Кое европейско гледахте за първи път и какви са ви спомените
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, modor, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
- action66
- Контакти:
Кое европейско гледахте за първи път и какви са ви спомените
"Италия 80".Формата бе с 8 отбора. За първи път на голям форум участва Гърция.Бяха много слаби. Резултатността бе ниска, Голмайстор на първенството бе Клаус Алофс от ФРГ с 3 гола!!!! Фурор направи Белгия,която се добра до финала и трудно загуби от шампиона ФРГ с 1:2. Домакина Италия се добра до "малкия финал" с Чехословакия,но честно ви казвам ако не погледна статистиките не мога да се сетя кой взе третото място. Иначе запомних и вратарските изяви на Жан-Мари Пфаф от Белгия. Много ниска посещаемост с изключение на италианските мачове и финала. Това е първият ми спомен от европейско първенство.
Re: Кое европейско гледахте за първи път и какви са ви споме
iliev72 написа:Цецо Чука написа:Абе а кво ше кажете за 92 ра?
Тва е най-големия шок откак гледам футбол-датчаните станаха от плажовете, изтупаха си песъка от задниците, отидоха и размазаха всичко живо...незабравимо беше...
Ти гледал ли си квалификации ?! Сърбите ги направиха криви и в Белград и в Дания. И нещо непомня кой точно размазаха Дания след като печелеха с 1:0.
Дания спечели с 2:1 в Белград. Гледах мача и победата им беше напълно заслужена. Финишираха с 6-1-1, на точка за Югославия. И двата отбора бяха от висока класа и е трудно да се приеме едно твърдение, че някой някого е направил "крив".
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]
- damyanov1963
защо написа:damyanov1963 написа:защо написа:riddler написа:Първото ми европейско беше Евро 88. Холандците започнаха трудно като загубиха от СССР, а Ван Бастен влезна невъзстановен като резерва. Относно българите бяха на крачка от европейското, но в онзи дъждовен есенен мач срещу Шотландия загубиха с 0:1, а им трябваше само равен. Поредна българска трагедия като за Евро 84. Точно вчера по ирландската RTE Sport даваха предаване с Рони Уелън и в част от него наблегнаха точно на този мач в София.
А Джеки Чарлтън, треньорът на Ейре, тогава бил толкова сигурен, че няма шанс Шотландия да ни бие, че беше отишъл за риба и чак на третия ден, като се прибрал, разбрал, че са се класирали.
Преди да отиде на риба беше обещал на шотландския треньор, че ако ни бие ще му изпрати една каса шампанско и след това удържа на обещанието си
И аз вчера предложих на един колега непушач цигара, а той взе, че я изпуши!![]()
А на тоя мач, между другото, за пръв път видях мъже с поли. Беше ми много интересно, на полувремето все към сектор Б гледах. Кви сме били прости и задръстени тогава.
На шотландците тогава им беше треньор Анди Роксбърг, спомням си, че нямаха високо мнение за него, викаха му книжен специалист, мишка и разни такива. Наследи Джок Стейн и може да е и заради сравнението, после не се сещам да съм го чувал някъде, ама до средата на 90-те изкара в националния отбор и си бяха здрав отбор с него, класираха се редовно за световни и европейски първенства.
Като спомена за Джок Стейн се сетих за наследника му - Алекс Фъргюсън. Знае ли някой, бил ли е някога в България, с кой отбор, с кой български отбор е играл и как е завършил мача?
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
С Абърдийн Фъргюсън е гостувал на Марек още в началото на кариерата си, не знам точни резултати, ама Марек са ги били тука, в Станкето, обаче са отпаднали. За КНК е било.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.
damyanov1963 написа:защо написа:damyanov1963 написа:защо написа:riddler написа:Първото ми европейско беше Евро 88. Холандците започнаха трудно като загубиха от СССР, а Ван Бастен влезна невъзстановен като резерва. Относно българите бяха на крачка от европейското, но в онзи дъждовен есенен мач срещу Шотландия загубиха с 0:1, а им трябваше само равен. Поредна българска трагедия като за Евро 84. Точно вчера по ирландската RTE Sport даваха предаване с Рони Уелън и в част от него наблегнаха точно на този мач в София.
А Джеки Чарлтън, треньорът на Ейре, тогава бил толкова сигурен, че няма шанс Шотландия да ни бие, че беше отишъл за риба и чак на третия ден, като се прибрал, разбрал, че са се класирали.
Преди да отиде на риба беше обещал на шотландския треньор, че ако ни бие ще му изпрати една каса шампанско и след това удържа на обещанието си
И аз вчера предложих на един колега непушач цигара, а той взе, че я изпуши!![]()
А на тоя мач, между другото, за пръв път видях мъже с поли. Беше ми много интересно, на полувремето все към сектор Б гледах. Кви сме били прости и задръстени тогава.
На шотландците тогава им беше треньор Анди Роксбърг, спомням си, че нямаха високо мнение за него, викаха му книжен специалист, мишка и разни такива. Наследи Джок Стейн и може да е и заради сравнението, после не се сещам да съм го чувал някъде, ама до средата на 90-те изкара в националния отбор и си бяха здрав отбор с него, класираха се редовно за световни и европейски първенства.
Като спомена за Джок Стейн се сетих за наследника му - Алекс Фъргюсън. Знае ли някой, бил ли е някога в България, с кой отбор, с кой български отбор е играл и как е завършил мача?
Това ще е само в епичния мач на "Бончук", в който Марек бие Абърдийн с 3:2, нали?
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]
- damyanov1963
action66 написа:"Италия 80".Формата бе с 8 отбора. За първи път на голям форум участва Гърция.Бяха много слаби. Резултатността бе ниска, Голмайстор на първенството бе Клаус Алофс от ФРГ с 3 гола!!!! Фурор направи Белгия,която се добра до финала и трудно загуби от шампиона ФРГ с 1:2. Домакина Италия се добра до "малкия финал" с Чехословакия,но честно ви казвам ако не погледна статистиките не мога да се сетя кой взе третото място. Иначе запомних и вратарските изяви на Жан-Мари Пфаф от Белгия. Много ниска посещаемост с изключение на италианските мачове и финала. Това е първият ми спомен от европейско първенство.
Чехословакия победи и взе третото място. Тогава тифозите искаха да линчуват Енцо Беардзот, а след две години го направиха национален герой, като стана СШ в Испания. Иначе първенството в Италия го помня най-вече с изцепките на английските фенове, заради които полицията пусна сълзотворен газ на един от мачовете им, който беше прекратен за около половин час и камерите даваха в продължение на няколко минути, как лекарите на английския отбор бършеха сълзите на вратаря им Рей Клемънс.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
- damyanov1963
1913 написа:damyanov1963 написа:защо написа:damyanov1963 написа:защо написа:riddler написа:Първото ми европейско беше Евро 88. Холандците започнаха трудно като загубиха от СССР, а Ван Бастен влезна невъзстановен като резерва. Относно българите бяха на крачка от европейското, но в онзи дъждовен есенен мач срещу Шотландия загубиха с 0:1, а им трябваше само равен. Поредна българска трагедия като за Евро 84. Точно вчера по ирландската RTE Sport даваха предаване с Рони Уелън и в част от него наблегнаха точно на този мач в София.
Това ще е само в епичния мач на "Бончук", в който Марек бие Абърдийн с 3:2, нали?
Точно така

Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
damyanov1963 написа:А някой помни ли, че един-два месеца преди Евро 88 нашите национали победиха в приятелски мач в Амстердам Холандия с Гулит, Бастен и Рийкард с 2:1?
Получи се нещо, като реванш за изпуснатото участие на шампионата.
Даже този мач го има на репортаж https://www.youtube.com/watch?v=ZttHVzkHw2I
- damyanov1963
защо написа:С Абърдийн Фъргюсън е гостувал на Марек още в началото на кариерата си, не знам точни резултати, ама Марек са ги били тука, в Станкето, обаче са отпаднали. За КНК е било.
За съжаление в Абърдийн падат с 3:0.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
А като се задълбахме в това Евро`88 да кажа една добра дума и за англичаните. Не се сещам някой футболист да ме е впечатлил, ама бяха много сработен отбор, играеха с едно докосване и на много високо темпо, то затова и никой не се е откроявал, обаче направиха много добри мачове.. Само датчаните бяха слаби на това първенство, те па имаха един десен бек, Иван Нилсен, който беше на 42 години и може с това да се е записал в историята. Не сме споменали и Джанини от италианците, играеше малко по-назад и пускаше едни пасове през цялата защита, нещо като Пирло в най-силните му години. На тях нещо не им бяха във форма най-прехвалените и на най-важните постове играчи - Виали и Дзенга, иначе имаха добър отбор.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.