CTAHKO написа:Индийците ще си ги смачкат като пичове. Както имат и да им връщат, ще им го върнат с рестото. Това че няколко държави сами са се провъзгласили като "велики сили", не означава че са такива и че всички трябва да си свалят гащите като ги нападнат. При евентуална военна интервенция на Англия в Индия, кой, индийските и пакистански емигранти ли ще включат в редовната им армия. Що се отнася до чипсовете и нашите, при еднакви технически параметри, бъди сигурен, че ще ги смачкаме в реални бойни действия, независимо за какъв род войски става въпрос. И това е доказано и при реални бойни действия

Един приятел - майор беше командващ офицер в Ирак (Кербала) ми разправяше как ги зарязали всички и ги оставили в ръцете на всевишния. Ей така по приятелски и съюзнически. Американци, англичани, поляци, италианци...абе всички се изнесли от града под пара, само нашите останали, че на всичкото отгоре си удържали позициите (охранявали са полиция, кметство и поща) Ама на, съюзници за чудо и приказ. И тези ли ще ни гарантират сигурността на държавата

Та и тия ще ги перем където ги хванем, когато ги хванем. Американският войник е евлик само в американските пропагандни филми, където се вее американското знаме

За съжаление към днешна дата е важно цялостното технологично развитие на дадена Армия.
Трудно се постига ефективност само с един развит фактор, независимо дали е ВВС, Сухопътни Войски, ВМС, няма значение, важното е всички да са добре оборудвани, екипирани и обучени.
Инак, няма филм, при който Индия биха смачкали британците, най-малкото защото нема индийска нация.
Половин Индия е по-вероятно да се бие на страната на Великобритания.
Те си карат още по-родово общинният строй, и няма особено значение с какво въоражение разполагат.
Това е другият важен фактор една Армия да е силна, именно единственото и, и менталното осъзнаване, че си едно цяло с колегите си.
Не подценявай "американският" войник.
Те имат всичко - кинти, добро въоражение... Във всичките части, отлично обучение, и най-важното, имат това, което посочих.
Макар да няма "американска" нация, не знам с к'во ги дрогират, но US Армията е пълна с националисти, дори и нацисти.
Независимо дали боецът се казва Рамирес, Матомбо Бонго, Фъй Чун, Накамото Саката, Стивън Джон и т.н. на ментално ниво се считат за "американци" и биха умрели за САЩ.
И т'ва не го знам от филмите, но да не се отплесваме.
Другото предимство на US Армията е, че е сравнително опитна, няма и как да е иначе, щото те участват и се бият - реално, не фиктивно, на няколко места на Планетата, и то ежегодно.
Аз даже си мисля, че нарочно предизвикват локални конфликти, за да поддъражат различни части от Армията си в бойна готовност.
Трупа се опит, дет се вика.
За Кербала знам патакламата, дето се случи и наистина "Съюзниците" ни се изпокриха като мишки в базите си, зарязвайки нашити и "Янките" да се оправят.
С нашите части даже е имало един взвод "тюлени", някъде мернах интервю на командира им, който четкаше нашите.
Разправяше, че абсолютно всеки изстрел на наш боец, е повалял мюсли.