Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Re: Какво пък ви пречат народните танци бе, идиоти не-полезн

Мнениеот Player » 07 май 2016 12:22

v.r.s. написа:

Те циганските и турските ги научават от родителите си още в момента, в който започнат да се държат на краката си, тук става въпрос за изучаване на народни танци, които не се състоят само от друсане на задници и цици.
Но като гледам коментарите по темата на повечето от вас, напълно разбирам защо има противници на една такава идея, защото просто като нация се превръщаме на цигани.
Тук бих желал да спомена, че за разлика от големите българи, голяма част от добрите музиканти, които свирят народни хора са цигани и турци и също така за разлика от протестиращите срещу идеята "българи", те наистина харесват народната музика и танци.

Спокойно, никой не протестира срещу едно от най-българските неща. За платените лекета, които искат да покажат защо получават парите си е съвсем друго. Те биха протестирали и срещу майките си ако имат изгода. Нека да го направят избираемо в началото и после ще има масови желания за това, ако толкова не могат да го решат. Предполагам че в Ирландия никой няма нищо против детето му да знае ирландски танци или в Шотландия да свирят на гайди и тн. Но ние винаги винаги трябва да се прочуем като чета с предател.

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот ndrangheta » 07 май 2016 12:24

Боклукът Джамбазки се прави на родолюбец докато лапа 8000 евро на месец заплатка от Брюксел. Хем се води евроскептик, хем работи за ЕС. Шизофреник пълен.

P.S. Аз съм за изучаването на народни танци в училище.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: Какво пък ви пречат народните танци бе, идиоти не-полезн

Мнениеот v.r.s. » 07 май 2016 12:37

Player написа:
v.r.s. написа:

Те циганските и турските ги научават от родителите си още в момента, в който започнат да се държат на краката си, тук става въпрос за изучаване на народни танци, които не се състоят само от друсане на задници и цици.
Но като гледам коментарите по темата на повечето от вас, напълно разбирам защо има противници на една такава идея, защото просто като нация се превръщаме на цигани.
Тук бих желал да спомена, че за разлика от големите българи, голяма част от добрите музиканти, които свирят народни хора са цигани и турци и също така за разлика от протестиращите срещу идеята "българи", те наистина харесват народната музика и танци.

Спокойно, никой не протестира срещу едно от най-българските неща. За платените лекета, които искат да покажат защо получават парите си е съвсем друго. Те биха протестирали и срещу майките си ако имат изгода. Нека да го направят избираемо в началото и после ще има масови желания за това, ако толкова не могат да го решат. Предполагам че в Ирландия никой няма нищо против детето му да знае ирландски танци или в Шотландия да свирят на гайди и тн. Но ние винаги винаги трябва да се прочуем като чета с предател.

Гледах предаването по нова телевизия, в което спореха някакъв адвокат и един човек занимаващ се с хореография. Предложението е всяка учебна година да има два часа в седмицата по физическа подготовка, в които да се изучават определени хора. И така от първи до дванадесети клас да се изучат 22 хора, което е около 2 хора на година. Те ще са два часа в седмицата, като целта е децата да се запознаят с фолклорните танци. Този адвокат започна да говори нелепости относно това, че се нарушавали свободите на децата, как той имал 6 двойки заради това, че не се научил да играе хоро като дете и други нелепости, като дори накрая стигна до заключението, че никой няма право да задължава някого да изучава това, което не му харесва. На което човека му каза, че по неговата логика ако някое дете не може да рисува и пее и тези предмети не му харесват, би трябвало и те да бъдат извадени от учебната програма и това което говори е анархия, на което адвокатчето се изцепи, че анархията е най-висшата форма на демокрация. Да не говоря, че в безсилието и липсата си на аргументи, той си позволи да иронизира народните ни обичаи и то по начин, който освен, че беше грозен, но и излъчваше злоба към тях и въобще към всичко българско.
Явно точно това е провокирало и Джамбазки да напише тези редове, което според мен е напълно нормална реакция.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 07 май 2016 13:08

ndrangheta написа:Боклукът Джамбазки се прави на родолюбец докато лапа 8000 евро на месец заплатка от Брюксел. Хем се води евроскептик, хем работи за ЕС. Шизофреник пълен.

Всичките ни "националисти" и "патриоти" са такива - Сидеров, Джамбазин и т.н. Жалък и евтин цирк.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

pomiqr272
Контакти:

Мнениеот pomiqr272 » 07 май 2016 17:53

dunavfc написа:Ебаси кефа, имам чувството, че русенци сме завладели ли форумът :mrgreen:

Безделници, какво да ни правиш. Източваме социалната система.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 08 май 2016 23:24

ndrangheta написа:Боклукът Джамбазки се прави на родолюбец докато лапа 8000 евро на месец заплатка от Брюксел. Хем се води евроскептик, хем работи за ЕС. Шизофреник пълен.

Тоя изобщо не ми е симпатичен, но в случая не си прав за мен. Нали евентуалните промени могат да дойдат от този парламент или иначе казано от избраните депутати. Поне аз не съм чул някоя евроскептична партия да пропуска изборите за ЕП. Аз смятам, че ЕС не се развива изобщо в подходящия начин, но няма как да бъде променен извън техните структури или чрез много твърдо и явно желание на Франция, Германия и UK, а първите две....

------

Какво дявол го взел е това изучаване на народни танци и какво общо има с училища извън танцови такива?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 май 2016 07:42

Thsmith написа:Какво дявол го взел е това изучаване на народни танци и какво общо има с училища извън танцови такива?

Уусещаш ли се, каква глупост си написал за пореден път 8-) Дай тогава да махнем и физическото възпитание, освен в спортните такива 8-) Езиците, освен в езиковите такива и математиката и природните науки, освен в природо - математическите такива 8-) Ей тка, за да не нарушаваме правата и кефа на соросоидната чифутска измет 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 09 май 2016 12:39

Thsmith написа:

Поне аз не съм чул някоя евроскептична партия да пропуска изборите за ЕП. Аз смятам, че ЕС не се развива изобщо в подходящия начин, но няма как да бъде променен извън техните структури или чрез много твърдо и явно желание на Франция, Германия и UK, а първите две....

------

Какво дявол го взел е това изучаване на народни танци и какво общо има с училища извън танцови такива?

Въпросните структури по дефиниция, още в генезиса си, са наднационални и никой автентичен националист няма място там. Толкова за лъжепатриота Джамбазки и котилото му.

Народните танци имат място в средното училище, защото възпитават в родолюбие. Приеми го като българския еквивалент на The pledge of allegiance.
Освен това могат да бъдат алтернатива на всеки друг спорт и съответно децата да имат по-голям избор какво точно да се прави в час по физическо.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 май 2016 12:46

Някой може ли да ме светне, колко гръцки туристи дойдоха за празниците в България да си харчат парите и колко спечели туристическият ни бранш от тях 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 09 май 2016 13:04

Извинявай, но физическото не е танци и не виждам как това би възпитавало "родолюбие". Аз смятам, че семейството "възпитава", а училището е за обучаване. Да отидеш и да научиш нещо полезно чрез което да можеш да устроиш живота си в бъдеще време.

Оставам настрана крайното ми негативно чувство към танците, на децата им трябва истинско физическо и то всеки ден, а не разни странни форми на отбиване на номер. Пълно е с 20 годишни шкембовци и дебеланки, пълно е с деца без елементарна обща култура, а ние говорим за въвеждане на обучение по танци :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”