Storm30 написа:Ами веднага ти отговарям, били са шампиони в началото на миналия век, а после идва фамилия Аниели( която впрочем е в основата на икономиката на Италия) и отбора вече около 100-ина години е собственост на една фамилия.
Не е като да си рязан арабин и да си мислиш,че разбираш от футбол и да играеш реален Football Manager със средства непосилни за останалите отбори.
п.с Самото сравняване на отбори като ПСЖ и Сити с Ювентус и Милан например е обидно за самата игра като цяло.

Защо да е обидно? ПСЖ е играл с Юве още през 80-те и въпреки, че е бил съвсем млад отбор не е бил далеч да ги отстрани. Отпадат след две равенства срещу пълния със звезди Ювентус (Платини, Бониек плюс сума ти световни шампиони от '82) и са изпратени с аплодисменти от 60 хил. на Комунале. През 1995 г. отстъпиха на 1/2 финал за ШЛ на Милан с Барези, Бобан, Савичевич и пр. И да, не всеки отбор е имал възможност да бъде собственост на компанията, която десетилетия е дърпала държавната икономика и още от 50-те години в едни от най-романтичните времена на футбола, когато всички по света са играели с местни футболисти, да ти привлича играчи от Англия и Южна Америка с трансферни суми.
Изобщо сте ми много интересни с квалификациите, значи слагаме настрана 3-4 отбора от Италия, 2 от Испания, 3-4 от Англия и останалите ги пишем измислени. Или пък откакто сме почнали да гледаме футбол вадим отборите, които са били най-силни и са ни направили впечатление и теглим чертата. Айде направи ми един списък поне с истинските отбори, че да ги научи веднъж завинаги. Върхът бяха приказките, че ПСЖ бил като Ред Бул-ите. Говорим за най-титулуваният отбор във Франция и единият от двата най-подкрепяни в страната в последните 25 г., но по невероятна логика той бил 1:1 с току що създаден отбор с името и цветове на частна компания, базиран в Лайпциг. Или пък със Сити при положение, че имат успехи на местно, европейско ниво и това, че им ходиха по 30 хил. на мачовете в трета дивизия. Що за лош вкус?
Аз за себе си знам, че в никакъв случай няма да кажа измислен отбор на клубове като Торино, Дженоа, Болоня, Бари, Верона и т.н. само защото са станали собственост на инвеститор от Азия, Африка или Антарктида и са се намесили активно в ект. Няма как да заклеймя отбори с история, традиции и фенове, а впрочем първите две не означават година на създаване и брой титли и купи, прочетени в уикипедия.