Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот HoUs4oOL » 27 апр 2016 15:47

Жалкия опит на Том Круз и другия господин не успя да попречи на Тръмптрейн, който опустоши нови 5 щата. :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
И т'ва ще го оставя тук, макар че е съмнително до безобразие:
Изображение :lol:
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 27 апр 2016 16:55

Джон Кейсик се надява, че Тръмп няма да хване 1237-те делегата преди съдбовния избор в Кливланд на 7-ми юни и на общия конгрес ще се гласува за него, тъй като има най-голям шанс срещу Хилъри, въпреки, че спечели само в един щат досега ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 27 апр 2016 19:31

boabbb написа:
1982 написа:Между другото, и ние сме сваляли пътнически самолет.

https://en.wikipedia.org/wiki/El_Al_Flight_402

:oops: :oops:

Това не го бях чувал :? Попрочетох това-онова, за съжаление сме били напълно в правото си да го свалиме :| Той се е бил отклонил с 130 км от коридора си, бил е пропуснал спирка и не се е подчинил на командата с поклащането на крилете, а е тръгнал да бяга рязко към Гърция :roll:

Ами и аз не го знаех, тогава го научих.

Иначе, тогава често са ставали отклонения, все пак навигационните системи са били много по-бъгави и неточни, относно неподчинението - не знам, все пак това са твърдения на нашите летци, доколкото прочетох, които са го свалили, не казвам, че лъжат, но е възможно и да си съчиняват, защото, в противен случай, ще имат големи ядове с държавата. Те пак са имали май, де .... сериозно разследване не е и водено, та един Господ знае цялата истина. Аз не се наемам нищо да защитавам като теза, всичко е възможно.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 апр 2016 19:45

1982 написа:
boabbb написа:
1982 написа:Между другото, и ние сме сваляли пътнически самолет.

https://en.wikipedia.org/wiki/El_Al_Flight_402

:oops: :oops:

Това не го бях чувал :? Попрочетох това-онова, за съжаление сме били напълно в правото си да го свалиме :| Той се е бил отклонил с 130 км от коридора си, бил е пропуснал спирка и не се е подчинил на командата с поклащането на крилете, а е тръгнал да бяга рязко към Гърция :roll:

Ами и аз не го знаех, тогава го научих.

Иначе, тогава често са ставали отклонения, все пак навигационните системи са били много по-бъгави и неточни, относно неподчинението - не знам, все пак това са твърдения на нашите летци, доколкото прочетох, които са го свалили, не казвам, че лъжат, но е възможно и да си съчиняват, защото, в противен случай, ще имат големи ядове с държавата. Те пак са имали май, де .... сериозно разследване не е и водено, та един Господ знае цялата истина. Аз не се наемам нищо да защитавам като теза, всичко е възможно.

Недей, моля те!
Линдбърг 40 години по-рано прелетява през Атлантика и не се откланя от курса, с още по-стара навигационна система, цяла война се е водила 6 години и почти няма отклонил се от курса самолет, заради системата, само тоя погрешно навлязъл със 130 км. настрани..също като южнокорейският преди 30 години над СССР. Освен това има и диспечери, които предупреждават. Представи си колко време му е продължила грешката, за да могат да се вдигнат ВВС.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 27 апр 2016 20:16

Абе, ти вечно ли трябва да се заядеш за нещо ??!
То никой не твърди със сигурност къде е грешката - в пилотите или навигацията, понеже България не допуска да дойде разследващ екип и да проучи защо самолетът се е отклонил. Това аз го написах като възможност, нищо повече, ти веднага трябва да се заядеш.

Нищо безгрешно няма на този свят, далеч по-нови самолети са се обърквали в курса си, не ме карай да ти вадя примери, хора, техника, всичко се случва да бърка, нищо безгрешно няма на този свят ..... ето ти пример от 1989-а, с тотално сгрешен, не объркан, а тотално сгрешен курс:

https://en.wikipedia.org/wiki/Varig_Flight_254

Боинг 737, 1989-а година, съвсем лека неточност при въвеждането на полетните данни и самолетът полита в обратната посока .....

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 апр 2016 20:34

1982 написа:Абе, ти вечно ли трябва да се заядеш за нещо ??!
То никой не твърди със сигурност къде е грешката - в пилотите или навигацията, понеже България не допуска да дойде разследващ екип и да проучи защо самолетът се е отклонил. Това аз го написах като възможност, нищо повече, ти веднага трябва да се заядеш.

Нищо безгрешно няма на този свят, далеч по-нови самолети са се обърквали в курса си, не ме карай да ти вадя примери, хора, техника, всичко се случва да бърка, нищо безгрешно няма на този свят ..... ето ти пример от 1989-а, с тотално сгрешен, не объркан, а тотално сгрешен курс:

https://en.wikipedia.org/wiki/Varig_Flight_254

Боинг 737, 1989-а година, съвсем лека неточност при въвеждането на полетните данни и самолетът полита в обратната посока .....

Пич, хората през Възраждането и след това, само със сектант и астролабия са обиколили света и са се прибирали вкъщи. Като говорим за навигация-грешките са в човека, а не в уреда, а и ти сам си дал пример-въведени грешно данни, ама тия данни не ги е въвела навигационната система сама, нали, та и да оправдаваш откровено разузнаваталено прелитане над наша територия с несъвършенството на уредите, само и само да не признаеш, че е имало такова, и то с целенасочено използване на пътнически самолет....не знам кой как вижда нещата.
Самолетите си имат коридори за прелитане, те са международно приети и освен това при навлизане във въздушното пространство на дадена държава, самолетът се поема от нейните въздушни диспечери и изпълнява техните нареждания.
Случайно се отклонил самолет със 130 км в чуждо въздушно пространство, че и не приема нарежданията на диспечерите-айде холан!

ПП-Да, ще се заяждам, ако за теб това е заяждане!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 27 апр 2016 22:36

Кашчей написа: Като говорим за навигация-грешките са в човека, а не в уреда,

Айде, бе, уредите са безгрешни, тъй ли ???! ...... ако беше прочел статията, която съм цитирал, а не плямпаше глупости наизуст, както винаги, щеше да видиш, че една от версиите е, че е имало повреда в навигационната система, следствие на метеорологичните условия при полета над Югославия ...... и оттам те са почнали да подават грешни данни към кабината.

Знаеш ли колко самолетни катастрофи са следствие на повреди на уредите ??! Ето ти една авиокатастрофа от 2009-а, на един от най-съвременните самолети в света - Еърбъс А330, която започва от повреда в един от уредите - измервателя на скоростта, който блокира заради метеорологичните условия навън и автопилотът се самоизключва, давайки ръчен режим на управление, с погрешни данни за скоростта на самолета .....

Ето, чети всезнайко ....

https://en.wikipedia.org/wiki/Air_France_Flight_447

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 апр 2016 23:00

1982 написа:
Кашчей написа: Като говорим за навигация-грешките са в човека, а не в уреда,

Айде, бе, уредите са безгрешни, тъй ли ???! ...... ако беше прочел статията, която съм цитирал, а не плямпаше глупости наизуст, както винаги, щеше да видиш, че една от версиите е, че е имало повреда в навигационната система, следствие на метеорологичните условия при полета над Югославия ...... и оттам те са почнали да подават грешни данни към кабината.

Знаеш ли колко самолетни катастрофи са следствие на повреди на уредите ??! Ето ти една авиокатастрофа от 2009-а, на един от най-съвременните самолети в света - Еърбъс А330, която започва от повреда в един от уредите - измервателя на скоростта, който блокира заради метеорологичните условия навън и автопилотът се самоизключва, давайки ръчен режим на управление, с погрешни данни за скоростта на самолета .....

Ето, чети всезнайко ....

https://en.wikipedia.org/wiki/Air_France_Flight_447

Ако това беше направено от руснаци (или от СССр-ейци) щеше да е грубо погазване на теротириалната цялост и въздушно пространство, нали.
Ай да та светна и още нещо.. в такива полети обикновено командири и щурмани са едни и същи хора, които познават не само маршрута, но и това, което се вижда долу. Първи братовчед на баща ми беше пилот от БГА, първо на АН 24 и с него летеше само до Истанбул, няколко години подред, без промяна на маршрута. След това мина на Ту-134.. и пак имаше определени дестинации. В тия самолети возиш пътници, а не си сам, като в изтребител, за да те пуснат боща да се развяваш по небето. И пак да ти напомня за диспечерите-те поемат и направляват всеки граждански самолет над небето на България. Писанията за навигацията си ги заври..където ти е удобно, без да ти е неудобно!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 27 апр 2016 23:17

Тц, тц ..... абе, ти си голям всезнайко бе, нали уредите не бъркаха, давам ти пример с един от най-съвременните самолети, дори при тях се случва техниката да даде грешни индикации, то пак спори, братче, не могло през 1950-те години да имало навигационна грешка на борда на самолета ..... имало диспечери .... ми виж случката от 1989-а, която съм цитирал с линк, как самолет полита в тотално обратна посока през 1989-а, бе, всезнайко, защо да не може през 1955-а самолет да сбърка курса, абе ти по всичко си последна инстанция, хайде, обясни ми за 1989-а, над 30 години по-късно, как е станало, нали има диспечери, с още по-модерна техника, давай, чакам ??

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 апр 2016 23:38

1982 написа:Тц, тц ..... абе, ти си голям всезнайко бе, нали уредите не бъркаха, давам ти пример с един от най-съвременните самолети, дори при тях се случва техниката да даде грешни индикации, то пак спори, братче, не могло през 1950-те години да имало навигационна грешка на борда на самолета ..... имало диспечери .... ми виж случката от 1989-а, която съм цитирал с линк, как самолет полита в тотално обратна посока през 1989-а, бе, всезнайко, защо да не може през 1955-а самолет да сбърка курса, абе ти по всичко си последна инстанция, хайде, обясни ми за 1989-а, над 30 години по-късно, как е станало, нали има диспечери, с още по-модерна техника, давай, чакам ??

Защото, погодаец, казвам ти го за трети път, дано включиш:
При навлизане във въздушното пространство на България, гражданските (а и военните) самолети се поемат от българските диспечери. те знаят кой самолет кога и къде и на каква височина трябва да лети. Те променят височината на полета, ако се наложи и изобщо водят самолета до напускане на нашето въздушно пространство, или до приземяването му на наше летище.
Това, че съм имал роднини в тази област-единият пилот, а другият диспечер, които са ми разказвали за работата си не означава, че трябва да си мълча, като ти чета небивалиците! Влязъл самолет от гражданската авиация, съвсем случайно на 130 км навътре в нашето въздушно пространство, щото му се развалили уредите изведнъж. Като го подгонили обаче, уредите му от самосебеси се оправили и му показали накъде е Гърция!
Тия ги пише на Тео-той ще ти повярва! А и на Ънкъл Сам ги пиши, че му харесват!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “Свободна зона”