Информация за бюрото по труда !?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Re: Информация за бюрото по труда !?

Мнениеот dreben23 » 05 май 2016 17:18

По принцип при три отказа относно предлагани от тях позиции, могат и трябва да прекратят регистрацията, но аз съм им отказвал и повече-техните предложения са абсурдни за моите знания и умения и си ги отрязвах, хич не ми пука какво бюро са. Последно ги напсувах врют и сетне хъката мъката по телефонче г-не, що не сте дошли кай за подпис. Изобщо ако човек няма плащане или не му трябват права на безработен за некакви помощи е пълна безсмислица да се заседява по тама, особено след 28-те години възрастова граница за младежките им програми. При мен стана така, че бях навършил 29 един месец след регистрацията и курец младежка програма. :lol: Ама да не се учудва никой защо не влиза и фишо- късметчето ми обърна гръб веднага след магистратурата и ся ме боли уйо имам или нямам осигуровки. Дали ще ме е срам от хората или няма, тия времена минаха-.на преден план стои оцеляването. Едно 70% от най-свестните и умни хора сега сме дълготрайно безработни и без осигуровки и не сме и на борса, такава ни е държавата, деца. Пропаднала като самите нас. :lol: За какво мислите, че още млади и зелени хорицата бегат у чужбина да ратайстват за неколко долара или паунда на час? Ами гледат кви сме мизерни батковците и така. Дали ще прислужваш тук или в чужбина, разликата е само пълния хладилник там и празният тук. :lol: И кво от туй, нито са чак толкова по-умни людесе, нито по-знаещи и можещи га всичкото им е платено или са устроени с апартаменти и вили. Няма се оженим та голема работа станала...Таман да нема сирачета и вдовици сетне, сплитай си белите косми и си роши из куиз! :mrgreen: Че еди кой си нямало да ме уважава, ама да си завре уважението ей там отзад дето не огрява слънчице! :) Аз нали го уважавам, а то туй е по-важното - от неговото уважение полза никаква- хладилнико си седи празен. Но само така се запазва човещинката. Мъки и пак мъки, момци! :lol: :lol: Пускам си сериала, а вие работете и пълнете хладилнико, че си бало мамито! Има и добра страна- почти нема сериал дето да не изгледаме навреме, а работещите немат време за благинките от живота! :)
Последна промяна от dreben23 на 05 май 2016 17:38, променено общо 2 пъти.
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

velev
Контакти:

Мнениеот velev » 05 май 2016 17:22

НЕ ЗНАМ КАК МОЖЕШ ДА ОБЯСНИШ НА фАНТАСТИКО, ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА СИИЗКАРАШ ИЛИ ПОДНОВИШ ЗДРАВНАТА КНИЖКА...БОЛЕДУВАЛ СИ БОЛЕСТ- ИЗМИСЛИТАМ...ХЕПАТИТ, ЗАРАЗЕН СИ БИЛ ОТ ЖЕНА С ВЕНЕРИЧЕСКА...И ЩЕ ТИ БИЯТ ШУТА. и БЕЗ ДОКУМЕНТИ ЗА БОЛЕСТТА...ТОВА Е ТВОЯТА ЛИЧНА ОРИСИЯ...

pomiqr272
Контакти:

Мнениеот pomiqr272 » 05 май 2016 18:03

Отиваш където си пратен и им отказваш. Те пишат и продължаваш напред.

Студентите редовно обучение, които работят да не правят моята грешка. Отивам в бюрото по труда да се регистрирам като безработен, за да получава, обезщетение за безработица, защото исках да седна да уча за сесията и да вземам пари и отговарям на всички условия и казвам, че съм студент редовно обучение. Не можеш да получаваш обезщетение за безработица. Моля!!! Защо? Не можеш. Не ми обясниха защо. Не можеш. Написах писмо до омбудсмана (предишния) и ми написа, че съм студент редовно обучение и по тази причина не се водя безработен. Защо ми вземат вноски от заплатата за фонд обезщетение при безработица, ми подмина въпроса. Пропускайте в БТ да казвате, че сте редовна обучение, ако сте там за пари.

Потребителски аватар
Dundy
Контакти:

Мнениеот Dundy » 05 май 2016 18:48

MoNteSo написа:То да ми преведат последните пари, после знам как да действам..
Пич незнам защо се тормозиш.
Първо пари не получаваш от борсата а от НОЙ, веднъж отпуснати няма начин да не вземеш, освен ако не сключиш договор с някой за работа. Но пак не губиш, което не си взел ще вземеш при следващо уволнение (ако имаш ново право има ново обещетение - това е 3 г от това обещетение). За какво ти е тая борса щом си намерил работа? Единствено ще ти прекратят регистрацията (повтарям парите не ги губиш ако нямаш договор, дори ако работиш нелегално няма проблем)

Makarona87
Контакти:

Мнениеот Makarona87 » 05 май 2016 19:59

Макарона и той е регистриран в момента в БТ. Като се регистрирах януари месец им заявих, че не си търся работа, а съм само за обезщетението, понеже това т.нар. "обезщетение", фактически са си моите пари, които съм изкарвал като съм бачкал и са ми ги удържали за осигоровки. Ходя си подписвам се и докато влезна в стаята първата ми дума е, че не си търся работа и на 15 число тегля парите.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 05 май 2016 20:25

Санди74 написа:Ако не го направиш,ти прекратяват регистрацията.

И кво от тва? Бездруго му свършват плащанията...
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Мнениеот MoNteSo » 05 май 2016 20:46

Добре. Мерси на всички за отговорите. Аз се бях спекъл, защото имах оскъдна информация. Ще избутам интервюто колкото да ме оставят на мира до 15-ти, та да ми преведат парите, после си започвам работата и си прекратявам регистрацията. Основно ме притесняваше да не ми резнат последните пари, че съм ги планувал къде да заминат вече.

ММ1914
Контакти:

Мнениеот ММ1914 » 05 май 2016 22:41

MoNteSo написа:Точно така. Бях поставен пред избор или-или. Не ми беше обяснено, че мога да откажа. Лошото е, че не съм запознат с правата си, и не за първи път ме подлъгват в държавните институции.

Пич идеята е да не отказваш, а им обясняваш че условията не ти вършат работа. Не ти се работи на смени, с тези пари не можеш да се издържаш и т.н. обяснения, но за това вече е късно. Отиваш на интервю и се правиш на леко ударен, че не можеш на смени, че се притесняваш да работих с хора, когато някой те гледа, се притесняваш и ти треперят ръцете. Абе правиш се на улав, те пишат на нас този идиот не ни трябва, разбира се с по-меки думи и си готов.
ivo55 написа:Публиката пълни отбора, когато има силен отбор на терена, който доставя удоволствие с играта си. Това е причината да не е пълен.

Интересно виждане за подкрепа към отбора!!!

organzata
Контакти:

Мнениеот organzata » 06 май 2016 00:22

ММ1914 написа:
MoNteSo написа:Точно така. Бях поставен пред избор или-или. Не ми беше обяснено, че мога да откажа. Лошото е, че не съм запознат с правата си, и не за първи път ме подлъгват в държавните институции.

Пич идеята е да не отказваш, а им обясняваш че условията не ти вършат работа. Не ти се работи на смени, с тези пари не можеш да се издържаш и т.н. обяснения, но за това вече е късно. Отиваш на интервю и се правиш на леко ударен, че не можеш на смени, че се притесняваш да работих с хора, когато някой те гледа, се притесняваш и ти треперят ръцете. Абе правиш се на улав, те пишат на нас този идиот не ни трябва, разбира се с по-меки думи и си готов.

Браво!
Чудесни препоръки,и после българина се оплаква,че няма работа!
Те това е то,всичко в бг е улаво,що са ми минали такива "тарикати'' през офиса не ееееееееее истина.
Бе ние работодателите да не сме малоумни!

ММ1914
Контакти:

Мнениеот ММ1914 » 06 май 2016 04:17

organzata написа:
ММ1914 написа:

Браво!
Чудесни препоръки,и после българина се оплаква,че няма работа!
Те това е то,всичко в бг е улаво,що са ми минали такива "тарикати'' през офиса не ееееееееее истина.
Бе ние работодателите да не сме малоумни!

Не че нещо, но какво губи работодателя от това? Човека се възползва от правото си да получава обещетение за безработица. Да ще се проведе едно интервю, но специално този работодател, при когото ще се провежда интервюто има нужда от кадри, не защото работата която предлага е невероятна и много сложна, а защото парите които предлагат са смешни и условията на труд напомнят робство. Да си чувал за синдикати при тях? Само не ми пробутвай някакъв смотан псевдо морал. Ако искат читави хора, да им предложат адекватни условия на труд и заплащане.
Ти какво си мислиш, че си единствения провеждал интервюта за работа и участващ във форума на гонг ли?
ivo55 написа:Публиката пълни отбора, когато има силен отбор на терена, който доставя удоволствие с играта си. Това е причината да не е пълен.

Интересно виждане за подкрепа към отбора!!!

Върни се в “Свободна зона”