Мнениеот elit » 24 апр 2016 17:21
Връщам се на темата Левски и Стойчо Стоев. При дискусията "Свалете ръцете от Ст. Стоев, написах, че той е добър треньор, но за нивото на слабата "А" група и не при екстремални условия.
И във вчерашния мач се видяха много от слабостите му като треньор на сините.
1. Едва ли някои ще ми опонира, че на този пост и още повече на този терен, Краев не е пълна О.
2. При очаквания силов сблъсък дали мястото на Бедоя беше на терена и с какво той показа в някаква степен, че крайно е необходим на отбора?
3. Огромните заплати в Лудогорец ли са причината при 5-6 контраатаки, при числено превъзходство на сините, последният пас винаги да бъде грешен?
Според мен това се учи на тренировки и се моделира там.
4. Аз или Вие трябва да поставим задачата на централните нападатели да не поемат топката с гръб към противниковата врата, а да я очакват за пас в коридор.
Спомняте ли си как Дембеле поемаше топката и пробиваше.
5. Играта, която налага Стоев е подходяща за отбори като неговия роден тим - Локомотив, а не за отбори, които са играли винаги нападателен и тотален футбол.
6. Нека опонентите ми напомнят, кой от решителните мачове - с Черно море, финал за купата, мачовете с Литекс за купата и прекратения между двата отбора е изигран
правилно, не са направени фатални грешки при избора на състав, извършените смени са точни или тактиката е такава, че на тази база на терена се получава превес в
полза на сините.
Че Люпко Петрович го надхитри по всички показатели, това е реалност, както разликата между двата Реала, но че и Спасов му показа, как Левски може да бъде наигран
и с човек по-малко в продължение на повече от 90 минути, това вече е ярък показател за треньорска импотентност.
7. Не е ли крайно време всички левскари да си признаем, че с двойката "Г.Иванов - Ст.Стоев" отборът няма никаква перспектива и винаги ще бъдем не син, а сив отбор.
Като обсъждам Ст.Стоев в никакъв случай не приемам негови заместници от типа на Вуцов, Васев и с-ие, които с нищо не го превъзхождат.
Считам, че ако се спрат на български вариант треньори могат да бъдат само Стоилов, Херо и донякъде Груев, Ясен Петров или чужденци като Бардон и/или Томашич,
които се доказаха и с интелект и с разбиране на играта.