Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот v.r.s. » 22 апр 2016 11:06

CTAHKO написа:
v.r.s. написа:
CTAHKO написа:
GOLEADOR написа:
CTAHKO написа:Някой разбра ли си направиха иборният кодекс в интерес само на трите партии - ГЕРБ, БСП и ДПС 8-)

Станко,сега на бюлетините ще има секция в която може да отбележиш,че не си за никоя партия,това ще те накара ли да отидеш да гласуваш?

Не 8-) Всеки глас в тази секция означава по-висок праг за влизане в парламента на по-малките партии 8-) С други думи, по най-грубия начин изхвърлиха по-малките от борда и си гласуваха едни привилегии 8-) Що не си намалиха партийните субсидии 8-)

Точно тази секция беше доброто, тези гласове да се броят за валидни, така прага за влизане в Парламента ще се вдигне, ще се обезсмисли контролираният и купен вот, както и ще спадне влиянието на ДПС и новата партия ДОСТ. Но като гледам отново личният интерес ще надделее и ГЕРБ са готови да се съобразят с РБ, които се страхуват, че това би ги оставило извън Парламента и искат тези гласове да не се водят реално гласували, което е още един парадокс, при положение, че хората са гласували.
Ако се случи това, то цялата работа с промените се обезсмисля и е хвърляне прах в очите на хората.

Точно 8-) Ама не е това начина. В интерес на истината, от контролирания вот се възползуват само големите партии от статуквото. Това са си точно лобистки промени, които са в интерес само на водещите партии, което не е изненада за никого де 8-)

Малките партии ако искат да са в Парламента, да съберат необходимите гласове от тези, които не гласуват за никой и да го направят. Какво ме интересуват някакви еднодневки, от които няма да зависи почти нищо и ще ги храним 4 години. Парламента е за да се върши работа и правят закони, а не да храни малките партии, които не са получили необходимото доверие от имащите право и вече задължение да гласуват.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 22 апр 2016 11:28

v.r.s. написа:Малките партии ако искат да са в Парламента, да съберат необходимите гласове от тези, които не гласуват за никой и да го направят. Какво ме интересуват някакви еднодневки, от които няма да зависи почти нищо и ще ги храним 4 години. Парламента е за да се върши работа и правят закони, а не да храни малките партии, които не са получили необходимото доверие от имащите право и вече задължение да гласуват.

Хех, кой, бат Сали ли ще ти прави законите :lol: Нали ги виждаме 27 години вече, каква работа вършат в парламента 8-) Пък и тези в парламента мислят по същия начин. Защо някой трябва да им къса от партийните субсидии, като могат само те да приберат всичките пари 8-) А и така като гледам, вие също искате да ги давате на едни и същи престъпници.

П.П. Аз на избори не гласувам, но на референдума ако съм тук, ще си пусна гласът 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 22 апр 2016 11:43

boabbb написа:
fcb_bg написа:Исках да си излея гнева за крадците във фонда, няколко пъти започвах и все изтривах думите, защото просто м ие беден речникът да си изразя чувствата.

Това не са хора. Някои казват, че Господ щял да ги съди. Аз, без угризения на съвестта, бих им уредил среща с него.

Колеги, не бързайте много с тежките обвинения и изказвания :| Тая акция ми се струва като поредната серия от сериала на ГЕРБ - "Големи арести, мижави обвинения" ... Той и Шекспир го е написал - "Много шум за нищо" :lol:

Абе държавата ни е пълен ташак :!: Няма никакви сериозни обвиненя в съда, от толкова много шум. Добре, ама съда обявява гаранция от 20 000 лева и най-нормалното нещо в България е, държавен служител, на държавна заплата да ги изкара и да ги плати 8-) Откъде са тези пари...никой не задава въпроси и никой не го интересува. Всичко си е в реда на нещата 8-) Човекът е спестявал от закуски. Да ти евем и законите, да ти евем и държавата такава 8-) Жалко за децата, които са си отишли от този свят заради тези изроди 8-) Подложени сме на геноцид! Това е 8-)

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 22 апр 2016 11:55

Станко, тя тази гаранция му я връщат като се яви на делото - това не е такса ;) Дори и назаем да ги вземе, после ги връща ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 22 апр 2016 11:57

CTAHKO написа:
v.r.s. написа:Малките партии ако искат да са в Парламента, да съберат необходимите гласове от тези, които не гласуват за никой и да го направят. Какво ме интересуват някакви еднодневки, от които няма да зависи почти нищо и ще ги храним 4 години. Парламента е за да се върши работа и правят закони, а не да храни малките партии, които не са получили необходимото доверие от имащите право и вече задължение да гласуват.

Хех, кой, бат Сали ли ще ти прави законите :lol: Нали ги виждаме 27 години вече, каква работа вършат в парламента 8-) Пък и тези в парламента мислят по същия начин. Защо някой трябва да им къса от партийните субсидии, като могат само те да приберат всичките пари 8-) А и така като гледам, вие също искате да ги давате на едни и същи престъпници.

П.П. Аз на избори не гласувам, но на референдума ако съм тук, ще си пусна гласът 8-)

Точно за да ги няма такива като Бат Сали, Баракова и другите недоразумения, трябва да има по-голям праг за влизане.
И какъв е смисълът да гласуваш на референдум, след като не те интересуват изборите, нали този референдум засяга предимно избирателният закон? Ти май не си наясно със себе си.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 22 апр 2016 12:40

v.r.s. написа:
CTAHKO написа:

Точно за да ги няма такива като Бат Сали, Баракова и другите недоразумения, трябва да има по-голям праг за влизане.
И какъв е смисълът да гласуваш на референдум, след като не те интересуват изборите, нали този референдум засяга предимно избирателният закон? Ти май не си наясно със себе си.

Засяга броят на депутатите :!: Много съм наясно със себе си. Ти си този, дето не е наясно с нищо, ама си пишеш, колкото да не заспиш ;) Бат Сали като е от ДПС и е първи в листата в Самоков, по кой начин няма да влезе с новия изборен кодекс ;) Виж, ако депутатите са наполовина, малко ще се замислят дали да хабят едно място в парламента за бат Сали ;)

П.П. Ей такива като бат Сали са в големите партии, където наблягат на пълнежа. Малките партии гледат да номинират личности, които привличат гласоподаватели ;) А с новия избирателен кодекс пълнежът става още повече ;)На следващите избори не само бат Сали, ами и Пиже ще вкарат в парламента.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 22 апр 2016 18:14

CTAHKO написа:
v.r.s. написа:
CTAHKO написа:

Засяга броят на депутатите :!: Много съм наясно със себе си. Ти си този, дето не е наясно с нищо, ама си пишеш, колкото да не заспиш ;) Бат Сали като е от ДПС и е първи в листата в Самоков, по кой начин няма да влезе с новия изборен кодекс ;) Виж, ако депутатите са наполовина, малко ще се замислят дали да хабят едно място в парламента за бат Сали ;)

П.П. Ей такива като бат Сали са в големите партии, където наблягат на пълнежа. Малките партии гледат да номинират личности, които привличат гласоподаватели ;) А с новия избирателен кодекс пълнежът става още повече ;)На следващите избори не само бат Сали, ами и Пиже ще вкарат в парламента.

То е същото, когато гласуват примерно 5 000 000, а не 3 000 000 и ако гласовете в новата графа се броят, то такива като Бат Сали и другите ще бъдат поставени на неизбираеми места, тъй като ДПС и новата ДОСТ имат ограничено число електорат, което не може да надскочат и вместо да вкарат общо 40 депутата, ще вкарат 20-25. И сега си помисли, дали такива като Бат Сали ще бъдат първи в листата на Самоков и други избирателни райони, в които ДПС има влияние. Така ще е и с другите партии.
И кои са личностите от малките партии в Парламента, Радан Кънев или Кунева, а може би Сидеров и Чукалов са личности за поддържание, покажи ми личност от Барековата партия, ПФ, от която се отлюспи "големият политик" Велизар Енчев и АБВ. Със сигурност има между тях такива като професор Станилов от Атака, но не мисля, че въобще са някакъв фактор и са в състояние да правят каквато и да е политика, тъй като се броят на пръстите на едната ръка.

peterhof

ОБРАЗЕЦ: мислене на робска овца!

Мнениеот peterhof » 23 апр 2016 00:18

[center]ОБРАЗЕЦ: мислене на робска овца![/center]

Значи, фактът: на 31 юли 1892 г. Стефан Стамболов преговаря с турския султан Абдул Хамид ІІ в Истанбул – и му предлага БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ВЪРНЕ В СЪСТАВА НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ!

Тоест: Стамболов предлага БЪЛГАРИЯ ОТНОВО ДА ПАДНЕ ПОД ТУРСКО РОБСТВО!

И сега, внимателно, коментар на днешен БЪЛГАРИН:
„За мен Стамболов е велика личност, макар на моменти противоречива!“

Въпросът е:
Може ли нормален българин, с нормален мозък, да смята за „велика“ една личност, която е искала българите отново да се върнат под турско робство – и да ги сполети съдбата на 1 милион и 500 хиляди арменци, изклани по време на геноцида срещу християните в Турция през 1915 г.???

Според мен българин, който одобрява това, е просто половин човек – половин добиче.
Всъщност, цялостно добиче – например, овца.
Само добичето не умее да мисли!
И зелената еуглена, разбира се…

П.П. Доста хора са се опълчили на Стамболов, при това все стари революционери, участници в Априлското въстание и в четите, но той постъпил по класическия начин: просто ги разстрелял. А Петко Каравелов изял сто кила бой в „Черната джамия“, оттогава датира и прочутата му фраза: „В България не бият“.

Източник: http://bultimes.com/obrazets-mislene-na-robska-ovtsa/

Понеже много го възхваляват русофоба Стамболов , че бил "велик" политик и не знам какъв си, се оказва , че той е бил туркофил , женкар и комарджия! :!:
Нека младото поколение види истината за националният предател Стефан Стамболов и защо хората не тъгуват на погребението му, а играят хоро! Ето затова, защото националният предател Стефан Стамболов предлага на турския султан Абдул Хамид ІІ в Истанбул БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ВЪРНЕ В СЪСТАВА НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ, ТОЕСТ ДА ПАДНЕ ПОД НОВО ТУРСКО РОБСТВО! :!:
Стефан Стамболов НЕ Е велик българин, а НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ ТУРКОФИЛ!ФАКТ!
:!:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 23 апр 2016 00:30

АлександроФФ, възможно ли е преговори да се водят между неравнопоставени по ранг люде?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

peterhof

Мнениеот peterhof » 23 апр 2016 00:34

Кашчей написа:АлександроФФ, възможно ли е преговори да се водят между неравнопоставени по ранг люде?

Русофобската политика на Стамболов е пагубна за България! Ако е водил политика на сближаване с Русия , тогава Османците са щяли да имат респект от нас!
Когато СССР стоеше зад нас, Турция не си и помисляше за териториални претенции, дори и когато Тодор Живков смени имената на турчеещите се българи (никакви турци не са, а потурчени българи, защото прадедите им са българи, които насилствено са им сменили вярвата)!
Стамболов и кметът на Варна тогава, вкарват в тъмницата Ич Кале великият български революционер Капитан Петко Войвода, защото е бил русофил и е бил против русофобската им политика!

Върни се в “Свободна зона”