Билетът за градския транспорт в София става 1,60 лв.Ед
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Билетът за градския транспорт в София става 1,60 лв.Ед
Страхотен проблем, така е. Всеки има право да го "реши" като даде два пъти повече пари, па макар и на части. Въпросът е къде тук е "цоцането на народа"?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
-
il4o_iliew
- Контакти:
Васко е прав. 360 лева целогодишна карта е доста примамлива оферта, от която аз смятам да се възползвам. В София работя 24 дни в месеца и се придвижвам само с градски транспорт. Вместо да давам по 50 лева на месец за карта, мога да дам 365 за цялата година и ще ми излезе близо два пъти по-евтино. Аз и такива като мен въобще няма да се колебаем да си купим целогодишна карта. Намалението е чувствително.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н.
vaskonti написа:Страхотен проблем, така е. Всеки има право да го "реши" като даде два пъти повече пари, па макар и на части. Въпросът е къде тук е "цоцането на народа"?
Е ка къде? Вдигат ти салама с 60% и няма цоцане? Щото са намалили трюфелите със 100 лева?
Аз лично проблема съм си го решил отдавна. Ползвам собствен транспорт и ми излиза по- евтино дори и при цена 1 лев билетчето.
... и после внезапно си направих секуро.
vaskonti написа:Страхотен проблем, така е. Всеки има право да го "реши" като даде два пъти повече пари, па макар и на части. Въпросът е къде тук е "цоцането на народа"?
За теб малко ли е да принуждаваш хората да си купуват карти, ако не искат, и понеже не искат-ги цакаш с почти двойно увеличение на услугата, без да си я подобрил и на йота?!
писах ти и по-рано-който иска да си купи карта ще го прави, а който не иска да плаща билет.. ще е на кяр п ри тази цена. Фантасмагориите за контрольори с по трима полицаи в екип... само болен мозък може да го измисли, но София никога не е късно да стане за смях и в Европа с това "нововъведение".
Всъщност, на мен ми е все тая каква е цената при вас, ако не рефлектира и при нас, няколко месеца по-късно. Няма да се учудя, ако от ЦГМ по някое време предложат и пътници да управляват тролеи, трамваи и автобуси, за да спестят от водачи.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
язе написа:vaskonti написа:Страхотен проблем, така е. Всеки има право да го "реши" като даде два пъти повече пари, па макар и на части. Въпросът е къде тук е "цоцането на народа"?
Е ка къде? Вдигат ти салама с 60% и няма цоцане? Щото са намалили трюфелите със 100 лева?Аре по- сериозно...
Аз лично проблема съм си го решил отдавна. Ползвам собствен транспорт и ми излиза по- евтино дори и при цена 1 лев билетчето.
Трюфели? Тая аналогия беше възможно най -неадекватната, която можешу да измислиш. С билет и карта се купува едно и също нещо, докато саламът и трюфела лекичко се различават, не мислиш ли?
-
il4o_iliew
- Контакти:
язе написа:vaskonti написа:Страхотен проблем, така е. Всеки има право да го "реши" като даде два пъти повече пари, па макар и на части. Въпросът е къде тук е "цоцането на народа"?
Е ка къде? Вдигат ти салама с 60% и няма цоцане? Щото са намалили трюфелите със 100 лева?Аре по- сериозно...
Всъщност ако си купуваш салам редовно е по-добре да се запазиш с него предварително за цяла година напред, вместо всеки месец да си купуваш салам. Така саламът ти излиза с около 40% по-евтин. Който не яде салам така или иначе не го бърка дали ако си го купи за цяла година авансово ще му излезе по-евтин.
Та така и с градския транспорт.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н.
Кашчей написа:vaskonti написа:Страхотен проблем, така е. Всеки има право да го "реши" като даде два пъти повече пари, па макар и на части. Въпросът е къде тук е "цоцането на народа"?
За теб малко ли е да принуждаваш хората да си купуват карти, ако не искат, и понеже не искат-ги цакаш с почти двойно увеличение на услугата, без да си я подобрил и на йота?!
писах ти и по-рано-който иска да си купи карта ще го прави, а който не иска да плаща билет.. ще е на кяр п ри тази цена. Фантасмагориите за контрольори с по трима полицаи в екип... само болен мозък може да го измисли, но София никога не е късно да стане за смях и в Европа с това "нововъведение".
Всъщност, на мен ми е все тая каква е цената при вас, ако не рефлектира и при нас, няколко месеца по-късно. Няма да се учудя, ако от ЦГМ по някое време предложат и пътници да управляват тролеи, трамваи и автобуси, за да спестят от водачи.
Абе Кашчей, защо някой не би искал да си купи карта, освен защото не ползва градски транспорт или просто е алергичен към картите?
vaskonti написа:Кашчей написа:vaskonti написа:Страхотен проблем, така е. Всеки има право да го "реши" като даде два пъти повече пари, па макар и на части. Въпросът е къде тук е "цоцането на народа"?
Абе Кашчей, защо някой не би искал да си купи карта, освен защото не ползва градски транспорт или просто е алергичен към картите?
Преди 30 годин` транспортът беше с еднаква цена в цяла България и картите бяха еднакви и важеха за навсякъде. това не го казвам като положителен пример, но при цена от 6 ст на билата, аз си купувах тримесечна карта за 13 лева и пътувах из цяла България с нея.
Сега нещата са много различни и , повярвай ми, протестът не е против увеличаването, а против процента на увеличаването и липсата на реална причина за това. Принудата също не е от нещата, които се харесват-увеличава се еднократният билет, за да те принудят да си купиш карта.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
На който не му харесва и се изживява като бунтар срещу системата, да си плаща двойно и тройно, щом смята, че му е по-изгодно и това е.
vaskonti написа:На който не му харесва и се изживява като бунтар срещу системата, да си плаща двойно и тройно, щом смята, че му е по-изгодно и това е.
Демокрацията не беше ли и право на избор, или в ЦГМ тя все още не е пристигала, защото не си е купила карта вместо билет?!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":