Билетът за градския транспорт в София става 1,60 лв.Ед

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Re: Билетът за градския транспорт в София става 1,60 лв.Ед

Мнениеот GA_ veliki » 18 апр 2016 22:41

Кашчей написа:
vaskonti написа:
1982 написа:
vaskonti написа:1.60? Ехоо, с карта ти излиза ПОД 1 лев! Чудя се, дали съм го споменал това до сега?

Карта за 1 пътуване ще има ли ?? Или аз да си я купя и да се набутам, па дали ще пътувам и колко, нЕма значение .... ??!

Виж сега, ако ще си изсмукваме от пръстите аргументи, наистина няма смисъл да говорим. Ако наистина пътуваш веднъж годишно и ако считаш за принципен и частен проблем тези 60 стотинки на година, то тогава сигурно си прав за себе си. Ама колко са такива като теб и съответно какви точно загуби ще се покрият ако се разчита на тия твои 60 стотинки на година?

Васко, ти наистина ли не разбираш, че не тези 60 ст. са важни толкова, колкото начинът, по който се прави и абсурдните обяснения?! Особено обяснението за загубите, но не се тръгва на борба с гратисчиите, а се тръгва на увеличаване на билета. Който си е купувал карта пак ще я купува, а който не е купувал билет, пак няма да купува. Лошото е, че и много от тези, които са купували билет ще спрат да купуват, но няма и карта да си купят.

Смяташ ли, че се знае броя на гратисчиите?Просто искат да вземат едни пари, които смятат ще са повече от сега.На мен ми звучи идиотски(не по Достоевски :lol: ) "Вдигаме цените за да пътувате по-ефтино" :roll:
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 18 апр 2016 22:46

GA_ veliki написа: "Вдигаме цените за да пътувате по-ефтино" :roll:

Но и ще модернизираме градския транспорт с ........ приходите от по-евтиното ви пътуване. Това ще да е някакъв фокус, хем пътниците вече ще плащат по-малко на пътуване, като си купят карти вместо единични билети, хем с увеличените приходи от по-малкото приходи :mrgreen: :mrgreen: , щели да модернизират автопарка. :lol: :lol: :lol:
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 18 апр 2016 22:53

1982 написа:
GA_ veliki написа: "Вдигаме цените за да пътувате по-ефтино" :roll:

Но и ще модернизираме градския транспорт с ........ приходите от по-евтиното ви пътуване. Това ще да е някакъв фокус, хем пътниците вече ще плащат по-малко на пътуване, като си купят карти вместо единични билети, хем с увеличените приходи от по-малкото приходи :mrgreen: :mrgreen: , щели да модернизират автопарка. :lol: :lol: :lol:

Неведоми са пътищата на СОС или СГС беше :lol:
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 19 апр 2016 08:53

1982 написа:
vaskonti написа:
1982 написа:
vaskonti написа:1.60? Ехоо, с карта ти излиза ПОД 1 лев! Чудя се, дали съм го споменал това до сега?

Карта за 1 пътуване ще има ли ?? Или аз да си я купя и да се набутам, па дали ще пътувам и колко, нЕма значение .... ??!

Виж сега, ако ще си изсмукваме от пръстите аргументи, наистина няма смисъл да говорим. Ако наистина пътуваш веднъж годишно и ако считаш за принципен и частен проблем тези 60 стотинки на година, то тогава сигурно си прав за себе си. Ама колко са такива като теб и съответно какви точно загуби ще се покрият ако се разчита на тия твои 60 стотинки на година?

Ти така и не разбра основния проблем - той не е толкова 60-те стотинки, няма да обеднея и без тях, проблемът е, че ме правят на идиот и искат да ме доят. Отново. Искат да плащам услуга на двойна и тройна цена от реалната такава, това е големият проблем. То и с винетките е същият. Скоро и с тока ще ни ударят така. Това че пътувам рядко, не може да е довод да бъда обиран. Тая услуга не струва посмъртно 1.60, аз искам единствено да получавам това, за което си плащам, нищо повече.

Всъщност това, което не разбрах е колко милиона искат да изцоцат от няколкото човека, които пътуват по 3-4 пъти в годината и съответно колко милиона ще загубят когато тия няколко човека сега ще се возят гратис?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 19 апр 2016 09:04

След неколко месеца като вдигнат и картите единствения аргумент на vaskonti отива на кино :mrgreen: :P
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

istinskiq77

Мнениеот istinskiq77 » 19 апр 2016 10:55

Ето това носи евроатлантизмът - ниски заплати и все по-поскъпващи стоки! Продължавайте да вярвате в "светлото" бъдеще на САЩ!

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 19 апр 2016 12:14

Кашчей написа:
TristaNNN написа:
1982 написа:Да, ще наемат още полиция и контроли, и накрая, като теглят чертата, ще са на загуба. И то чувствителна.
....

Ами те и сега са на загуба. Според Фандъкова разходите на СКГТ са около 200млн. на година срещу приходи от около 90млн.

Сега, като увеличат цената и глобите и намалят картите, ще са на яка печалба, ако трябва да плащат и на полицията, за да има униформени заедно с контрольорите-яка печалба ги чака.

Не казвам, че ще "ударят кьоравото", защото аз лично не знам как увеличението ще повлияе на масовият ползвател на услугите на СКГТ. Просто констатирам перата към момента, цитирайки думите на Фандъкова.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 19 апр 2016 12:26

istinskiq77 написа:Ето това носи евроатлантизмът - ниски заплати и все по-поскъпващи стоки! Продължавайте да вярвате в "светлото" бъдеще на САЩ!

Абе к*р ви за комунизма, тролчета неадекватни! Като не ви харесва положението в България, заминавайте да живеете в някоя сибирска деревня и вярвайте в отходната яма на двора ако ви е кеф.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 19 апр 2016 14:14

vaskonti написа:Всъщност това, което не разбрах е колко милиона искат да изцоцат от няколкото човека, които пътуват по 3-4 пъти в годината и съответно колко милиона ще загубят когато тия няколко човека сега ще се возят гратис?

Как пък реши, че са няколко човека ??! Ето, и Емил ти го каза, пътува по-често от мен с градския, но не му изнася да си купи карта, със сигурност има много такива хора, не са "няколко", както се опитваш да внушиш.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 19 апр 2016 15:36

Щом някой, който пътува редовно е решил, че му е по-изгодно да пътува с билети, това си е негова работа. Всеки има право да не може да си направи елементарна сметка.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Върни се в “Свободна зона”