Руската книжарница в Разград
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

pampi написа:v.r.s. написа:
То не трябва да мисля за нещо на което съм бил свидетел. Аз съм учил от 1978 до 1989 година и от четвърти или пети клас, не си спомням кога точно започваше изучаването на чуждите езици, имаше три варианта от които да избираме и те бяха английски, френски и немски език. А аз съм учил в Перник, а не по селата и френският език се изучаваше наравно с останалите два.
Така, че не те зная какво помниш, но твърдя, че пишеш глупости.
![]()
Я цитирай дума по дума глупостите които съм писал!
Къде точно съм казал, че в големите градове не се е учил френски език?От кое село е майка ти, бе, Пинокио? Навремето френски език се учеше основно по селата и малките градчета, в големите градове преобладаваха немския и английския...
Та Перник малък град ли е? Само 1-2 училища ли има?
И да, продължавам да твърдя, че малките селища, които имат малко ученици, не можеха да си позволят два-три западни езика, а поддържаха главно само френски, по причина, че навремето имаше повече учители с френска филология, от колкото с немска и английска.

v.r.s. написа:pampi написа:v.r.s. написа:
То не трябва да мисля за нещо на което съм бил свидетел. Аз съм учил от 1978 до 1989 година и от четвърти или пети клас, не си спомням кога точно започваше изучаването на чуждите езици, имаше три варианта от които да избираме и те бяха английски, френски и немски език. А аз съм учил в Перник, а не по селата и френският език се изучаваше наравно с останалите два.
Така, че не те зная какво помниш, но твърдя, че пишеш глупости.
![]()
Я цитирай дума по дума глупостите които съм писал!
Къде точно съм казал, че в големите градове не се е учил френски език?От кое село е майка ти, бе, Пинокио? Навремето френски език се учеше основно по селата и малките градчета, в големите градове преобладаваха немския и английския...
Та Перник малък град ли е? Само 1-2 училища ли има?
И да, продължавам да твърдя, че малките селища, които имат малко ученици, не можеха да си позволят два-три западни езика, а поддържаха главно само френски, по причина, че навремето имаше повече учители с френска филология, от колкото с немска и английска.
Твърдението ти беше съвсем друго, че в големите градове се е изучавало предимно немски и английски, а френски основно по селата и малките градчета. За селата и малките градчета съм съгласен, че може и да не е имало учител по даден език и дори да се е изучавал само един език, но в големите градове се избираше от тези три езика и френският се учеше в училищата наравно с немски и английски.
Ето на този твой коментар отговорих.
"От кое село е майка ти, бе, Пинокио? Навремето френски език се учеше основно по селата и малките градчета, в големите градове преобладаваха немския и английския..."
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
fcb_bg написа:v.r.s. написа:fcb_bg написа:CTAHKO написа:fcb_bg написа:Ей, 3 пъти го питаха Баце водещите на НОВА дали Ердо се меси във вътрешната политика на България, тоя се вие кат питон на слънце да го ева...
Да не почна да говори за повишените приходи от митниците и повишеното усвояване от фондовете![]()
![]()
Тц, не можа да стигне до там, щото Ани и Вики го засипаха с въпроси и той се нацупи, че не можал да каже това, което искал.
Гледам редовно сутрешният блок на Нова и водещите са наистина много дразнещи. Задават въпрос и прекъсват по средата на изречението, без изчакат отговора. Това го правят с всички, не само с "Баце".
Колкото до този въпрос дали Ердо се меси в българската политика, според вас един премиер би ли потвърдил подобно нещо в ефир, без значение за коя страна или неин лидер става въпрос. Той не пожела да потвърди и за това, дали първото му правителство е било свалено от Русия, както и дали се готви отново подобно нещо от нейна страна и точно така се прави. За това са службите, които да следят и предотвратяват подобни намеси, а не да се излиза и говори в прав текст, защото това би довело до международен скандал.
А след като не отрече и за двете, това трябва да говори за подобни намеси, но обявяването в им ефир би било политически гаф, който ще доведе до скандали.
А и накрая мисля, че добре иронизира водещите, за въпросите им относно казаното от Местан, Нинова, Първанов, Симеонов и т.н., все едно са го поканили да отговаря за техните коментари и действия, а не за действията на правителството. Аз също бих се ядосал ако някой ми задава въпрос и преди да отговоря ме прекъсне за да зададе друг и това тези двама водещи наистина го правят постоянно и с всички гости.
Е, хайде сега, това не пречи на Плевнелиев и външния да използват постоянно антируска реторика, за там може да става политически гафове, ама ся сакън да не кажем нещо криво на Ердича. Впрочем Плевнелиев защо не е използвал никога антитурска реторика в мандата си? Явно български депутат требе по-често да спи при Гьокче, а други требе да започнат по-често да говорят на турски във възхвала на южната съседка.
Ми... да ти *** и службите аз.
Uncle_Sam написа:През т.нар. комунизъм българите се научиха да крадат, лъжат, мързелуват и да чакат наготово. Ужасен строй, който ни превърна в една голяма циганска махала.
1982 написа:Uncle_Sam написа:Недей да бъркаш безплатния труд, защото бригадите си бяха живо робство, с труда. Когато се трудиш получаваш пари, а не работиш за политбюро, които си пълнеха касичките в чужди банки и дружества. Бригадите се организираха, защото държавата нямаше достатъчно пари за земеделци.
Абсолютно, бригадите бяха чиста експлоатация на хора, без да им се заплаща за труда. Още едно от комунистическите простотии и анти-човешки дейности.
Alexx написа:Uncle_Sam написа:През т.нар. комунизъм българите се научиха да крадат, лъжат, мързелуват и да чакат наготово. Ужасен строй, който ни превърна в една голяма циганска махала.
Същата е работата и при капитализма.1982 написа:Uncle_Sam написа:Недей да бъркаш безплатния труд, защото бригадите си бяха живо робство, с труда. Когато се трудиш получаваш пари, а не работиш за политбюро, които си пълнеха касичките в чужди банки и дружества. Бригадите се организираха, защото държавата нямаше достатъчно пари за земеделци.
Абсолютно, бригадите бяха чиста експлоатация на хора, без да им се заплаща за труда. Още едно от комунистическите простотии и анти-човешки дейности.
Мда при капитализма няма експлоатация.
Потребители, разглеждащи този форум: icko65 и 8 госта