21:49

THE G.A.M.E написа:
fcb_bg написа:
Инак ти благодаря, че ми потвърждаваш теорията за източването на мозъци към най-развитите държави. Щатите се похвалиха с точно 1 приет бежанец от Сирия засега. Бил голям физик, ако не се лъжа.

Тоя лаф с "източването на мозъци" така и не го разбирам.
Според мен това си е на пазарен принцип.
Нали не смяташ, че примерно - твоя фирма дава средно 600 кинта заплата, а на съседната улица, конкурент плаща по 800, е кражба на служители ? :roll:

Все пак, ако говорим за Щатите, трябва да изключим, буквално отвлечените насила немски учени след ВСВ.
Но останалите са привлечени с добри условия, перспективи, и разбира се... МЪНИ.

Няма пазарен принцип Оксфорд да офертира 17-годишни бълграски математици, дето мажат на международен форум по математика. Даже мисля, че те се създават с такава цел. Такива форуми има във всяка сфера, ама едно време комунягите си пазеха тяхното. Ся - аз ще ходя в Оксфорд, аз в Йейл, аз в Харвард, България че инвестирала в тия стотици хиляди за да излязат добри кадри, кой го ебе. Пазарен принцип, а? Ми да, ама бачка в полза на друг, а не на теб.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 02 юни 2016 22:07

fcb_bg написа:Сакън да не изкараш 20 кила моркови за да се научиш на дисциплина.

Виж какво, 20 кила моркови няма да те научат на дисциплина, ако си хаймана. Тия комунистически мантри с ученето на труд и дисциплина, някъде другаде ...... евтино оправдание, за да те експлоатират безплатно.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 02 юни 2016 22:10

GOLEADOR написа:
1982 написа:
GOLEADOR написа:Отделно от творчеството на Пеньо Пенев,както и да извърташ няма как да отречеш ентусиазма който струи от творчеството му.

Ще струи ентусиазъм, и още как ..... че инак няма да му го публикуват ....

Щото Пеньо Пенев е бил много публикуван приживе,имам чувството,че не си държал матура по литература. ;)

Кога са публикувани въпросните произведения, припомни ми ??

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 02 юни 2016 22:10

1982 написа:
fcb_bg написа:Сакън да не изкараш 20 кила моркови за да се научиш на дисциплина.

Виж какво, 20 кила моркови няма да те научат на дисциплина, ако си хаймана. Тия комунистически мантри с ученето на труд и дисциплина, някъде другаде ...... евтино оправдание, за да те експлоатират безплатно.

Ок, тигър, сега какво учи човек да бъде полезен за обществото?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 02 юни 2016 23:02

1982 написа:
GOLEADOR написа:
1982 написа:
GOLEADOR написа:Отделно от творчеството на Пеньо Пенев,както и да извърташ няма как да отречеш ентусиазма който струи от творчеството му.

Ще струи ентусиазъм, и още как ..... че инак няма да му го публикуват ....

Щото Пеньо Пенев е бил много публикуван приживе,имам чувството,че не си държал матура по литература. ;)

Кога са публикувани въпросните произведения, припомни ми ??

Сам си направи справката кога са му издавани произведенията и пак сам си сметни приживе или посмъртно Пеньо е тиражиран повече. ;)
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 02 юни 2016 23:09

Нарочно те попитах, не знаеш ли отговора ??!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 02 юни 2016 23:14

1982 написа:Нарочно те попитах, не знаеш ли отговора ??!

Ако ще си говорим така приживе Пенев има издадени 2 стихосбирки,сега ти кажи колко са издадени след смъртта му. ;)

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 02 юни 2016 23:25

Говорим не за общото му творчество, а за конкретните произведения, касаещи димитровградските бригади, нали те са обект на спора ??!

Питам те, защото не знам, толкова ли е трудно да ми отговориш директно ??!

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 02 юни 2016 23:28

Верно ли е негово или му го приписват, някой запознат ли е?

На гроба ми не слагайте вода
на онзи свят не искам да се мия.
И ако възкръсна от пръстта
ще бъде само за да се напия...
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 02 юни 2016 23:40

1982 написа:Говорим не за общото му творчество, а за конкретните произведения, касаещи димитровградските бригади, нали те са обект на спора ??!

Питам те, защото не знам, толкова ли е трудно да ми отговориш директно ??!

Говорим за бригадирското движение,както виждаш освен за Димитровград съм писал и за Хаинбоаз.Интересно,защо трябва да оцапаш всичко което се е направило през комунизма,включително и творчеството на Пеньо.Толкова ли е трудно да признаеш постиженията постигнати през това време?Хората са вярвали в това което правя,сега е трудно да се обясни на младите как може някой да работи за страната си без пари,но тогава хората са вярвали , че изграждат нещо красиво.На фона на мизерията в която е тънела България това строителство е впечатлявало народа.Да изградиш инфраструктурата на държавата,да построиш град,това е грандиозно добро в което много младежи са вярвали и са го направили.Сега това е невъзможно.

Върни се в “Свободна зона”