ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Мнениеот Кашчей » 13 май 2016 22:14

CSKA 78 написа:
Кашчей написа:
CSKA 78 написа:
ПРАВОМОЩИЯ НА СИНДИКА
Чл. 658. (1) Синдикът има следните правомощия:
1. представлява предприятието;
2. управлява текущите му дела;

И кой, казваш, има право да сключва спонсорски договор в такъв случай, след като цялото управление по ТЗ е в ръцете на синдика?!

Представлява предприятието и управлява текущите му дела! И текущите му дела са сключване на спонсорски договори може би! :shock: :mrgreen:
Или установяване на всичките ищци на предприятието и съблюдаване на масата на несъстоятелността, за да може при фалит на дружеството, кредиторите да получат своите вземания! :o

ПП Кашуй, я виж друг сайт, където по-подробно са обяснени правомощията на синдика! Аз казвам, че са малко по-големи от на куратор! :mrgreen:

Този сайт върши ли ти работа, Кони?

http://lex.bg/laws/ldoc/-14917630

Като го отвориш, скролни до чл. 658!
ППІДа ти кажа честно, понасял съм и повече простотия от твоята!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 13 май 2016 22:14

icko65 написа:Ст.Варна нали ще има след 2г.-ке проблема?Кони -за вас положението е :Оздравяване чрез план=А група.Врътки на джуджето=пак на село.Щото няма профи лиценз.

Верваш ли си, че след 2 години ще го има! Щото теренът ви е заприличал на нашия след изравянето на чимовете! :lol: Може би трябва от теренът да почнете! Но няма нужда от бързане, може би в близките 3 до 5 години! :mrgreen:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 13 май 2016 22:16

CSKA 78 написа:
icko65 написа:Ст.Варна нали ще има след 2г.-ке проблема?Кони -за вас положението е :Оздравяване чрез план=А група.Врътки на джуджето=пак на село.Щото няма профи лиценз.

Верваш ли си, че след 2 години ще го има! Щото теренът ви е заприличал на нашия след изравянето на чимовете! :lol: Може би трябва от теренът да почнете! Но няма нужда от бързане, може би в близките 3 до 5 години! :mrgreen:

Пак не си в час!
Строи се на терена на "Юрий Гагарин".
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 13 май 2016 22:21

Кашчей написа:Този сайт върши ли ти работа, Кони?

Кашуй, идеален е!

Би ли ми посочил къде е точката, в която синдикът се меШа във вътрешно фирмените дела и сключва спонсорски договори? ;)

Чл. 658. (1) Синдикът има следните правомощия:

1. представлява предприятието;

2. управлява текущите му дела;

3. (нова - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) упражнява надзор върху дейността на длъжника в случаите по чл. 635, ал. 1;

4. (предишна т. 3 - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) получава под опис, съхранява и води търговските книги и търговската кореспонденция на предприятието;

5. (предишна т. 4 - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) издирва и уточнява имуществото на длъжника;

6. (предишна т. 5 - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) при предвидените в закона условия прави искания за прекратяване, разваляне или унищожаване на договори, по които е страна длъжникът;

7. (предишна т. 6 - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) участва в производствата по делата на предприятието на длъжника и завежда от негово име дела;

8. (предишна т. 7 - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) събира паричните вземания на длъжника и внася полученото в особена банкова сметка;

9. (предишна т. 8 - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) с разрешение на съда се разпорежда с паричните суми от банковите сметки на длъжника, когато това се налага във връзка с управлението на имуществото и неговото запазване;

10. (предишна т. 9 - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) издирва и уточнява кредиторите на длъжника;

11. (предишна т. 10 - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) по определение на съда свиква и организира събранията на кредиторите;

12. (предишна т. 11 - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) предлага план по чл. 696;

13. (предишна т. 12 - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) извършва действия по прекратяване участието на длъжника в търговски дружества;

14. (предишна т. 13 - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) осребрява имуществото от масата на несъстоятелността;

15. (предишна т. 14 - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) извършва други предвидени от закона или възложени от съда действия.

(2) Синдикът осъществява правомощията си съобразно с развитието на производството по несъстоятелност и постановеното от съда.

(3) (Нова - ДВ, бр. 38 от 2006 г.) Всички държавни органи и организации са длъжни да оказват съдействие на синдика при изпълнение на неговите правомощия.

На мен тази точка ми направи много голямо впечатление- 9. (предишна т. 8 - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) с разрешение на съда се разпорежда с паричните суми от банковите сметки на длъжника, когато това се налага във връзка с управлението на имуществото и неговото запазване;
Но в статията на "24 часа" има голяма противоречие! Действията на синдика дали са съгласувани със съда?! :o :shock:
Последна промяна от CSKA 78 на 13 май 2016 22:28, променено общо 1 път.
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 13 май 2016 22:27

CSKA 78 написа:
Кашуй, идеален е!

Би ли ми посочил къде е точката, в която синдикът се меШа във вътрешно фирмените дела и сключва спонсорски договори? ;)

Какво мислиш за точки 1 и 2?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 13 май 2016 22:28

CSKA 78 написа:
Кашчей написа:[! :mrgreen:
Този сайт върши ли ти работа, Кони?

Кашуй, идеален е!

Знаеш ли, някои неща, ми идват и на мен в повече. Не може да си чак толкова задръстен! Синдикът управлява делата на клуба, но не може да се меша в тях-такъв бисер и Тео няма да напише, вервай ми! Ти сигурно ще си единственият в света, който може да кара самолет, ама откъм опашката, без да влизаш в пилотската кабина!
Последна промяна от Кашчей на 13 май 2016 22:30, променено общо 1 път.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 13 май 2016 22:29

vaskonti написа:
CSKA 78 написа:
Кашуй, идеален е!

Какво мислиш за точки 1 и 2?

"Мислиш" и Конан са оксиморони, това го разбрах тази вечер.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 13 май 2016 22:32

Кашчей написа:Знаеш ли, някои неща, ми идват и на мен в повече. Не може да си чак толкова задръстен! Синдикът управлява делата на клуба, но не може да се меша в тях-такъв бисер и Тео няма да напише, вервай ми! Ти сигурно ще си единственият в света, който може да кара самолет, ама откъм опашката, без да влизаш в пилотската кабина!

Явно аз не съм ти обяснил, или на теб е ти достига сиво вещество! Ще използвам малко по-купешка думичка, дано ме разбереш! Дали синдикът има право да се намесва в делата на УС на дружеството? Защото, ако съдим по уволнението на Тодоров, то синдикът въобще няма думата там! :shock:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 13 май 2016 22:32

Кировец написа:1.Представлява ПФК ЦСКА.

2. Управлява делата на дружеството
Това е важната точка, за която Конан спори.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “Архив”