damyanov1963 написа:защо написа:riddler написа:Първото ми европейско беше Евро 88. Холандците започнаха трудно като загубиха от СССР, а Ван Бастен влезна невъзстановен като резерва. Относно българите бяха на крачка от европейското, но в онзи дъждовен есенен мач срещу Шотландия загубиха с 0:1, а им трябваше само равен. Поредна българска трагедия като за Евро 84. Точно вчера по ирландската RTE Sport даваха предаване с Рони Уелън и в част от него наблегнаха точно на този мач в София.
А Джеки Чарлтън, треньорът на Ейре, тогава бил толкова сигурен, че няма шанс Шотландия да ни бие, че беше отишъл за риба и чак на третия ден, като се прибрал, разбрал, че са се класирали.

Преди да отиде на риба беше обещал на шотландския треньор, че ако ни бие ще му изпрати една каса шампанско и след това удържа на обещанието си

И аз вчера предложих на един колега непушач цигара, а той взе, че я изпуши!
А на тоя мач, между другото, за пръв път видях мъже с поли. Беше ми много интересно, на полувремето все към сектор Б гледах. Кви сме били прости и задръстени тогава.
На шотландците тогава им беше треньор Анди Роксбърг, спомням си, че нямаха високо мнение за него, викаха му книжен специалист, мишка и разни такива. Наследи Джок Стейн и може да е и заради сравнението, после не се сещам да съм го чувал някъде, ама до средата на 90-те изкара в националния отбор и си бяха здрав отбор с него, класираха се редовно за световни и европейски първенства.